Selg kuuma ahju küljes

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Olles ühe paberitega ahjumehe teekaaslane siin elus, siis võin öelda, et kõige-kõige raskem osa on paberite vormistamine. See on alati unetundide arvelt. AGA see ei õigusta tegemata jätmist. Ühel hetkel kui see aeg tuleb, vahel varem, vahel hiljem, saavad need paberid ka tehtud. Õnneks olen õppinud tema kõrvalt neid vormistama ja saan abiks olla. Tekib muidugi küsimus, et miks nii raske…Tihti ajab üks töö teist taga ja kõik tellijad tahavad, et nende asi saaks valmis üleeile. Kuna tegemist on aga käsitööga, siis tuleb igasuguseid vigureid vahel ette. Igasugused pisiasjad, mida ka kõige kogenum meister ei oska alati ette näha. Ja vahel tuleb ette, et tahaks puhkepäeva, sest ei jaksa. Sest väikeettevõtja elu ja tihti tuleb seda tööd teha iga päev ning nädalavahetust klassikalises mõttes polegi. Hästi palju huvitavaid nüansse.
    Ma muidugi ei kirjutanud seda kõike selleks, et seda sinu paberitega ahjumeest õigustada. Pommita ikka edasi teda. See on tema töö ja kohustus.
    Edu!

    1. Praegu on pidevalt nii palju muud teha, nii et ega ma ole teda rohkem pommitanud tõesti. Kas seda “vastu võtmist” on vaja just õnnetusjuhtumi ja kindlustuse jaoks? Või on mingi muu põhjus veel?

      1. Eks sellega ole selline kahetine lugu, et iga inimene võib eramajas omale ehitada kütteseadmed, kui need vastavad nõuetele. Ja selle paberi võin siis ise ka omale teha. Aga selleks peab ju teadma, mida teed, olema pädev tuleohutusnõuete osas jne. Kindlustus tõenäoliselt vilistab sellele, et võib nii teha. Eks nemad palka alati ka eksperdid, kes siis teevad kindlaks, kas vastas või ei. Loodetavasti selleni kunagi asi ei lähe sul.
        Kui keegi sulle teenusena teeb, siis peab tal esiteks olema kutse või siis peab olema sellel, kes töö eest vastutab, kutse. Ehk siis kutsega pottsepp võib tööd lasta teha kutseta inimesel, kuid keegi peab vastutama ja paberi väljastama. Selle alla läheb siis sinu lugu. Kütteseadme kasutusjuhendi väljastamine on aga kohustuslik. Seda võib vaja minna ka Päästeametile. Seda võib sul vaja minna, kui sul on näiteks majale vaja kasutusluba või kasutusteatist. Oleneb, mida sa seal ehitad või teed ja kas need tegevused on mingi loa kohustuslikud. Selge on see, et see tuleb väljastada ja kipub ju olema ka nii, et kui seda pole, läheb kindlasti vaja. Mingist hetkest läheb töösse ka kütteseadmete register, kuhu kõik ehitatavad kütteseadmed sisse kantakse ja siis on Päästeametil parem ka kontrollida, kas ja mis on ehitatud, kes ehitas ja kas vastab tuleohutusnõuetele jne. Nii et kui mahti saad, käi ikka pinda. Täitsa usun, et palju teha maal kevadel. Ma siin teises Eesti servas mere ääres Liu külas – mässame aia ja majaehitusega, tööd jätkub eluaegseks kraantiiniks, kui vaja. Ja tegelikult olen õnnelik, et praegu saan olla just siin, kus olen ja teha seda, mida teen.

  2. Ammune Su tegevuste jälgija. Tahtsin lihtsalt öelda, et Su maale kolimise teekonna kirjeldus resoneeris minuga, juba mitu päeva, nii et pidin kohe siia kommentaaridesse ka sisse astuma. Väga innustav on lugeda, kuidas inimene otsib, ka juba nn keskeas, oma-päris-iseenda sobivat keskkonda. Mõtlemisainet mulle, kes ma siin, nutimaailmas nagu Sa kirjutasid, neljakümnendate eluaastate seas, suurt rahutust tunnen ja mingit teist elu igatsen, aga muretsen, et kas siis nii hilja linnainimene veel õpib maaelu ära, mis lastest saab, ja nii edasi. Kui on vaja ja sobib, siis saab. Aitäh oma teekonda jagamast.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar