Nägemise aeg, kuni kolmekuningapäevani

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Eks oluline ole ka see, et aega antaks. Nii rännakuteks kui istumiseks. Mõni inimene ei saa üldse seda aega. Ma pean silmas elu pikkust.

  2. Nii sügav postitus! Tundsin ise ka, eriti aastavahetuse ajal, et on müstiline aeg ja tähendusega unenäod. Teie koht aga on ilmselt juba teie ootel, muidu seda unistust poleks tulnud…

  3. Epp, head uut aastat! Aga mis siis saab teie Setumaa majast, mille ostsite, kui nüüd räägid, et te ehk ei hakkagi Eestis elama?
    Igatahes head ja õiget otsustamist!
    Ootan juba väga su reisikirju!

  4. Annika, mul ei ole midagi müstika vastu, aga selle saab ka ära seletada – kui inimestel on rohkem aega oma elu üle mõtelda, siis leiavad nad sellele ka tähenduse ja näevad kaugemale ja mõtlevad sügavamalt. Talvise pööripäeva ajal on just see hetk, kus ühes tööd on tehtud ja teised pole veel alanud ning ongi see müstiline hetk käes, sest on lihtsalt aega oma elu analüüsida.

    Ma loodan ka, et kusagil on see meie koht.

    Heler, meil on Setumaal maja jah. Tõesti ei tea praegu, mis meie tulevikust saab, ainult see on selge, et ära müüma me seda majakest praegu küll ei hakka. Me tegime eelmisel aastal MTÜ ja plaanime panna sinna kogutud raha selleks, et sinna teha külaliskirjanike residents. (MTÜ nimi on Independent Writer’s Fellowship), põhikirja järgi peaks seal koht valmis saama stipendiaadi majutuseks 2011 ja ühe suve jooksul majutaksime ühte kirjanikku. Võibolla siis esialgu jääbki selliseks kohaks, leiame laiast maailmast ühe spartalikke elutingimusi ja metsa lähedust hindava kirjaniku endale sinna suvitama :).
    Seda ma hästi ei usu, et me Setomaale terveks aastaks ise kunagi elama läheksime. Seal pole merd (mis on Justinile aina olulisemaks muutunud) ja ma ei oskagi öelda, mida veel… Praegu on mul tunne, et meil on vaja ühte kodu ja mujale tuleme lihtsalt vahel külla.
    Kui ma kirjutasin kaustikusse oma 2009 aasta ülevaadet, siis sain aru, et terve see aasta on käinud meil tuleviku defineerimine, kodu otsimine.

  5. Epp, tahtsin sulle soovitada lugeda sellist raamatut “teadlik unenägemine” autor Robert Moss.
    Selgust sulle!

  6. Te peaksite endale ostma maja Käsmu. Imearmas ja vaikne vana kaluriküla otse mere ääres, koht, mis on andnud nii palju teoseid eesti kirjandusse, kus isegi praegu on olemas kirjanike suvine puhkekodu (lisaks paljude isiklikud suvekodud), kus Marta võiks käia muretult rahulikus Võsu põhikoolis, mitte rebestada end mingite eliitkoolide võidujooksudes (teie peres kasvades pole lapsel ju tõesti ohtu jääda kasinalt harituks), kust Tallinn, kus hulk tarvilikke asjaajamisi nagunii ajada, pole piinarikkalt kaugel, mis on talvel vaikne ja mõnusat keskendumist soodustav paik- Teie aktiivsust ja ettevõtlikkust arvestades oleksite te kalurikülale mõnus virgutussüst veel pealekauba, nii et kahepoolselt kasulik tehing.

  7. Sind on nii hea lugeda, kui Sa ameerikamaal oled. seda Eppu ma naudin kõige rohkem. Samas on väga kahju kaotada Sind sellele maale…
    Aga meri on oluline. Mina olen ka meretüdruk, see muuseas ei olegi nii oluline seal pidevalt käima, oluline on teadmine, et ta loksub kuskil seal lähedal.
    Head uut!!!

  8. Huvitav, ei teadnudki, et sellise aastaajaga meil tegemist on. Mul on küll praegu nii, et kõik on kuidagi liimist lahti ja unes näen seda, kuidas mind pannakse reisilennukit juhtima ja ma enam vähem üritan nuppudest aru saada, et keegi vähemalt surma ei saaks 🙂

    Mina tahaks kolida kuhugi hispaania keelt kõnelevate inimeste sekka… Nende seas on hea.

  9. Saan sellest Justini soovist mere läheduses elada aru – ka minu mees on selline, kaua aega ei suuda merest eemal viibida, sest 3.-4. põlve tallinnlane.
    Mainiks ainult, et kuhu iganes teie südamed ka teid ei kutsu või rebi – lastel oleks kasu lapsepõlvest emakeelses (või siis ka isakeelses) keskkonnas. Kindlasti jääb neil midagi vajaka, kui peavad kogu lapsepõlve niimoodi pendeldama kahe maailma vahel või harjuma sootuks teise keele- ja kultuurikeskkonnaga. Hakkama saavad lapsed võõras kultuuris kindlasti, aga lapsepõlves on vaja juuri kasvatada, muidu ollakse keskeas pidetu. Aru saab sellest kahjuks vist alles vanaduses.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar