Paastulaagrist vol 3 ehk üks õõvastav jutt, mida kuulsin

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. meil pandi pool maja sellepärast kinni et leiti ehituse ajal tekkinud niiskus ja sellega seoses hallitus.
  inimesed jäid täpselt samamoodi haigeks ja ühel, kel varemgi astma oli, tõusis see nii suureks et ei saanud enam üldse seal töötada. et vot sedasi.

 2. Mina sünnitasin Maarjamõisas just siis kui maja oli valmis saanud ning panin selle hullult häiriva õhu (totaalselt kuiv- mul oli raske hingata ja öösel üldse magada) selle süüks, et uus ehitis- mõtlesin tollal, et küllap mõne nädala pärast need probleemid lahenduvad iseenesest. No pärast remonti on ju natuke värvi- ja muid ehituslõhnasid normaalne.

  Seda on kurb kuulda, et asi ei lahenenud iseenesest.

 3. Tänasel päeval on see vist üldlevinud probleem:( Kõige hullem ongi neil, kes sellistes tingimustes peavad aastast aastasse töötama…

 4. Mina olen kaks korda sünnitanud Tallinnas erinevates haiglates ja seal oli ka väga raske hingata. Ma panin selle enda sünnitusjärgsete verekaotuste ja hemoglobiinipuuduse arvele. Umbsed keskköetud ruumid.

 5. Ma ainult kahtlen, kas on ikka väga kena mingi võõra inimesega peetud vestluse järel panna siia nimeliselt kirja arst, kellel väidetavalt on terviseprobleeme tekkinud. Kui ma iseennast nt sellisesse olukorda mõtlen – ma küll ei tahaks oma terviseprobleemi olemasolust lugeda võõra inimese blogist – võibolla ma üldse ei taha, et võõrad inimesed teaksid, missugune on parajasti mu tervislik seisund?

 6. mina sünnitasin oktoobri lõpus maarjamõisas. Ja oli küll, et õhk oli nii kuiv, nina läks kinni ja limaskestad kuivasid ära. Väga ebameeldiv. Mu laps viibis intensiivis, käis päevitamas ja siis seal üks õde ütles, et aknad on nii valesti ja üleval laes kust tuleb konditsioneeridest õhk, tuleb külm õhk otse kraevahele, ühel doktoril kaelasoonte põletik sellest ja kinni keerata ei saa neid. Akendest käib üks lahti ja see mis võiks lahti käia, see lahti ei käi. Ja toidulõhnad ja maja pealt igasugu lõhnu veel keerab sisse. Et katsu sellistes tingimustes intensiivis lapsi ravida.

 7. Ma panin selle tohtri nime, mõttega, et kui keegi näiteks ajakirjanikest tahab hakata asja uurima, on neil üks konkreetne niidiots.

 8. Kui lugeda keskkonnapsühholoogia-alaseid artikleid, siis selliseid pretsendente on maailmas veel, ja on näiteid ka just meditsiiniasutuste personali terviseprobleemidest, mis on seotud valede ehitusmaterjalidega. (Näide: Bostoni Mootorsõidukite registri hoone; Brighami haigla; rääkimata meile kõigile teadaolevast Palast der Republik’ist Berliinis) Kohtukeisid ei ole ka sel põhjusel haruldus. Kas med töötajatel on ametiühing? Keegi peab finantseerima ekspertanalüüsi ja perspektiivis on ehitaja see, kes mittetoimiva maja ja terviseprobleemid kinni maksab. Nii seda jätta oleks hullumeelsus – kuhu me taganeme oma elukvaliteedis? Sick Building Syndrome (SBS) ei ole ilmselt meie ehitajatele igapäine termin? Saagu selleks 😛

  Võib-olla hea keisi näide: http://www.toxic-mold-stachybotrys.com/pages/mold_overview.html

 9. Epp, kui keegi ajakirjanikest huvitub, saab ta sinu poole pöörduda nime saamiseks. See on tõesti puht inimlikult sobimatu see nimi siia panna.
  Mind nt häiriks see avalikustamine väga ja võib-olla ma selle tulemusena keelduks ka ajakirjanikega rääkimisest.

 10. Mina sünnitasin seal oktoobri keskpaigas ja kuiv õhk ning halvasti või hoopis mitte lahti käivad aknad oli üks suurem probleem ja põhjus miks ma nii väga anusin arste, et nad mu ruttu koju laseksid.

 11. kohtukeissidest rääkides, sama probleem hingamise ja silmade jne. hädadega avaldus Tartu uues kohtumajas peale selle ehitamist…

 12. Võib küll vägagi olla ventilatsioonsisüsteemist see kõik, või piisab isegi sellest, et koliti nö. “loodusliku” õhutusega majast uude tihendatud majja, kuhu kogu õhk pääsebki ainult ventilatsioonisüsteemi kaudu, mis kui ma nüüd valesti ei mäleta juba iseenesest töötleb kogu õhu kuivemaks, aga võib ka olla et see vent.süsteem polegi ka väga täiuslik, kui köögilõhnad valesse kohta levivad jne.
  Isegi puu- ja (tihendamata) kivimaja vahel on tohutu vahe, ahju- ja keskkütega majal on vahe, esimesest teise kolides on kohe väga ebameeldiv.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar