Äraminekust ja tagasitulekust (Neeme Raud, Postimees, minu vastused)

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Kui Eestist minnakse, siis ei tohiks ust kinni lüüa ja sajatada selja taha, et mitte kunagi enam tagasi ei tule. Olen vahel lugenud nende kommentaare, kes Soomest või kusagilt mujalt siia jääjaid parastavad. Eks sama asi oli ka siis, kui mindi venelaste eest sõja eel või ajal. Võibolla siis oli ikka teistmoodi, sest põgeneti – elu oli ohus.
    Küllap see tagasitulek on ka väga erinev. Kel endal palju probleeme, see ei leia rahu kusagil ja otsib süüdlasi mingites välistes oludes. Arvan, kes tahab tagasi tulla, see ka saab selle sammuga hakkama.
    President Ilves oleks Eestist lahkunud ka siis, kui teda oleks kätel kantud, ja ma saan aru, miks ta ei tunne ennast Eestis enam hästi. Seda teavad kõik ju.
    Veel arvan ma, et ei ole need eestlased midagi eriliselt kadedad ega sallimatud, eks mingi % on neid kõikide rahvuste hulgas, üldse kogu inimkonna hulgas.

  2. Ma olen käinud reisimas päris palju, aga alati koju jõudes nii õnnelik olnud, et elan just Eestis. Ja mitte kunagi pole unistanud väljarändamisest.

  3. Olen nous Neemega. Eestlane on kade kui kellelgi teisel laheb paremini. Valja randamine on vaba valik ja iga uhel on oma pohjused. Kuidas ja kus kohas oma elu elada ei peaks olema kellegi teise asi.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar