Oksjon Toomemäe korteritele jälle tulemas

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Käisin neid kortereid vaatamas. Maja ise on muidugi ülihea koha peal, aga ainult ühetoaline oli selline, mis meeldis, see jälle samas liiga väike. Teised olid praktiliselt sellised, et kolmetoalised olid läbi kolme korruse – esimesel korrusel köök, teisel tuba või kaks ja kolmandal ka üks tuba ja kõik oli nii masendavalt kitsas ja kõrge, et no kohe üldse ei meeldinud. Trepid on seal veel ehitamata aga need tuleb teha suht järsud, sest ruumi on vähe, aga toad väga kõrged, ela nagu mingis taevapoole kõrguvas torus. Kui peres on väikesi lapsi või vanemaid inimesi, siis selline lahendus kohe üldse ei sobi. Ei tea, mida mõeldi kui nii projekteeriti. Ja siis ei meeldi mulle veel nende korterite hind, see nö soovituslik, mille igaüks peab lepinguga tagama kui sealt üht korterit tahab. Ma ei tahaks küll pahasti öelda, aga kogu selle asja taga tundub miski valesti, mulle jättis asi väga hämara mulje, mõtlesin isegi sinuga pärast kontakteeruda ja küsida, miks sa seda promod ja kas sa tunned seda inimest isiklikult. Pankrotivara peaks loogiliselt võttes olema soodsam kui muu vara, aga seal see küll nii välja ei kuku, kahjuks. Jätan oma nime siia panemata, sest ei taha asjameeste pahameelt:)

 2. Ma tahaks ise seal majas ca kaks aastat üürikorteris elada ausalt öeldes, hoiame silmad lahti.
  Selle maja läheduses tuleb New Yorgi tunne. Selline mõnus linnapark, linnaelu parimas tähenduses.

  Aga need korterid olid jah veidi jamad… miks nad kolmele tasapinnale üldse projekteeriti, ma ei kujuta ette.
  Korter 8 meeldis meile sealt pankrotivarast kõige rohkem. Aga me lihtsalt pole oma tulevikus kindlad, nii et ei taha osta.

  Muud ei oska siin kommenteerida kui et – soodne on see ju küll? Või on need hinnad nüüd nii all, et see on ikka liiga kallis hind?
  Eks me näe, kaua neid kortereid veel pakutakse ja mis saab.

 3. Minul jookseb selles majas elamisel kolmas aasta. Sain nn. pundi kokkuajamisest teada käesoleval lehel justpraegu, kuid olen siiani alati olnud huvitatud mis nende ülejäänutega saab ja võimalusel midagi napsata. Olen teinud ka koheselt peale pankrotti pakkumise haldurile (2009 juuni), kuid siiani on jäik seisukoht, et ainult tervikvarana. Ilmselt sellepärast, et pundis on üks ülisuur ruum, mida üksikuna ei õnnestu kuidagi realiseerida. Kas pundis on iga üksikule korterile tahtja olemas?

 4. Ma ei tea, ma distantseerusin, aga ma arvan, et seal pundis on hulk kõhklejaid. See 300 m2 ülikõrge laega ruum on tõesti suurim probleem, seda pole keegi omale tahtnud :). (minu teada.)

 5. Mina distantseerusin ka ja tegin seda osaliselt sellepärast, et mulle ei meeldi kui pankrotihaldur, kes sisuliselt peaks olema riigi käepikendus, harrastab kahtlasi kombinatsioone. Ilma nende kombinatsioonideta oleks need korterid ammu müüdud. Andke mulle andeks kui mul on haige fantaasia, aga ma tõesti pole enne kokku puutunud sellise pankrotivara müügiga, kus keegi veel minu ja müüja vahel on. Peab olema väga naiivne kui aru ei saa, miks nii tahetakse teha. Hind, mida pankrotihaldur sisuliselt soovitab (et oleks ikka kindel, et huviline oma korteri ikka kätte saaks), on minu arvates kõrge justnimelt nende kombinatsioonide tõttu. Arvestagem, et korterid on pooleli ja sinna tuleb veel päris palju investeerida. Maja ja selle ümbrus, on parim, mis üldse olla võiks, olen sellest suures vaimustuses… aga…kui asi on nii ülisoodne, miks siis ikka veel ei suudeta müüa? Minu vastus sellele on, et siin mõni ajab omakasu eesmärgil hinna üles ja ma tõesti ei usu, et see on korterite omanik. Olen üsna kindel, et kui Indrek seda teemat siin näeks, siis ta paluks sul, Epp, see siit maha võtta. Ta ei taha oma mahinatsioonide avalikustamist, sellest võib talle suur jama tulla.

 6. Kas seal majas oli varem naistekliinik või miski onkovärk? Sellisel juhul võiks mõelda võiks ka selle peale, kui hea on elada majas, kus on nii “surmav” minevik.

 7. Hetkest kui arendaja firma pankrotti lasti olen siiani arvamusel, et küll need rahad või korterid ise jõuavad ringiga sama arendajaringi kätte tagasi. Kahtlustele annab alust selle vara müügitehnika ja halduri haake tegev käitumine. Seega Huvilise tähelepanekud on vägagi asjakohased.

  ps.haldur on Tartu taustaga endine jurist, keda on nähtud mitte just väga ametlikes suhetes arendajaringi inimestega pärast pankroti väljakuulutamist. Viimased on aga lokaalsel tasandil tuntud skeemipunujad ja isiklikul tasandil, vabandage väljenduse eest, tõelised pe***vestid, kelle suhtes ei ole, ei tule ega hakkagi kunagi austust olema.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar