“Maal mamma juures”

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma suhu mingeid murdesõnu ja väljendeid. Mis murre see on? Tegelikult mamma ju rääkis täitsa korrektset kirjakeelt või ei?

  2. Jaa, ta rääkis kirjakeelt (“tüti” ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propageerida kirjasõnas Lõuna-Eesti keelt. Seda aitas üle vaadata Iva Sulev, peamiselt on see võro keele laadne, tegelikult segu kirjakeelest ja võro keelest. Tervitusi Marile! Kas ta sai aru, mis mamma kõneles?

    1. Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küsib, mõnikord küsin mina tema käest, et näha, kas mõistab.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar