Eestlased-seenevõrgustik, pangem esivanemad kirja :) (geni.com)

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. jah, mul seal juba sadu sugulasi kirjas 🙂 ise poleks kõiki teadnudki, aga tasulises versioonis nt saab ka eri sugupuid omavahel linkidsa ja sünkroniseerida – kui sisestad oma sugupuusse nime, mille kegei teine on juba sisestanud, siis programm annab sellest teada ja kui oled kindel, et tegemist tõesti sama isikuga, saad need sugupuud omavahel liita. jubeäge asi!

  2. aa, Epp, me oleme sugulased 🙂

    Epp Petrone is your aunt’s first cousin’s wife’s great uncle’s wife’s first cousin once removed’s husband’s great niece

  3. Haaa, tere, sugulane 🙂 Õigemini sugulase abikaasa sugulase abikaasa sugulase abikaasa sugulane :). Aga ikkagi!

  4. Epp ei ole minu sugulane 🙂 Aga, Gea, tasuta versioonis saab ka sugupuid omavahel ühendada. Tuleb see, kellega linkida tahad, enda sugulaste gruppi panna ja siis saabki. Mul on tänu igasugu linkimistele tuhat inimest koos nigu naksti ja ühe kuuga. Kuigi ma enne geni.comi tegelesin ka päris mitmeid aastaid arhiivides tuhnimisega.

  5. Näed, oligi õige asi praegu tööpäeva lõpuks lõõgastumiseks. Aint et ma veel ei häkkinud lahti, et kuidas siis peaks sugulasi leidma. Peab kuskilt selle avalikuks tegema?

  6. otsinguga on tasuta versioonis sugulaste leidmine suht aeganõudev. eriti jama, kui nimi pole puhtalt eestipärane, siis tuleb läbi lapata ka igasugu välismaalasi ja neid on jubepalju. kui leiad kellegi, kes on sugulane (kõik peab klappima (venamd, lapsed jms), ühenimelisi oli vanasti kolepalju), siis saadad selle profiili haldajale kirja, et hakkame sugulasteks ja siis ta kas nõustub või mitte ja siis saab hakata oma valmis puud tema puuga ühendama.

  7. Mina olen ka juba pikema aega Genis. Järeldus – kõik eestlased ja ka mitteeestlased on sugulased/hõimlased. Aga ikkagi on tore vaadata kui tihedalt kogu meie rahvas tegelikult põimunud on.
    Minul on ema üsna aktiivselt vanu kirikuraamatut uurinud ja üritanud leida ammukadunud juuri. Olen talle väga tänulik selle eest.

  8. Lasksin paar aastat tagasi Fred Pussil sugucõsauuringu teha ja täna siis toksisin huvi pärast viis põlvkonda sisse, rohkem ei viitsinud, pealegi kaovad enne aastat 1800 sündinute puhul perekonnanimed. Tulemusena ei ole mul vist ainsatki sugulast geni.com-is, ikka täiega väljasurev liin

  9. Mismoodi seda tasuta trial versiooni saab? Mul millegipärast ei võimalda 14-päevase pakkumise peale klõpsata…

  10. Epuga samast suguvõsast. Ma olen ammu järje kaotanud. Kokku üle 1000 sugulase ja hõimlase.
    Tammsaare-Hanseni sugulus on täitsa hoomatav ja asi, mis mind on tõsiselt terve elu jätkuvalt uhkeks teinud.
    Aga Koidula ka veel!!!

  11. thela, Geni pole kõigis asjades päris välkkiire, sugulused võivad pikapeale välja ujuda. Eriti kui teised huvilised sinu poolt sisestatud põlvkonnad avastavad.
    Mina olen nüüd miski üle aasta Genis, ja mul olevat 1752 veresugulast, kuidagi seotud oleva ma aga 33 miljoni inimesega.
    Ma pean ütlema, et minagi olen Genist lummatud. Aga mu tütar ütles: “Päh! Mingid võõrad vanainimesed…”
    Eks sedagi on õpetlik näha, kuidas suguvõsade alumised (st kaasaegsed) põlvkonnad hõredaks jäävad;)
    Jumal tänatud muidugi suguvõsauurijate eest, mul on õnneks mitmes suguvõsaharus tõsiseid genealooge, kes on viitsinud arhiivides käia ja kirikuraamatuid uurida.
    Reet, Tasuta versiooni saab küll kuidagi täiesti lihtsalt, vaja sisse logida ja kasutama hakata, Geni PRO kasutamiseks tuleb küll krediitkaardinumbrit teatada ja siis saab kahenädalase tasuta testiperioodi… mina olen seni tavalise tasuta Geniga täiesti hakkama saanud

  12. Thela, lihtsalt huvi pärast küsimus – palju see viie põlvkonna väljaselgitamine Pussi seltskonna poolt ka umbes maksma läheb?Ise mitu aega vaikselt plaanitud ka nende poole pöörduda, aga kuna ei tea, mis summadega arvestada, siis osalt ka selle pärast seni asi ripakile jäänud
    (läheb nüüd Genit täiendama…)

  13. Mina ka eile pool ööd möllasin, peast sain kirja 200 sugulast, failidena olid mõned sugupuud arvutis ja sealt lisades tuli kokku 400 inimest. Mõne inimese kohta näitab küll, et ta esineb ka mõnes teises puus. Aga edasi ma midagi teha ei oska 🙁 Kui tahan vaadata, kus need inimesed siis veel kirjas on, nõutakse kohe krediitkaardi numbrit. Kuidas see tasuta versioonis suguvõsade liitmine käib?

  14. ma eespool kommisin kuidas tasuta versioonis liitmine käib. need pakutavad lingid, et meil on teada veel 3 samanimelist ja kliki, need on tasulised. tavaline otsing “all of geni” on tasuta, asub geni üleval paremal. paned sinna nime sisse ja siis otsid kõikide nende nimede hulgast, mis tulevad (kui midagi ei tule, siis pole midagi). iga inimese taga on “manageed by”. see on inimene, kes selle sisestas ja kellega tuleb ühendust võtta. liita saab siis kui lisad selle manageri “add to family group.” kui ta nõustub, siis saab kokkulangevaid inimesi “mergeda”. genis on “help” ka.

  15. Mul on suur Geni supervaimustus paar aastat tagasi, siis kui peale suurt suguvõsa kokkutulekut kõik kogutud andmed sinna üles pandin ja sugulaste käest saadud käsitsi joonistatud vanad sugupuud kokku kogusin, mis ka 1700-ni välja läksid lausa. Mõnus õhin oli see sugupuu tegemine.
    Minu mehe üks sugulastest on Taani arhiive mööda sobrades jõudnud omapoolse sugupuuga isegi 1125 aastani välja!! Vaheapel saan postkasti sõnumeid A-la your relative…. added his 24th great aunt to the tree :)) Päris lahe.

  16. Väike hoiatus ja mõtteaine: ühele mu tuttavatele oli külge poogitud laps, keda tal kuidagi olla ei saa. Üliagar suguvõsauurija tuttava abikaasa poolelt polnud võtnud vaevaks lihtsalt mõningaid andmeid üle küsida. Nüüd too tuttav muidugi kuri, ja põhjusega.Valed sünniaastad jms on ilmselt väike nali.Aga kujutan ka ette, kuidas mõnedki ammu lahkuläinud paarid Genis toimetava inimese (tema enese teadmata vananenud) andmete tõttu ikka veel koos võivad olla ja mis segadust sellest võib sündida…nii et ettevaatlik peab seal küll olema.

  17. mina hoidun võimalusel elusolevate inimeste lisamisest ja uurin pigem 19 sajand ja enne seda. 20 sajandi inimestega on veel see ka, et vahepeal muutus kalender ja seepärast on paljud sünnikuupäevad peaaegu kuu aega nihkes – oleneb kuidas keegi märgib. aga mis puutub uuesti abiellumisse, siis seda saab seal märkida, et 1. naine ja teine naine ja millised lapsed kummalgi. vanasti (no nii 100 aa tagasi) naised surid (vähemalt minu esivanematel) pidevalt ära ja siis võeti uus.

  18. Saab, saab kõike märkida….aga kui nt kõiki naisi ei tea, või mehi, aga lapsed teada ja on kange tahtmine kõik üles tähendada, siis võivadki apsud juhtuda. Aga eks see on kommunikatsiooniprobleem – mina eeldaks, et taolistel puhkudel kutsutakse asjaomased inimesed ka platsi ja palutakse andmed üle vaadata…

  19. Müttan geni-s juba paar aastat ja imestan, et kogu see võrgustik seni kuidagi “põrandaalune” püsib – mainstream meedia ei piiksatagi. Puu hakkas mingil hetkel võrsuma nii, et ülevaade kadus, praegu näitab et olen seotud 33 miljoni isikuga. Henn Sarv on üks aktiivsemaid aednikke seal – saan aeg-ajalt teateid, kuidas ta updeidib kimmerlaste kuninganna profiili 5. sajandist ekr. (ja temagi on sugulane!) Klassikaaslaste sugulusastme olen enamjaolt tuvastanud. Lydia Koidula muidugi ka…
    Aga filosofeerima hakates, kas teadmine, et kõik eestlased lähedalt sugulased on, ka üldist vaimset õhkkonda paranadada võiks?

  20. Tegutsen ka Geni ja Saagas juba üle aasta. Saaga on väga tore asi. Aga Liivimaa osa hingeloendusi jms on arhiveeritud hoopis Riias. Riia oli ju Liivimaa keskus. Seepärast on vast huvitav teada, et ka lätlastel on arhiiv internetist kättesaadav. Neil on Saaga asemel RADURAKSTI. Aga kirikuraamatud on samasugused. Lätlastel on ainult veidi kehvemini kopeeritud kui Saagas. Kellelgi pole mõtet tasulist pereuurimist võtta. Saaga on kõigile jõukohane ja hästi põnev.

  21. geni on põnev jah. seda, et artur alliksaar mu sugulane on, teadsin ma ennegi, aga ühtteist põnevat on veel välja tulnud… nii et tasub tegeleda. saad rohkem aimu, et kuulud kuhugi

  22. Mu ema rääkis, et meie kaugelt sugulane uurib meie sugupuud ja teatas ka, et me oleme Lydia Koidulaga sugulased. Seega siis ka sinuga Epp:)Tundsin ise ka selle teadmise üle uhkust, kuid nüüd tundub, et kõik eestlased on omavahel sugulased:)

  23. kas seal kuskil mingi lingiga saab ka oma sisestatud sugupuud prinditavaks pildiks joonistada? pdf-faili nt? või on kõik see kaunidus ainult ekraanil vaatamiseks?

  24. kuidas märgitakse eelmise sajandivahetuse paiku sündinud inimeste sünnikuupäevi? kas kuupäevadega, mis vana kalendri järgi kirikuraamatutes kirjas vöi siis hoopis kuidas elavad veel uue kalendri järgi teavad?

  25. Ma ka uurin sugupuud, aga mind siiralt häirivad Eesti andmekaitseseadused selle koha pealt – see kirjalike lubade värk avalikustamisel, raamatukogudega jagamise nõue andmekandjate jagamisel jne. Ma just eile võtsin enda sugulased avalikust kohast maha, sest mul lihtsalt pole aega neid lubasid taga ajada.

  26. Suguvõsauurimine Isikuajaloo keskuses maksis minu mäletamist mööda tsutt üle kolme tuhande krooni. Sõltub ajavarust, mis antud hetkel kasutada on. Mina leidsin tollal, et mu aeg on liiga kallis, et seda arhiivides kulutada ja olen tulemusega väga rahul.
    Aga kõigi eestlastega suguluses olemine hakkab pikapeale vist tõeks osutuma,
    Epp Petrone is your grandfather’s ex-partner’s first cousin once removed’s husband’s second great aunt’s husband’s first cousin four times removed.

  27. Pärast geni pisikut ja ühe nö. sugulase mergimist ühe samanimelise sugulase üle viis selleni, et olen Hannes Võrnoga hõimlane (vist nii saab öelda, kui ei ole veresugulane) ja siis meenus et Epp olla ka. Vaatasin järgi ja umbes nii see on nagu allpool näha:
    Epp Petrone is your second cousin’s wife’s first cousin once removed’s husband’s grandson’s wife’s grandfather’s wife’s first cousin’s husband’s first cousin once removed.

    Tundub, et see tõestab fakti, et pärast Liivi sõda ja Suurt Katku Saaremaalt mandrile eestlaseid tuues muutusime me kõigiga sugulasteks!

  28. Muidugi on kõik eestlased sugulased, või vähemasti hõimlased.
    Selle tõestuseks mul isegi perekonnanimi selline:-)
    Aga olen ka vaimustuses sellest genist, eriti aga nendest sugulastest, kes suure uurimise ära teinud.
    Näiteks elab samas meie maja trepikojas perekond, kes nimemuutmise tõttu kolmekümnendail eestistasid nime, nüüd aga selgub genist, et minu emapoolne vanaema ja tema vanaisa omasid ühist vanaema-vanaisa. Seega päris veresugulased.

  29. See ei ole küll väga suur asi võrreldes teiega aga minu geni on nii suur, (kasvab veel edasi) et minu postkasti potsatas üks kiri kus teatati, et meie president on mu sugulane (tegelt superkaugelt)

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar