Paastulaagrist, vol 2 – paastumisest ja taastumisest

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. No viimasel ajal on ju seda eraldisöömise teooriat ümberlükkavaid hääli just üsna palju olnud. Nagu ka veregrupidieetide paikapidavuse asjus.

 2. Kõigest ajendatult. Laiemalt võttes, siis on ju kõik teada: loomade piinarikkad hetkd enne tapmist, liha tootmise suur keskkonnataak võrreldes taimetoiduga. Aga isiklikult võttes, ma tunnen end vaimsemalt ja puhtamalt, kui ma liha ei söö.
  Never say never. Võibolla ma vahel siiski söön natuke. Sel juhul puhast liha. Nitriteid täis punasel suitsuvorstil on ju hea lõhn, aga see pole mitte hea, mis seal sees on. Ja lõhnade-maitsetega on nii, et neist saab end ära võõrutada.

  Omaette diskussioon, kas liha söömine on vajalik. Liha saab asendada, peab sööma teadlikult palju rauarikkaid toite jne. Teisest äärmusest räägitakse vähem, aga olen sellegi kohta lugenud: et liigne liha söömine (eriti suvalise liha söömine, kui neid loomi on toidetud preventiivsete antibiootikumidega jne) on ka väga kahjulik. Lihatoiduliste inimeste pliitase veres on kõrge, see pole hea – eriti meestel, sest naiste veri ju kuigivõrd vahetub iga kuu. Seetõttu on soovitav lihatoidulistel meestel käia doonoriks, saavad ka oma vereloomet ergutada ja vere paremana hoida :).

  Huvitav teema on, muide, miks on kristlikus kultuuriruumis nii palju “taimetoitlasi”, kes söövad kala. Keegi neist ei välista seda, et kala samamoodi saab haiget jne. Lihtsalt on kuidagi kombeks, et see ei loe. Ja teate, miks? Varakristlased olid kõik taimetoitlased, kes sõid kala, piiblis olevat kirjas, et kalal pole hinge, aga et looma liha ei pea sa mitte sööma (mina ise pole seda tsitaati sealt taga otsinud, aga niisugust asja räägiti mulle).

  Mina söön kala, aga seda ka üsna vähe. Korra nädalas ehk.

 3. Ja kaks kuud peale paastu kukub mõnel inimesel peast väga palju juukseid, nagu ka kaks kuud peale sünnitust. Paast on kehale tohutu stress.

 4. Hmm, minu teada usub kristlik kirik, et ka loomadel pole hinge. Olen ristitud ja leeris käinud ja seal nagu sellist juttu räägiti …

  Ja mida sa sööd, et saada nii palju rauda nagu kehal vaja on?

 5. Ma arvan, et varakristlastel oli teine reegel, kui praegustel. (No praegu on ju ka erinevatel kristluse harudel erinevad reeglid mitmetes asjades.)

  Kus saab rauda. Granaatõunamahlast, spinatipirukatest, keedetud peedist, maasikatest.
  Mul on hemoglobiin igatahes üle 120. Samas, ma puhtalt taimetoitlane olen olnud ju vaid neli nädalat, enne seda sõin ca korra nädalas liha (ikka ka harva).

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar