Ära anda jänkupojad

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Kui nad 1. septemberil sündisid, siis 27. septembril ei tohiks neid kindlasti veel kuhugi viia. Jänesepojad peavad vähemalt 7 nädalat ema juures olema, parem veel kui 8!
  Nii, nagu inimlapsele on oluline rinnapiima saada, on see ka jänesele oluline 😉 Lisaks õpetab jäneseema lastele jänese moodi käitumist 😉

  Nii et palun ärge neid liiga vara emast lahutage.

 2. Meile öeldi, et emast lahutamise aeg neli nädalat. Kohe uurin teemat ise juurde. Vabandan, tõesti kiire eluke ja ma võtsin seda juttu kohe tõe pähe.

 3. Kuna me kaks juba andsime ära täna (enne kui seda postitust nägin), siis mul süda muretseb, et kas tõesti liiga vara. Samas loen: It depends a bit on the breed, but it is usually 3-6 weeks. Their eyes should be open, and their ears perked up (if a upright ear breed). They should be hopping around with good, strong back legs, coming out of the nest area, and eating pelleted food.

  Igatahes hüppavad nad ringi ja hüppavad ise oma majakese katusele (seda majakest pildistamise ajal polnud sees). Jänks, nende ema, ei taha enam eriti tissitada, kogu aeg näen, et lapsed nagu tahaks, ema hüppab eest ära. Nüüd on neid igatahes kolm emal seltsiks.

 4. Tere,
  Ega ei oska öelda, kui suur seda tõugu täiskasvanud jänes on? Näiteks pilt nende jänkude emast oleks suureks abiks 🙂

 5. Vabandan, pildi juba leidsin, aga seal pole siiski aru saada, kui suur emajänes on. Kas on väike puur ja väike jänes või suur puur ja suur jänes? Millised umbes mõõdud on ja kui suurt puuri ta vajab?

 6. Suur jänes on 1 kg. Kui sa tahad jänksi õnnelikuna hoida, võiks tal olla umbes meetri pikkune ja ca 50 cm laiune puur, et ta seal ikka natuke rahmeldada ka saab. Pluss võiks olla üks tuba, kus ta saab ringi joosta (meil on leitud see tuba, kust jänksi kõige kiiremini pärast kätte saab).
  Ja soovitan vaadata siia foorumisse, palju asjatundlikku nõu http://www.pisi.ee/.

 7. Oi, väga hea on lugeda, et jänksid kauemaks ema juurde jääda saavad 🙂

  Kauem ema juures olemine on oluline ka käitumise õppimiseks. Kui nad tõesti enam emapiima ei saa, siis võib ka 6-nädalaselt lahutada.
  (http://www.rabbit.org/care/babies.html#As_Baby_Rabbits_Come_Of_Age siin lehel nt mainitud, et võõrutamine peaks 8-nädalaselt toimuma

  Ja Britile lisaks, et peale suure puuri panna puuri kindlasti ka õiges mõõdus “pissipott”. Jänesed nimelt on puhtust hoidvad loomad, käivad kenasti potil 😉 Sel moel on nende järelt koristamine väga lihtne – tuleb vaid pissipotti tühjendada (sinna sobivad allapanuks nt kassidele mõeldud graanulid, aga kindlasti ei tohi kasutada kassiliiva).

  Pisi.ee foorumist saab infot jah. Kahjuks seal ka tihti vastukäiv info. Nii et soovitan veel inglisekeelsetest jänesefoorumitest lisaks uurida.

  Raamatutest soovitan seda: http://www.drollery.net/XHTML/hrh3.html
  Ise sain selle Amazonist. Väga asjalik 😉

  Jänesepidamist alahinnatakse tihti. Neid peetakse vähem “ägedateks” kui kasse ja koeri, aga tegelikult üks hästikasvatatud jänes on väga tore tegelane, kes võib nt telekavaatamise ajal diivanile su kõrvale hüpata ja pai norima tulla. Seda muidugi eeldusel, et ta lahtiselt joosta saab.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar