“Mina olen ookean”, meie uuest ökoraamatust

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Raamat, mida soovitan kindlasti kõigil lugeda. Küll aga pean ette hoiatama, et raamatust saadav info ei ole just kergemate killast “seedida” ning kui hakkad loetud asju sügavamalt analüüsima, on tulemuseks tõsine masendus.
    Olen lugenud erinevaid sama teemat käsitlevaid raamatuid, alates “Roheliseks Kasvamine” ning “Paljaks kooritud”, lõpetades raamtutega, mida vist Eestist (hetkel) ei leia. “Mina olen ookean” on nendega võrreldes hoopiski uus dimensioon, sest lähtutakse “toiduahelast” ning inimorganismist kui keskkonnast (ookeanist) ning palju räägitakse sellest, millised on meie tegevuse juba olemasolevad tagajärjed ning kuidas meie tegemiste ja tegemata-jätmiste läbi kannatavad need, kes ei saa ennast ise aidata (näiteks fakt, et üha rohkem sünnib hermafrodiitseid ehk mõlemasoolisi jääkarusid…)

    Raamatut lugedes jõudsin ehmatava mõtteni – oleme ajahetkes, kus me ei saagi enam valida hea või halva vahel. Me saame vaid valida halva ning vähem halva vahel.

    Sarnaselt raamatuga “Roheliseks kasvamine” on ka “Mina olen ookean” trükitud ümbertöödeldud paberile ning looduslikke värve kasutades, mis on minu silmis teine suurim pluss. Väga kummastav on lugeda keskkonnasäästmisest rääkivat raamtud klantspaberilt ja kiletatud kaante vahelt (selliseid on küll ja veel..).

    Päikest !

    Tommy

  2. Aitäh, et võtsid ette selle suure töö ja veel ilma kasumilootuseta. Olen seda raamatut soovitanud kõigile keda tean ja Apollost läbi käies alati salaja sellest mõne koopia kõige nähtavamale kohale tõstnud. 🙂

    Minule tekitas see raamat tundmise, et küll on hea Eestis elada! Tahan lähen ja jalutan metsas, hingan mõnusat puhast metsa õhku, see on nii-nii paljudele inimestele kättesaamatu luksus. Varem ma ei osanud nii mõelda…..

  3. Ma kingin selle raamatu oma tütrele.Tutvusin sellega poes, teadmatagi, kes selle on välja andnud (ma kirjastusi kunagi ei vaata)ja sain aru, et tegu on tõelise väärtkirjandusega.

  4. Ma nägin seda poes ja olin lummatud. Pidin selle kohe endale jõuluvana kingikoti sisse saama. Palju vihjeid ja ma arvan, et ta juba ongi ühes pakis paberi sees. Nii ootan, et seda lugeda.

  5. See oli kindlasti üks huvitavamaid raamatuid, mida sel aastal lugesin. Suur tänud selle väljaandmise eest! Pealkiri meeldis ka väga.

  6. See oli kindlasti üks huvitavamaid raamatuid, mida sel aastal lugesin. Suur tänu selle väljaandmise eest! Pealkiri meeldis ka väga.

  7. Ostsin raamatu Apollost mõned nädalad tagasi, siis kui oli vaid aimdus, et ootan teist last, millele sain ka peagi kinnitust 🙂 Alguses küll kõhklesin, et kas tahan lugeda raamatut ajal, kui läbin kõiki neid etappe ja nädalaid, millest autor kirjutab, kuid mulle endale üllatusena ei tekita paljastav tõde loodete väärarengute tekke ja keskkonnamürkide osas minus hirmu vaid mingit kummalist rahu. Sest on ju teadmatus see, mis tekitab hirmu ja teadmised valikuid.
    Mul on hea meel, et on nö.pehmete rasedus-raamatute seas ilmunud ka selline pärl, mis ei püüa musta valgeks rääkida ega pisendada eksimusi, mis inimkond on teinud suuresti teadmatusest, suuresti ka rahaahnusest, vaid räägib asjadest nii nagu on.
    Aitäh selle eest, et raamat meie raamatupoodidesse jõudis. Häid pühi!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar