Edastan üleskutse YFU-lt: otsivad peresid, kes tahaks vahetusõpilase endale aastaks võtta

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. tegelt ka?

    firma mis kasseerib vahetusõpilaseks saatmise eest rohkem kui seal olles ma hotellis maksma peaksid ja otsib tasuta peresid?

    mille töötajad sõidavad ringi autodega millel hinda igaühel vähemalt miljon… ja ikka otsitakse tasuta?

    ma võtaks näiteks poole selle raha eest mis õpilaselt kasseetitakse selle jõnglase enda juurde:)

  2. ma just mõtlesin sama, et firma ise võtab õpilaselt a la 100 000 kr ja otsib sellise haleda jutuga tasuta peret. no tule taevas appi!

  3. Minul ka selle koha peal küsimus, et vahetusõpilaselt nõutakse üüratuid summasid – lihtsalt osalustasuks. Kusjuures on väga läbipaistmatu, mille peale see osalustasu kulub. Kooliharidus on tasuta, abi ja tuge osutab vahetuspere. Ok, vaja on palgal hoida 1-2 konsultanti-abilist, et häda korral oleks kuhugi pöörduda ning mingil määral korralduskulud – telefon, netiühendus jms.
    Aga see ei tohiks olla 100tuhat õpilase kohta.

    Sarnase tegevusega tegeleb AIESEC Eesti – vahendab tudengeid välismaale tööle. Töö teevad ära vabatahtlikud tudengid, programmis osalustasu on 3000, et katta organisatsiooni kulusid ja tagada organisatsiooni jätkusuutlikkus.

  4. Toon siinkohal mõned leitud võrdlusmomendid, eks igaüks tehku omad järeldused. Kui annab minna omapead siis tuleb kindlasti kõige odavam aga kas ka kõige kindlam, tegu siiski alaealistega? Kui kasutada selleks organisatsiooni siis lisaks YFUle veel näiteks sellised valikud.

    Kui kellegil jäi segaseks, mida YFU osalemistasud (68-115000kr) sisaldab siis selle leiab kergelt siit: http://www.yfu.ee/index.php?phare_adm=b6d05b15e2018b8ac8166618baaf5a25&cat=3&action=change&lk=436.

    Lisaks leidsin antud valdkonnad konkureerivad hinnad ja seda ilma transpordi ja orientatsioonidega on sama kallis või isegi veel kallim. http://www.evenor.ee/?m1=5&m2=45

    Või veel üks võimalus, kus hinna sees ei ole transporti ning ka siit ei saa ka odavamalt:
    http://study.aupair.ee/?m1=1&m2=8

    Seega, kui YFUl on hinnad 68-115000 krooni siis teistel on 65-310000 krooni!!!! Paistab, et just sellega peabki arvestama ja päris null krooniga ikka ei saa. Kergemini läheb neil, kes saavad stipendiumi või oma projektile toetajad.

  5. Olen kõrvalt näinud tuttavate lugusid, kes võtavad vahetusõpilase oma perre. Meie tuttavate puhul on kirjutamata reegel, et võtavad need kellede lapsed ise on vahetusõpilastena välismaal . Lihtsalt soovitus: ärge tehke seda esimese emotsiooniga, mõelge ja kaaluge põhjalikult. Lugusid mis on sellega kaasnenud on seinast seina nii positiivseid kui negatiivseid osa neist üsnagi markantseid.
    Näiteks: kuidas selgitada teisest kultuuriruumist tulnud pontsakale peaaegu täiskasvanudpiigale, et märja trikooga pereisa sülle istumine valmistab ebamugavust kõigile teistele ümberviibijatele.
    Lisaks kodustele suhetele peate arvestama, et vahetusõpilasega tegelemine nõuab teilt peale kõike muu ka Teie aega. Kui elate linnast kaugemal siis peate arvestama logistika küsimustega ja sellega et paljudes riikides on iseseisva liiklemisele seatav vanusepiir erinev, markantsem juhus: kus perelt nõudis tõsist pingutust oma laste kõrvalt pidevalt transportida pea 17 aastast vahetusõpilast, kelle tujud vahetusid sagedamini kui Eesti ilm

  6. Mina olen hetkel YFUga lõuna-aafrika vabariigis vahetusõpilane ja maksab küll kool siinmaal. Ma ei käi erakoolis vaid tavalises public schoolis. Peale selle on aasta sees veel kõiksugu orientatsioone, ma olen umbes 5 korda juba riigisiseselt lennukiga lennanud ja seegi maksab. Ja lõpetuseks mina elan pigem vaeses perekonnas kus 5 õde-venda ja vanavanemad enne mind ühe katuse all elasid ja ei olnud neil kahju ka mind võtta seega ei ole nii kulukas see vahetusõpilane midagi ning kui õnnelikuks te kellegi teha saaksite….

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar