Unenägude aeg

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mõned aastad tagasi oli mul üks märkmik, kuhu kirjutasin üles need unenäod, mis mulle mingil põhjusel erilised olid. Kas nägin unes kedagi, keda tean, et enam kunagi näha ei saa, või uni oli lihtsalt nii ilus.. erinevatel põhjustel.
    Aga kuidagi soiku on jäänud see. Imelik on see, et ma ärkan alati just REM une ajal üles, sest ma mäletan alati oma unenägu. Mu mees aga vaid vahel arva “näeb und”. Mulle tegelikult meeldib hommikul üles ärgates unenäo peale mõelda. Ja kui ärkan sellise unenäo peale, mida tahan kindlasti kellelegi edasi rääkida, siis mõtlen kohe silmad avades selle üksikasjalikult läbi, et see paremini meelde jääks. Mina olen alati arvanud, et unenägudel on mingi tähendus meie jaoks..tihti näen unes seda, mida olen magama minnes mõtelnud..sealt edasi areneb huvitav unenägu..Oh, unenägude teemal võiksingi ma arutama/kirjutama jääda 🙂

  2. Toivo, ma enne justkui vastasin, aga on ära kadunud. Unenägude püüdjad on indiaani uskumustest ja peaks püüdma kinni kiusajad, luupainajad. Mõnel on neid ju palju. (Minul näiteks ei ole.) Mul praegu ei ole unenäopüüdjat magamistoas, laste magamistoas on küll. See on selline pisike positiivne (eba)usk, miks mitte, mu meelest.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

  • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
  • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
  • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
  • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
  • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar