Jumalast imelik öö

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. ma vaatan yle neti nyyd puhkuse ajal ajaviiteks Eesti sarju, Onne 13 ja Kelgukoerad.
  viimases oli 2 hiljutist lugu jumalaga, vaga omaparane lahendus: et jumal on tegelikult naine (nagu Sinugi unenagu ;), aga inimestele meeldib uskuda, et ta on mees ja las siis olla.

 2. mina nägin täna öösel unes, et olen suur valge vana mees suure pehkinud puu all ja ja see puu kasvas ühe vana suure maja õues
  püüdsin sinna majja siseneda aga see maja oli ka pehkinud katsusin seinu ja näpp läks läbi
  kobasin jalaga põrandaid, et läbi ei kukuks
  ikka ja ja jälle tulin välja puu juurde
  ekslesin majas ringikese ära ja jälle puu alla…

 3. Armastus ei olnud kunagu varem ära, armastus on kogu aeg olemas. On igapäevastes väikestes asjades, on lapse rõõmsates silmades, on hetkes, kus su kallis toob sulle teed, kui oled külmetanud. Aga ma tean seda tunnet, et on asju (sündmusi, tundeid, olukordi jne), mis on juba möödas. Kahju on, lausa lein on. Aga kui lein möödas tuleb uus hingamine, tuleb uus fookus ja uued eluülesanded.

  Ei ole möödund või tulevaid aegu.
  On ainult nüüd ja on ainult praegu.
  Säilib, mis sattunud hetkede sattu.
  Ainuski silmapilk teisest ei kattu.

 4. Mulle soovitas üks inimene osta tükike roosakvartsi. Kurtsin talle ka unetust, kurbust, armastuse puudust. Läksingi (esoteerika)poodi ja ostsin selle kee siis ära. Huvitav on see, et üks sõbrannad, kes mehest lahku läinud hiljuti, lausa sõi silmadega seda minu keed, ja õtles, et sellest õhkub rahu ja soojust-

  Ja siis, kui ma netist selle kohta olin otsinud, leidsin ka sellise rea, et “leevendab keskeakriisi ja toob armastust ellu”. Kusjuures, olin just mõelnud ja tundnud end esimest korda elus vanana – lapsed juba suured võrreldes imikueaga, ise saan 34.

 5. miks peab 6 aastasele ilmset”ajupesu” tegema? kellele see kasulik on? EEtikat ja moraali saab ka teisiti õpetada kui kurjuse läbi.Mis see Piibel ikka muud on, kui õpetus alandlik olemisest, et rikkad oma rikkust saaks koguda ja alamad selle neile usinalt kokku tassiksid.

 6. Misd mõttes ajupesu. Lapsed on mõtlevad olendid, kellel tekivad küsimused maailma kohta, saeli vägagi sügavad küsimused, ja iga lapsevanem vastab neile oma kogemuste ja maailmapildi abil, eks.
  Kui mina räägin usust, siis ma ei räägi sugugi ainult piiblist. Jumala kui isiku keskseid religioone on mitu tükki (islam, judaism, kristlus), aga ma olen alati rõhutanud ka seda, et minu meelest on jumal samal ajal ka meie sees (see hakaub rohkem budismiga ja ka teiste idamaiste religioonidega).
  Nii et minu jaoks on piibel vaid üks osake ja seda olen ka rääkinud. Ma arvan, et ma tasakaalustan ja täiendan seda, mis ta mujalt saab (Eestis elades ju saab enamasti vaid kristluse kohta teada, see on minu jaoks üks kiir, mis päikese poole viib, aga on ka teisi kiiri.)

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar