Mis küll on meedia ja Evelini vahel?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. keegi on kunagi öelnud, et eestis on presidendiamet selline, et väga raske on rahvale mitte meeldida.
    kuidas inimene, kes on mitmeid aastaid turundusega tegelenud, ei oska ennast üldse turustada? vot selles on küsimus.

    aga nähtavasti on asi selles, et ta võitlusteemad tunduvad laiematele rahvahulkadele, praeguses olukorras, mitte väga olulised võitlustandrid.

  2. Kahjuks ei ole presidendiprouale muud soovida kui paremaid nõuandjaid, käitumise osas.
    Kui hakata vaatama tema väljaütlemisi, siis harva on sellele midagi head järgnenud. Ja positiivset. Kahju muidugi, aga ma ei ole kindel, et siin ainult meedial süüd on. Minumeelest siinsamas blogis on avaliku elu tegelaste väljaütlemistest ja avalikust käitumisest ka varem juttu olnud, tõdesid isegi, et mitte ükski nõuandja ei suuda isiklikku rumalust inimesest välja rookida.

    Antud juhul võttis Pullerits teema üles (kuidas, on muidugi iseasi, Priit on tuntud ka kui minu-arvamus-on-õige-kunsti viljelejana), aga juba seal oli ka toiduspetsialistide arvamus juures minu arust. See Kalevi enda kommentaar oli küll tule-taevas-appi, õieti on meil elu nii hea siin ilmselt, kui eesti mõistes korporatsioon ei ole niisugusteks rünnakuteks valmis. Samas, lugesin nüüd viimast juttu Postimehes sel teemal ja kui on nii, nagu Evelin ütleb, on Pullerits tirinud teema üles küll mitte päris tühja, aga kolmveerand-tühja koha pealt.

    Miks Evelini järjekordne arvamus just sedasi välja tuli? Ise ütleb ta nüüd, et üldse mitte rünnakuna Kalevi vastu vaid kommid üldiselt või toit, milles need kahjulikud ained sees. Samas, niisugusi arvamusi leiab pea igast foorumist, kus rohkem kui kolm naist kirjutab, on ka lehes juttu olnud varem, nii et arvamus pole midagi ainulaadset, aga skandaali jaoks oli ikkagi presidendiprouat vaja. Ma tema pädevuse kohta ei oska midagi öelda, ma ennast ei laseks temal ravida, aga küllap on ta viimasel ajal toitumise asju uurinud ehk põhjalikumalt kui keskmine eestlane.

    Pole päris õige, et keegi transrasvadest ei räägi midagi. Ikka räägib, pea kõik väljaanded on leidnud vähemalt ühe inimese, kes tahab rääkida ja midagi asjast teab ka. Ehk on probleem selles, mida nad räägivad. Esmasmpäeval KUKUs samal teemal ütles vist neli toitumisspetsialisti-meditsiinitöötajat, et praegu haugub Evelin vale puu juures. Ja enam-vähem sama sõnum on kõigil. Küll on juttu sellest, et kirjad toidupakkide peal peaksid olema suuremad ja arusaadavamad tarbijale.

    Ehkki ma ei usu, et sellest suuremat tolku oleks, enamlevinud arvamus on minu kogemuse järgi, et nendesamade ainete tähelepanijad on lihtsalt “hulluks läinud oma öko ja toitumisega, mina söön mida tahan!” nii kurb kui see ka ei ole.

    Mis sellesse puutub, kuidas presidendiproua immits inimestele meeldib, siis kahjuks teeb ta ise väga palju selleks, et see eriti ei meeldiks. Ja mul on tunne, et see teda väga ei huvita ka.

  3. Võibolla niipalju veel, et millegipärast ei arvesta Evelin Ilves sellega, kui vähe on tema isiklik elu isiklik. Kui mõelda dr Mardna väljaütlemisele, mida ta oma nina ette pomises ja mis sisuliselt ei olnud üldse vale, siis sellele järgnenud rööklemine oli kordades hullem mu meelest. Seda arvestades on presidendiproua isegi kergelt pääsenud.

  4. Transrasvade kohapealt on Evelin Ilvesel muidugi õigus. Aga ma küsiks pigem “Mis küll on rahva ja Evelini vahel?”. Sest meedia näikse justkui kiskuvat asju üles selleks, et Evelin Ilves üha uuesti ja uuesti rahva hammaste vahele visata. Ma arvan, et rahvale lihtsalt ei meeldi see totaalne ja ebaloomulik muutumine, mis on toimunud pärast Evelini presidendiprouaks saamist. Ja kui aus olla, ei meeldi see ka mulle isiklikult. Olen küll lugenud “Eesti Naist” ja tean, et tal oli kohe-kohe plaanis hakata kaalust maha võtma jne. ja siis tulidki juba valimised jne., kuid fakt on see, et muutused algasid pärast 2006. aasta oktoobrit. Helle Meri ja Ingrid Rüütel (rääkimata paljudest esileedidest üle maailma) on näidanud, et ka presidendi abikaasa staatuses võib oma asja rahulikult edasi ajada, ei pea kõhnuma-sportima ja dresse kinkima. Mulle oli Evelin Ilves väga sümpaatne, kui ta Härmal tegutses, leiba küpsetas ja last kasvatas. Ja mäletan väga hästi, kui ta ühes artiklis ütles umbes nii, et las rahvas pealegi arvab, et ma seisan tikk-kontsades Raekoja platsil, et tegelikult see ju nii ei ole, mul on siin maal nii mõnus ja hea. Minus tekitavad tema viimased kolm aastat küsimuse, et kas ta oma sisimas siiski mitte ei tahtnudki seista seal Raekoja platsil tikk-kontsades… Äkki see ei meeldigi rahvale? Sest rahvas tunneb sellised asjad ära.

  5. Minu meelest on see tõeliselt tobe, kuidas Evelin on võetud hammaste vahele
    Eelmiste esileedide puhul me ei kuulnudki, mida nad tegid
    Ometigi elasid nad oma elu, tegutsesid omal alal jne
    Kohtusin tihti Ingrid Rüütliga folkloori üritustel, aga et ta seal käis, mis tal seal seljas oli, kes tal kaasas olid jne me ei kuulnud ajakirjandusest
    See, et Evelin muutis oma välimust, pole minu meelest kellegi asi
    Ta tahab olla oma mehe kõrval kaunis ja et ta hoolitseb enda ja oma mehe ja lapse tervise eest on ju tore
    See on ikka vastik küll, et igat ta sõna ja tegu ajakirjanduse ette kakutakse
    Olen isegi põrkunud selle vastu, et kuidas peab olema ma sõnade ja tegudega ettevatlik
    Võtsin kunagi sõna ühes blogis
    Ja tagajärjed olid sellised, et kartsin juba oma töökoha pärast
    Mu ülemus ütles, et kui tahan nende juures töötada, siis mul ei ole enam õigust oma isiklikule arvamusele! 
    See oli täitsa hirmutav, ahistav…
    Ei kujuta ette mis tunne on olla Evelini nahas
    Kohutav ma arvan
    Kui ta oli peresidendi prouaks saades pehmekene, kuidas siis mõnitati ta paksust!
    Kui ta nüüd on ilus ja sale
    Jälle ei sobi

    Ja kelle asi see on, kas ta on tikk konstes raekoja platsil või siis maal toimetamas
    Eesti oleks nagu väike küla, pane selga mida tahad ikka kellelgi ei meelde
    Tee mida tahad ikka kellelgi jääb jalgu
    Jätaks ometi ta rahule ja elaks oma elu?!
    Miks ometi ei saa?!
    Ehk meil Eestis nii vähe ajakirjanduslikke teemasid, et siis peab vaest Evelini kiusama?!
    Kui ongi nii, siis see on ikka väga ebaeetiline minu meelest?!
    Üldse on selle ajakirjandusega nii, et kui sinna orbiidile satud, siis hoia oma piip ja prillid
    Olen paar korda isiklikult sattunud, esimesel korral lasti mind lahti, teisel korral lõpetas ämm minuga suhtlemise…

  6. Mina ei arva, et rahvas teab ja tunnetab asjad adekvaatselt ära. Meedia on see, kes valib tsitaadid ja fotod ja pealkirjad ja viskab selle rahva ette.
    Mõelge, kui manipuleritav on see nn rahvas. USAs 2003. aastal enamik rahvast uskus, et tuleb Iraaki rünnata. Natsi-Saksamaal enamik rahvast uskus Hitlerit jne. Nii et igasugune “rahvas teab” asjade tõestamiseks ja analüüsimiseks minu meelest ei päde.

    Edasi, siin vaataksin ka eraldi, et 1) mida ütles Evelin ja 2) mida ütles prseidendikantselei. Mul on isiklikku kokkupuudet (Eesti Naise kaaneloo kirjutamine) selle kohta, kuidas kantselei PR-ülem Toomas Sildam tahab Evelini sõnu kontrollida, muuta, välja võtta.
    Ja seda teadet, et “tegelikult Evelin ei rääkinud Kalevi kommidest, vaid toiduainetööstusest üldisemalt” väljastas ju presidendi kantselei? (Vaata ka Pulleritsu enda Postimehe tänast kommentaari.)

    Mul on kahju, et Evelinil ei lubatud presidendi kantselei PR-i poolt blogima hakata. (Rääkigem siin sõnavabadusest?) Ta kavatses seda kevadel tegema hakata ja sai veto. Julgen selle välja siin öelda, sest mina õnneks olen vaba inimene ega pea kantselei pressiülemat kartma :). Kritiseerin teda selle otsuse pärast, jah.

    Ja kõige lõpuks meedia teema. Tooksin algatuseks kõige isiklikuma ja värskema näite: eile tellis Pullerits minult arvamusavalduse “Transrasvade vastu, mille kohta ütles, et see läheb laupäevase Postimees Arteri “Poolt ja vastu” rubriiki ning vaja on ka suurt fotot jne. Ma kirjutasin oma arvamuse lähtudes antud rubriigist, sellise meelelahutuslikuma-lihtsama keelega. Saatsin ära, umbes pool tundi oma kiirest elust kulutasin ka foto leidmisele (ok, see selleks). vastust ei saanud, kirjutasin õhtul uuesti ja küsisin, kas tuli läbi, vastust ei saanud. Täna hommikul nägin Postimehes, et minu lugu on avaldatud tavalise Postimehe arvamusküljel lugejakirjade-vastukaja rubriigis.
    Kuidas ma tundsin end? Ausalt öeldes petetult. Ma oleksin kirjutanud teksti ümber kiirelt, kui oleks teadnud, kuhu konteksti see asetatakse. Lisaks ka üldine suhtumine, siiamaani pole minuga ühendust võetud (mu meilile vastatud) ega ilmselt võetagi.

    Küllap kõigil, kes meediaga kokku on puutunud, tuleb selliseid lugusid nagu varrukast. Ajakirjanikuks olemine juba genereerib inimeses juurde pealiskaudsust ja hoolimatust. “Lihtusta ja liialda” – seda loosungit õpetas Pullerits meile kord ülikoolis.

    Antud juhul ma näen, et kriitika läheb ikka Evelini kaela, kuigi võiks küsida: kas “Evelin haugub puu juures” (Luize sõnu kasutades) või “Postimees pani Evelini puu juurde haukuma”.

  7. No ei tea midagi, päris palju on ikka ka Pulleritsu kaela seda kriitikat. Selles olen ma muidugi nõus Epuga, et praegu on ta pandud haukuma (Evelin siis), aga kogu süü siiski ajakirjanduse kaelas pole.

    Annaks Jumal, et Evelin ei saakski hakata blogima. Mitte sellepärast, et ta ei oskaks kirjutada või ei tohiks tal arvamust olla. Kas Sildamil siiski ei ole head põhjust selliseks kontrolliks? Ma arvan, et on.

    Muide, millegipärast arvatakse, et avaliku elu tegelased on kõik “välja kistud”. Vahel on, aga palju sagedamini kui meediatarbija usub, kargavad nad ise oma ideedega välja. Sina Epp ajakirjanikuna peaksid seda ju teadma.

  8. Luize, ise oled ju blogija, miks sa ütled, et annaks jumal, et presidendi kantseleil jätkuks võimu Evelinil mitte blogida lubada.
    Mina vaatan lihtsalt teemasid ja minu meelest ajab Evelin õigeid teemasid tervisliku eluviiside edendamisel. Aga küsimus polegi ju selles. Küsimus on selles, et kas meil on sõnavabadus. Praeguseks vist juba kõik me tunnistame, et Evelini meediakajastus ja maine on ühel või teisel põhjusel probleem. Ja miks ta ei võiks siis otse oma meediavaäljundist (blogist) enda arvamust edastada.

  9. Noh, me jääme selles küsimuses ilmselt põhimõttelisele eriarvamusele. Vast niipalju võin ma öelda, et minu tühja arvamusest ei ole küll kellelgi miskit, vastupidiselt Evelin Ilvese omale. Nii ehk teisiti oleks see piiratud, mista seal kirjutada saab. Milleks siis, poliitilise korrektsuse põhimõtteid järgides?
    Ükskord me sureme poliitilise korrektsuse kätte.

  10. Mind paneb imestama ka just see, mida imestab esimene kommenteerijagi – presidendiproua on olnud meedia ja turundusega seotud inimene, ta peaks väga täpselt teadma, kuidas mingit muljet jätta ja mida jutust välja nopitakse. Et sellise taustaga inimesega juhtub nii palju ämbreid….imelik.
    Jah, tal on 100% õigus isiklikule arvamusele, aga kuna tegemist on avaliku elu tegelasega, siis pälvib iga arvamus suurt tähelepanu – seda peaks ju mõistma.
    Ka mina natuke mõtlen, et järsku annaks seda tervisliku elamise teemat natuke arusaadavamalt propageerida – nii, et inimesed saaksid end propageerijaga rohkem samastada. Ei taha üldse vastandada, aga nt sina, Epp oled oma öko- või tervislike mõtete poolest lähedasem – üritad toituda ja elada sel viisil, alati kõiges võibolla ei õnnestu, kedagi otse maapõhja ka ei tee. Ei aja pilli lõhki, öeldakse vist selle kohta. Kui pr Ilves tahaks rahvale lähedasem olla, järsku ta võiks mõelda sellele, millised probleemid ja mis lähenemisnurk on olulised, vastuvõetavad. Liikuvat eluviisi saab harrastada ka siis, kui ei käi 7 korda nädalas trennis. Tervislikult toituda saab ka siis, kui laps saab paar kommikest, aga sööb muidu tervislikku toitu jne. Või miks ei võiks nt hoopis kuulutada (kui see tõsi oleks), millistelt Eestis (mahe)tootjatelt tellitakse presidendipere söök ja miks mitte pidulaud. Võimalusi ju on.
    Ja ehk oleks praegusel ajal inimestele olulisem, kui nt presidendiproua aitaks seista selle eest, et tõesti lastel oleks mõnus lasteaed või kuidas ikka kriisiajal lapsi rohkem säästa või päästa?

    Ja üks asi, millest mina väga aru ei saa – miks pr Ilves oma tervislikkuse kampaaniat kellegagi koos ei tee? Needsamad toitumisteadlased, kes praegu seletavad transrasvade probleemi lahti, nendega oleks ju võinud enne konstulteerida. Et nt hoopis olulisem oleks protestida kõikvõimalike krõpsude ja koolade jms vastu, mida lapsed meeletutes kogustes tarbivad. Tervise Arengu Instituudil jt on pidevalt just laste tervisega seotud uurimusi ja üritusi – alates tervislike pereretseptide või pere sportmängude võistlusest ja lõpetades perepäevade vms asjadega.Jube vahva, kui pr Ilves aitaks võimendada sellist üldist, lihtsat tervislikku elulaadi.

  11. Tead, ma arvan, et paljud eksperdid ja organisatsioonid ei julge ennast temaga siduda maine ja kampaania tasandil. Just selle tekkinud rahva viha ja meedia viha fenomeni tõttu, mis kaasneks – ja kus teema asemel hakatakse sõnumitooja üle arutlema.

  12. ehk evelinil lihtsalt puudub karismaatilisus?

    on küll kenasti ülesvuntsitud, kuid tundub jäiga, külma ja ülbena. kui paljudel fotodel olete näinud teda naeratamas? lihtsalt üks wannabe, kes on pääsenud raha ja vöimu ligi.

    olen Eestist eemaloldud aastate jooksul muutunud palju leebemaks köige negatiivse suhtes, mida Eestis esineb, kuid evelini halvasti läbimöeldud avalduste suhtes tolerantsust leida ei suuda. no ei suuda leida austust riigipea naise vastu, kes avalikult kilkab, et oi kui tore, et on masu ja isadel rohkem aega kodus olla… kas see pole hoolimatu ja ülbe?! vöi et president palub rahval raskel ajal kannatlikult kokkuhoidlikum olla ja siis oma naisele lubatakse sellesama vaese rahva rahade eest arutult kallis auto… kas seegi pole üleolev hoolimatus?!

    Anu Saagim vöib öelda ja teha, mida tahab, presidendiproualt ootaks ARUKUST ja tagasihoidlikumat profiili.

  13. Ma tean, et ma ei tohiks Evelini teemal piiksatadagi, sest muidu saan taas piki päid ja jalgu. Ma nimelt olen korra teda sõnumi tühisuse teemal arvustanud.

    KUID. Tegemist on avaliku elu tegelasega, kes saab riigieelarvest, so maksumaksja rahast palka. Tegemist on instutsionaalse tegelasega, kes peaks olema eeskuju ja arendaja eesti elu jaoks. Ja tegemist on isikuga, kes esileedi positsiooni väga naudib. Kust ma seda tean? Ühised tuttavad – Eesti on pisike ja Tartu veel väiksem.

    Selles valguses on väga kummaline, et ise PTR-spetsialistiks olles ja meedias töötanuna ei oska ta vahet teha, mis juttu ajada ajakirjaniku juures ja millist mitte. Võrdluseks: Prantsumaa presidendi naiselt Carla Brunilt küsiti kord, mis on esileedi positsioonis kõige raskem. Ta vastas: see, et ma ei saa alati öelda otse mida mõtlen. ma näiteks ei saa öelda, et vihkan kokakoolat ja eelistan mitmemehepidamist. ma saan aru, et see võib asjatuid tülinaid kaasa tuua. Mu sõnadel on suur kaal.

    Võib-olla peaks PR-spetsist Evelin kaa seda mõtlema? Evelin on valdkonna kõrgatseme asjatundja – tema ju tegi ka Eesti brändimise – miks ta ei suuda oma kuvandit luua ja arendada?

    Ning ilul ja tervislikkusel pole midagi halba. Küll aga snobismil ja eputamisel – ja midagi pole, teha ei tablodid ega Pullerits ei mõelnud välja 10 000 ulatuvaid meikijaarveid ja miljoneid Ärma residentsi ülalpidamiseks. Nendega said Ilvesed ise hakkama ja nende serveerimisega viisil, et rahvas nördis. Neid oleks saanud serveerida positiivsemalt, eriti selles meedialembuse valguses millega Ilvesed alustasid.

    Ise-enesest mulle Evelin meeldib. Ta on kaunis ja võiks olla ka tegus. Aga ta sõnum jääb lahjaks ja pooliti väljaöelduks. Tal on suur võim käes midagi ühiskondlikult ära teha ja ta ei kasuta seda. Ning ma ei usu, et Evelini, kanget ja jäärapäist eevelini saaks Toomas Sildam kaua mõjutada.

    Sest esileedi ja ilus saab olla ka ilma rahvast nörritamata – vaadake Michelle Obamat.

    Ja veel teisest teemast: MILLISES firmas sai oma arvamuse netis suvalises blogis kirjutamise eest kinga? Oleks väga huvitav teada. Ärgem unustagem, meil on põhiseadusega sõnavabadus. Oma arvamuse avaldamine ei tohiks kunagi, EI sa kunagi olla karistatav.

  14. Ma usun (ja natuke ka tean), et eksperdid julgeks end siduda küll, aga eks seda tingimusel, et tõesti kampaaanias nö ühte jalga käiakse. Mitte et keegi hakkab iseenese tarkusest väga soleerima ja seda mitte kõige asjatundlikumal viisil.

  15. …Kes see siin ütleski, et näed, sina, Epp oled nii tore ja arusaadav inimene. Minu trump ongi see, et ma blogin. Ma suudan vaid ette kujutada, kuidasmoodi mina välja paistaksin, kui keegi rebiks mu jutust tsitaate ja paneks need Õhtulehe kaanele.

    Hetkel on Evelinil jah see PR-olukord (maine) nii kehvaks muutunud, et mina küll ei tea, mis aitaks. Pakun, et blogimine võiks aidata, kui ta saaks olla otse ja ise ja oma sõnumeid seletada.

    Manona, ma ei tea täpselt seda meikija-skandaali, aga Ärma talu kohta tean, et taluhotell koos võlgadega sai neil just siis valmis, kui THI presidendiks valiti – eks see oli nende perekonnanõukogus läbimõtlematute otsuste aeg, jah, aga mulle tundub, et meedia kajastas Ärma probleemi ühekülgselt. Praegu seda ju kasutatakse tähtsate riigiokülaliste majutamiseks? Ja millekski muuks lihtsalt ei tohi kasutada, kuna on presidendi residents.

    Meikija skandaaliga on ilmselt nii, et esiteks olid esinduseelarved teistel esileedidel ka ja teiseks rahvas ühest küljest eeldab ja teisalt vihkab seda, et Evelin Ilves nii hea välja näeb? ja ikka ja jälle jõuab iga jutuga tema personaalküsimuseni… Ja selleni, et meediaviha ja rahvaviha…

    PS Ma rõhutaksin siinjuures, et ma ei ole Evelinil sõbranna. Oleme vist kaks korda elus kohtunud.

  16. meedia lihtsalt toodab seda magus-vürtsikat kollast ollust, mida rahva enamus temalt ootab ja soovib. evelin on meie kohalik royality-celebrity, kuninganna elizabeth ja victoria beckham ühes isikus – kuidas saab teda ära kasutamata jätta? pealegi on evelin suuresti ise selle rolli valinud ja meediale maha müünud, alates ärma talu leivaküpsetamistest ja lõpetades dieeditamise-rullitamise teemaga. tegu ei ole ilmsüüta maatüdrukuga vaid meedia, suhtekorralduse ja mainekujunduse alal arvestatavate kogemustega naisega.
    kahjuks paneb ta mitmes asjas mööda. esiteks kipuvad tema tegemised presidendi omi varjutama ja see tundub kuidagi maitsetu. ta on ikkagi vaid riigipea abikaasa, mitte esileedi. mitte teda pole ametisse valitud. teiseks keskenduvad tema tegemised liigselt välisele, kehalisusele – dieet, trenn, soengud, kleitide-dresside disainimine jms. see mõjub bimbolikult, ebasoliidselt, odavalt. vaimsust on vähe. väited, et kõige taga on mure rahva tervise pärast, pole seni usutavalt mõjunud. kolmandaks – snobism. “mis teavad rikkurid ja võimurid lihtrahva muredest.” praegusel ajal on lihtsalt ülimalt taktitu visata inimestele nina peale, et süüa kõlbab ainult kallis valikšokolaad, isegi kui selles väites on suur annus tõtt. kui 100 000 inimesel on vastu talve ja küttearveid töötukindlustus lõppemas, tundub suur mure transrasvade pärast, mida ühes kommis on alla 0,05 grammi, kuidagi ebaadekvaatne.

  17. Ma ei arva, Epp, et sinu arusaadavus ja suurem lähedus inimestele on ainult blogimises. Vorm on tähtis, aga ka sisu…Kui sina blogiks, et sina kasutad ainult ökomeiki, mida saab Pariisis ainult ühest putiigist (sest sa ei kujuta ette, miks inimesed nii palju oma nägu vihkavad, et tavalist solki endale peale mäkerdavad) või et teil on udupeen ökoauto, mis maksab n miljonit krooni ja et sa ei saa aru, miks teised nii palju saastavad, siis oldaks sinugi peale kuri, blogi palju tahad. Ehk siis – kui Rüütel ja Ansip blogiks kepikõnnist ja suuskamisest, oleks see inimestele ehk lähedasem kui see, kui presidendipaar blogiks salajasest ultra-super-modern fitnessprogrammist.

    Olles meediaajanduses absoluutselt võhik, küsin ma, et kas ei saaks pr Ilves kirjutada hoopis rohkem arvamuslugusid mingist talle olulisest rahva tervise probleemist (millest ei võetaks välja vaid üksikuid fraase ja kui ka võetaks, saaks alati tõestada, milline oli tekst tegelikult).Praegu on vist mitmel korral nii olnud, et esmalt tekib mingi skandaalike ja siis ilmub pr Ilveselt justkui seletuskiri, et mida ta siis tegelikult mõtles või ei mõelnud. Võibolla pole intervjuud – kus ta ehk on liiga spontaanne ja otseütlev ning kust saab siis mahlaseid asju pealkirjaks tõsta – just tema zhanr? Sest kui ta Ärmal perenaiseks oli ja siis aegajalt arvamuslugusid avaldas, olid need küll väga asjalikud kirjutised mu meelest.

  18. see ei puutu nüüd ilvese teemasse. täiesti teoreetiline küsimus, et kas blogis oma arvamuse avaldamise eest võib töölt vallandada, kui see arvamus annab tunnistust avaldaja erialasest ebapädevusest ja ametiga sobimatutest väärtushinnagutest? näiteks kui sotsiaaltöötaja blogiks, et alkoholismi põhjustab viirus, vaesus on jumala karistus ja kodututele tuleks teha eutanaasiat vms?

  19. Epp, kogu lugupidamise juures, ma kardan siiski, et maine blogimisest ei paraneks. Ja sellel on palju erinevaid põhjusi, mis kõik ei sõltu prouast endast, aga ka neid, mis sõltuvad.

  20. Tavainimene: võib vist ikka lahti lasta. Kas polnud mitte aasta-paar tagasi juhtum, kus mingi panga töötajad kommenteerisid (vist) orkutis kliente ja see oli kõik teistele väga näha.
    Ja ma kujutan ette, et kui arstid jt konfidentsiaalseid asju blogima juhtuvad…või kripo rahvas jälitustegevuse käigust pajatab, siis… 😀

  21. Ses suhtes olen ma Sinuga Epp küll ühel meelel, et Evelin ajab ju õiget asja, sest Kalevi kommid on kasumiahnuses juba kaua aega alla käinud, kuid jah, Manonal on õigus – presidendiprouana ja seda enam piiärri õppinud inimesena Evelin lihtsalt PEAB enne 10x mõtlema kui kuskil suu lahti teeb.

  22. Epp, sa lugesid enda kirjutist siis vist paberPostimehest täna – mina lugesin just netti ja seal on su lugu esiküljel ja täiesti heas kontekstis. http://www.tarbija24.ee/?id=169608
    Ja lugesin ka kommentaare, võib öelda, et sina, Epp, oled hea sõnumitooja, inimesed räägivad asjast!

    Evelin Ilvese puhul, ma saan aru, mis teemat sa üritad siin kombata. See ongi teatava piirini müstika. Mõnda inimest lihtsalt ei hakka rahvas armastama ja mõnda hakkab. Nagu ilmselt igas töökollektiivis on selliseid, lihtsalt Evelin on rahva ees.
    Aga imelik küll, et poliitikud võivad blogida, aga tema ei või? See oli ääretult huvitav info.
    Mina ise ei taha blogida, uitan ja loen tiste mõtteid ja vahel ütlen sõna sekka. Aga ma arvan, et kui keegi tahab, siis peaks tal blogimist lubama.

  23. Vt seda: marju – 30 september 2009 09:21 Seal räägitakse blogis kommimise eest tagakiusamisest.

    Meikariarved – saab ka 150 k eest, tean ma endise naisteajakirjanikuna. Sinu meik, Epp, maksis 250 kr. 🙂 Nu ok, parema käega tegelased küsivad kuni 500 kr. Stiliseerimine jm ei tohiks üle 1000 minna. Välismaale minekuks õpivad isegi missid, kelle eesmärk on ainult ilus olla, ise end sättima… Nu on masu või ei?

    Ärmas ei tohi minu teada riigikülalisi majutada, see pole nn ametlik residents, st ei saagi seda olla. Kiire otsing näitab, et talu neelab iga päev 2000 kr maksumaksja raha. Sisuliselt seisab see niisama. Ma saana ru, et se ekõik on riigi jukgheoleku seisukohalt vajalik, aga arvake ära millise mulje jätabs ee masus virelevale lihtinimesele? Juurde hala, et näe, Ilvesel pole korralikku kodugi, Kadriorg väike ja Paslepa.. nojah, see on ju ametlik residents, aga mitte kodu. no muidugi ajab see kopsu üle maksa, samal ajal kui igal pool aiva kärbitakse. Kommunikatsioon on asja nimi, et rahva smaha rahustada. meie kollast meediat on väga lihtne panna peost sööma, tuleb nendega vaid otse suhelda ja juba ilmuvad kiitvad artiklid. aaga ei, meie kroonimata pead eelistavad ülikuid mängida.

    E. Ilvesega mul isiklik kokkupuude puudub. Ta pole vastanud isegi intervjuupalvetele (üritasin Lilitisse teda saada)oma assistendi vahendusel.

  24. PS

    Arutasime just Kristeriga seda asja ja leidsime – Evelinil on õige messits. No a miks nüüd tagasi kappi putkata ja väita et ei, ei ma ei tahtnudki (ka tegeliku) kräpi eest hoiatada? Nüüd just tuleks edasi asja ajada..

    AINUKE, kes sellest võidab, on vahepeal kohukeseskandaalist peksa saanud Kalev. Juba valmivad uuringud selleteemalisest pr-juhtumi juhtimisest.

  25. aga see on ju selge: kohe kui kerkib esile nimi Pullerits v6ib oodata midagi eriti… ma ei taha kyll teist inimest niisama mustata aga ytleme otse v2lja: lolli.

    Ja kuna millegip2rast on Pullerits ajakirjandusmaastikul m6nev6rra k6rgendatud positsioonil (osa eesti rahvatiku silmis), siis mis sealt j2rgnedb on juba ette aimata.

  26. Vaata, Pullerits võib olla paljusid asju – shovinist, siga ja kuivik, kuid ta on piinlikult reegleid jälgiv ajakirjanik… teda liistule ei tõmba ebaprofessionaalsuse väitega. Pigem tekib küsimus PR-spetsist Evelini puhul. Kas ta siis ei tea, mis ajakirjaniku suus, see ajakirjaniku käes? Kui palju peab meedia tulema pr-spetsist inimesega intervjuusid tehes vastu, et teda iseenda lolluse eest kaitsta? Ma saaks sellest halast aru, et tegemist naistevahetuse saate kangelannaga, aga ei, see on meie enda PR-kuningannast esileedi?

  27. aga kas see ongi siis piinlikult reegleid j2rgiv ajakirjanik, kes pooltyhjalt kohalt furoori yles keerutab. Ja mitte ainult Evelin Ilvesest nyyd r22kides vaid kogu aeg? Eks tal muidugi on abilisi ka (kommentaatorid jne) aga… no mina ei tea. Ta ei ole ju t2itsa kollane ajakirjanik aga minu meelest puudub tal teatav kogus ajakirjanduslikku vastutustunnet. Umbes samamoodi nagu see ajakirjanik, kes paar n2dalat tagasi Obamat tsiteeris kui viimane (kolmanda isikuga r22kides) oma arvamust avaldas, et Kanye West paras jobu on. Ytles jah. Ja on kyll. Aga on siis seda vaja nii suureks puhuda?

  28. väike ääremärkus lihtsalt – evelin ei tee kampaaniat. evelin kirjutas lasteaia listi oma arvamuse kommidest, mis jõudis meediasse koos siis tema laiema arvamusega. süüdistused, nagu siin mitu korda on öeldud, et “miks sa üksi võitled, võta toitumisspetsialistid ka kampa ja tehke korralik kampaania,” ei ole ses mõttes asjakohrased, et evelin ei läinudki kampaaniat tegema siin ju. pullerits tegi kampaaniat.

  29. Kahju jah, et kära presidendiproua isiku ümber asja tõelise iva ära varjutab. Muidugi poleks see pidanud välja tulema nii, et saaks öelda: presidendi abikaasa mustab üht meie tuntumat firmat (ja tema kaugemaks sooviks oleks, et see kinni pandaks ja teie, rahvas, jääks töökohtadest ilma)…vaid pigem asjaliku artiklina, kus on ära toodud tootegrupid, kus on transrasvu sees ja miks see üldse probleem on, koos mõningate asjatundlike kommentaaridega. Kalevist juttu tehes oleks võinud ära märkida kommid, kus neid ei kasutata (teadlikuma tarbija tarbeks). Kvaliteetshokolaad on tore asi küll ja kui oleks valida, sööks enamik seda, aga paraku hind teeb omad korrektuurid. See, et Kalevi kommide maitse ja suurus on uude tehasesse kolimise järel kehvemaks ja pisemaks muutunud, on juba teine teema. Mis aga puutub esinduskuludesse, siis peab rahvas sellega leppima, et presidendipaar ei ela Mustamäe 1-toalises ja ei sõida Opel Asconaga. Kes on aga see, kes ütleb, kust läheb piir laristamise ja mõistlike kulude vahel?
    Praegu oli transrasva-loo näol tegemist ämbriga, mis lubas Evelini kutsuda otse-eetrisse ja panna talle kauss kommidega nina alla: noh, sööd või ei söö? Ja siis mõnuga jälgida keeldumist ettekäändega, et ta üleüldse väga väike kommisööja on. Mina oleks pigem eeldanud, et ta vaatab kommikausi üle ning kommenteerib, kas seal on transrasvu kasutatud või ei, valides siis mõne kommi, milles neid pole. Fakt on see, et ajakirjandusele meeldib teema “Presidendiproua ei söö transrasvadega komme” asemel hoopis enam “Presidendiproua sõda kommivabriku Kalev vastu”, isegi kui see on kallutatud ja kollase varjundiga.

  30. Tere hommikust, Reikopi kommipakkumise-katse on ikka eriti totakas. Tõsise näoga on võimalik tänasel päeval rahvusringhäälingus nii tobedalt esineda. Mõni ime, et nende populaarsus langeb.

  31. Aga vaadake siiski Postimehe artiklit, selle oleks saanud teha asjaliku transrasvade teemalise loo ja mitte suunata tähelepanu Evelini isikule ja tekitada pseudokonflikti, et “ta on Kalevi vastu”.
    Ah, paha tunne on sellest asjast, aga vähemasti loodetavasti inimesed loevad selle kära tõttu ka tootesilte rohkem – ja märkavad siis, et need on väga sageli nii sisult kui vormilt loetamatud. Ja protestivad ka selle vastu.

  32. Peale Ringvaate saadet, kus Evelin Ilves sõna võttis, ei suutnud minagi imestamata jätta, et miks ajakirjandus teda kogu aeg tümitab. Ma ei usu et Evelin oma sõnu sööb või vassib. Ma ei usu iialgi, et temasugune inimene võiks nii libedale teele minna, et ühte brändi või firmat mustama hakata. Ma pigem usun, et ajakirjandus on asja jälle üle võlli ajanud.
    Ma arvan, et üks põhjus, miks Evelin meedia hammase vahel on, on see, et esimest korda on meil selline presidendiproua, kes tõesti julgeb olla tema ise, julgeb oma arvamust avaldada ja näeb ka kena välja. Eelmised presidendi prouad on olnud ju väga tagasihoidlikud. Esimest korda on meil presidendiproua, kelle isik tõesti pakub rahvale ja seega ka meediale huvi. Nagu meie oma Diana 🙂
    Ja mulle meedib, et Evelin ilves ei ole “rahvalik” vaid reserveeritud ja samas siiralt mõjuv inimene.

  33. ÖÖ: mõtlesin pigem seda, et kui teda eestlaste tervis tõega huvitab, siis võiks laiemalt ja koos spetsialistidega neis asjus miskit ette ja sõna võtta.
    Mingis mõttes kampaaniaks võib ju ka pidada kommipakkide vastast üleskutset nö siselistis 🙂

  34. Kui nüüd on avatud tausta, et Evelin Ilves rääkis kommidest lasteaia siselistis, kui lapsevanem, ja seda infot kasutati lihtsalt ära, siis minu meelest on see küll ääretult alatu. Võtta laps tavalasteaiast ära ja hoida kodus? saada veel rohkem sõimata snobismis?
    Snobism ei meeldi mulle ka, ja ma arvan, et see on põhiline, mis inimestele vastu hakkab. Tervise eest hoolitsemine on tore, aga jah rohkem v-o sisukat ütlemist vaja. ja ärge tulge ütlema, et Pullerits ei lihtsusta. Isegi kogetud.
    söön Kalevi komme ja annan (valikuliselt) lapsele ka.

  35. Pole neid ju keegi tänaseni avaldanud. iga ajakirjanik ju lindistab oma küsimused ja saadud vastused. Uuriks siis sealt, mis ja milleks.
    Minu jaoks on tegemist ääretu ebaproffessionaalsusega.Mõlemalt poolt. Arvestades ja meenutades prouakese amukese aegset ülbust ja ninakust ei imesta mina küll tema lausete ja seisukohtade üle. Mõnekordne isiklik kokkupuude enne tema elu parimat äritehingut st abielu.

  36. Ma toetaks seda täna kuskil meedias mingis arvamusloos juba kõlanud ideed et Evelinil peaks ikka ka oma PR-tiim olema. Et kohati jääb mulje nagu Sildam Toomas-Hendriku kõrvalt ei taha/suuda Evelinil silma peal hoida ja siis sellised ämbrid tulevadki. Ja kui kogu see kommilugu oli juba niigi naeurväärne, siis Evelini esinemine “Ringvaates” pani ikka asjale veel ühe põntsu. No tõesti, ma siiralt usun et Pullerits tõesti lihtsustas ja liialdas(ilmselt kõik ajakirjanikud teevad seda), aga tulla välja sellise väitega (Evelini poolt) et “ma pole ÜLDSE midagi sellist öelnud ja kogu see lugu on välja mõeldud”…no ma ei tea. Väga raske ikka uskuda et Pullerits ka kogu loo nullist välja mõtles ja Evelin on jälle see ohver siin. Ehk et minul, kes ma ennem arvasin et on tühjast mingi skandaal üles keerutatud, jäi küll selline maik, et päris õiget jutte ei räägi see Evelin nüüd ka. Nüüd siis on kommisõda edasi minemas aruteluks selle üle, et kes siin siis valetab ja tõtt räägib. Pullerits on igatahes viha täis ja lubab tõendid avaldada. No saab näha. Igatahes ma usun et see asi läheb veel inetumaks kui see siiamaani on. Paraku.

  37. evelinile oma PR-tiim??? rahva raha eest? milleks?! ehk siis nimetaks ta kohe presideniks? avaldusi ja esinemisi tuleb temalt niikuinii enam kui hr. Ilveselt

  38. EI maksa siiski unustada, nagu Evelin ise ka ütles teles, et tal polnud üldse kavas selle infoga välja tulla. Ehk siis kiitus on kena asi küll, aga kui poleks kogemata juhtunud, ei teaks me keegi, kui tugevalt laste tervise eest meie presidendiproua võitleb.

  39. Tänane postimees on avaldunud Evelin Ilvese kirjad, kus selgelt on juttu Kalevist. Ma ei eita, et transrasvad on probleemiks, kuid antud hetkel on minu armus Ilvese proast lagenud alla igasugust arvestust. Kui tõestus on olemas ning ise pidevalt tõstatad teemasid ära vassi,vaid mine lõpuni.

  40. Jah, kindlasti igal probleemil on kaks poolt. Ise arvan, et
    – ta kirjutaski Kalevist ka, muuhulgas ka muust, aga ajakirjanik pani teemasid ja tsitate valides fookuse sinna,
    – vabandada ja vassida käskis tal pärast aga presidendikantselei pressiesindus.

  41. Aga teemast ka, ma lugesin enne oma lookese kommentaare http://www.tarbija24.ee/?id=169608&com=1, hea on vaadata, et seal on kõik arutlejad teemasse.
    Kopin siia veidi

    30.09.2009 23:27
    odav rasv müüb… : Lugesin hiljuti maaülikooli professori Ülo Niinemetsa hoiatust surmavate transrasvade massilise kasutamise kohta: «Eestis on viimasel ajal odav tahkestatud taimne rasv või sisuliselt kõigist toiduainetest välja tõrjunud. Niinimetatud «kvaliteetne» Eesti toode – jäätis, tavaline valge sai, isegi osaliselt täisteraleib (näiteks Leiburi oma) – sisaldab suurel hulgal margariini. Eesti maiustused – küpsised, kohukesed, šokolaad – ujuvad margariinist. Müügile on tulnud uus margariini baasil juustu surrogaat. See müüb, sest on «taimne» ja odav,» loetles professor.

    Transrasvade ja mürkide kasutamine muudab toiduainete tootmise odavamaks – kasvavad tootjate kasumid.

    http://www.euro.postimees.ee/231107/esileht/arvamus/297036.php?roy-strider-murgita-murgita
    -0 -1 +1 +4
    01.10.2009 00:21
    tselluliit : ärge unustage majoneese jm kastmeid
    -0 -1 +1 +3
    01.10.2009 00:28
    to küsin : Keijud on valdavalt transrasvu täis jah. Küll on ühel kodumaisel Võideksil peal kirjas, et ei sisalda transrasvhappeid.
    -0 -1 +1 +3
    01.10.2009 08:03
    tädi Juula : Maaülikooli Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse uurimus mõnede müügilolevate võiete kohta tulpdiagrammis oli – kõige rohkem transrasvu oli Eve margariinis ja saaremaa võis,järelikult peab olema segatud,siis veidi vähem võietes,võidelis ja voimixis aga puudusid delmas,ramas,optimas,keijus ja tere ja e-piima võis.

  42. Ma olen Epp suga nõus, et ilmselt see hilisem televisioonis valetamine oli presidendi PR-meeskonna surve. Ju nad paar päeva ragistasid oma ajusid, et kuidas sellest olukorrast puhtalt välja tulla ja siis tulid sellise asjaga lagedale. Sest ei ole normaalne, et kui kogu jutt on vale, et inimene laseb sellel meedias peaagu nädal aega ringelda ja alles siis hakkab rääkima et see on lausvale. Mul on natuke lihtsalt kahju, et Evelin selle survega kaasa läks, sest lõpuks ei jää valetajaks ju mitte PR-tiim vaid ikkagi Evelin ise. Ega suurem osa rahvast nagunii ei viitsi süvendeda et mis seal tegelikult juhtus ja et põhimõtteliselt räägib Evelin õiget juttu, vaadatakse ikka pealkirju ja kujundatakse oma arvamus.

  43. Risto, nõus! Mina kogesin seda survet kevadel, kui kirjutasin Eesti Naise kaanelugu. Lugu oli Evelini poolest korras, aga siis tahtis kantselei pressiesindaja võtta välja ühte-teist. Näiteks Evelin rääkis, et ametiautot pidi ta vahetama kantselei otsusega ja oli ise selle tehingu juurest täiesti passiivne mutrike, kes ise selliseid asju ei otsusta. Millegipärast tahtsis pr-mees Sildam, et see jutt välja võetaks. jms. Helistasin nendega kordamööda, tunnetasin nende omavahelist vastasseisu ja olin nõutu.
    Ja sellega samal ajal puutusingi kokku teemaga, et Evelin tahab blogima hakata (seda soovitas talle ta toetaja, (aja)kirjanik Imbi Paju, ning kui Evelin minult nõu küsis, siis mina soovitasin ka!) Aga presidendi kantselei PR pani veto.
    Mina Sildami asemel ei üritaks asja sedapidi kontrollida. Evelin Ilves on isiksus, tormakas jah veidi, aga oma maailmavaatega siiras isiksus – laseksin tal oma mainet blogi kaudu isereguleeruda ja oma infot ise jagada. Oleme siiski 21. sajandis, infoühiskonnas, ja on tobe see, kui me ise avalikkusega võimaluse ära võtame inimeselt, kellele see tundub olevat loomuomane.

  44. Ja vaatasin ka Postimeest, minul jääb siinkohal Evelini meilide põhjal temast täiesti korrektne mulje, samuti Pulleritsust selle loo tegemise juures jääb parem mulje kui enne.

    Ainult et jah, miks pidi Evelin pärast vassima hakkama, et tema pole öelnud… Kes käskis?

  45. Ma ka just lugesin neid kirju Postimehes, no tõesti seal pole midagi mille pärast peaks vabandama või midagi väga häbenema (mina isegi ausaltöeldes kartsin hullemat, kui Pullerits lubas “tõendid lauale lüüa”). Kuidagi see televisiooniesinemine ajas selle asja lõplikult hapuks.
    Ja selle auto asja kohta ma tahaks niipalju öelda, mida inimesed ei mõtle. Et kui kirjutatakse “et ostab uue miljonilise auto” siis ega seda raha korraga välja ei käida ja lihtsalt mingi suva järgi. See tuleneb vist ikka sellest et kui vana liisinguleping lõpeb siis tehakse uus ja tavaliselt võetakse ka uuem mudel (sest sõitmist on neil ilmselt nagunii palju). Ja siis see suur “priiskamine” on tegelikult selline et kui vana auto liisingumakse oli kuus oletame mingi 10 000 krooni, siis uuel on vbolla 10 500, ehk et tegelikult pole mingit vahet ja priiskamist aga ajakirjandust keerutab tolmu üles.

  46. vat asi selles ongi, et kuidas oma sönumi formuleerid. sönumi saatmine eeldab täpsust ja tundlikkust. ja mölemas asjas oli pr Ilves saamatu selles juhtumis. hädaabi ravi kogu olukorra järel oleks olnud lihtne vabandamine, et sönast tühjast tüli tekkis ja oma sönumi veelkordne ja täpsem formuleerimine. sest probleem on tösine. saba lonti tömbamine ja stiil et mina olin puu otsas kui pauk käis, ei ole asu ega ka mitte hea suhtekorralduse tava, veel nömedam on hakata teineteisele näpuga näitama, et vat sina hoopiski tegid ja ülesid…pr Ilves vöiks blogida küll, ja seal oma ideid propageerida, aga siis peaks tal olema möni asjatundja abiks, sest praegust kipub asi selliseks, nagu elevantsidel portselanipoes…uups ja jälle jamps kaelas…

  47. tahtsin veel kaks söna sildamist öelda – see on kyll ametilt pr mees aga teab kahjuks pr-ist sama palju kui siga pühapäevasest päevast. pr ametiga pole nii, et annab jumal ameti, annab ka teadmised. öppida on vaja asja. see mees aga on ilma igasuguse erialase koolituseta sinna ametisse saanud. see et ta ajakirjanik on olnd ja seda asja öppind, et anna veel suhtekorraldaja kvalifikatsiooni, kahjuks. olukord on selline nagu oleks leivalöikaja lubatud ortopeedilisi löikusi tegema…mölemad teavad mis on nuga ja mölemad teavad mis on leib ja kont, kuid sellega asi ka piirdub…

  48. Epp, tundub, et sina oled presidendi kantselei vastu püha viha täis – ja seda vist natuke ühe ajakirjaloo tegemise pärast. Kui sa tead proua-kantelei suhete tagamaid rohkem kui see üks lugu, on ok, kui aga mitte, siis…ehk nad ongi seal kuidagi (ja vahel üleliia) mures proua tormakuse pärast?
    Blogimise keelamisest ma tegelikult saan aru. Ka praegu leiab online kommentaare lugedes arvamusi, et vat presidendi valiks küll tagasi, aga prouat nagu ei tahaks. Kui mõtlematu blogimine või ohustada presidendi edasist valituks saamist, siis parem mitte. Kantselei ilmselt peab muretsema presidendi kuvandi ja staatuse pärast ja küllap nad närvis on (ja seega teevad ka apsakaid).
    Aga raske uskuda, et iseseisvaid arvamusi omav ja vabalt väljaütlev presidendiproua kuidagi mingis ühes asjas äkitsi 100% kantselei arvamusi kuulab….

  49. Ei ole ma püha viha täis, miks mina peaksin olema, mina lihtsalt arutlen ja ma pooldan jah sõnavabadust, ka uue meedia rindel :).
    Kirjeldangi siin oma blogis oma mätta otsast oma seisukohta ja kogemust.

  50. Ilmselt on blogimise ja sõnavabaduse teemal nüüdki see maik man, et blogi mida tahad – aga vastuta täiega! Ja kui teised võivad kannatada (olgu need lapsed, pere, kliendid, tööandja, eesti rahvas), siis mõtle enne üheksa korda ja blogi siis, kui kohe kuidagi teisiti ei saa 🙂

    Aga kui pr Ilves kunagi peaks mälestusi kirjutama, on neid küll raudselt huvitav lugeda 😀

  51. Miks mõnda õpilast koolis kiusatakse? See Evelini lugu meenutab mulle just tavalist koolikiusamist: kiusaja haistab temas nähtavasti “kerget saaki”. Kõik algas ju sellest, et Helle Meri endine rätsep (töökoha kaotamisest vihane?) hakkas tema välimust tümitama. Evelin, selle asemel et rätsepat ignoreerida, hakkas kohe sõna võtma ja kaalu langetama. Ja oligi ohver valmis.
    Kui juba oled kiusatav, siis iga sinu jutt – mõistlik või mitte – pööratakse killuks.

  52. Kohe alustuseks ütlen ära, et mulle ta väga meeldib ja just siis, kui kuulen ta teksti moonutamata ja tsenseerima kujul. Ta mõtted on kõik õiged, aga lähenemine on valest otsast, nagu keegi ennegi kirjutas, et asja suureks puhudes peaks need spetsialistid enda üritusega kaasa tõmbama, kuigi vaadates seda üht tädi Ringvaatest, on mul tunne, et hullu lahti pole midagi ja tavavaatajal jääb mulje, et presidendiproua tõstab tühjast kära. Miks need toitumisspetsialistid praegu sõna ei võta? Kus nemad on?
    Mul on kahju, et Evelin Ilves vabandas.

  53. Nii…Jänksi kohukese tegijad ütlevad, et nende tootes paha kraami pole. Kas nüüd peab hakkama selle ees ka vabandama? 🙂
    Jabur, aga tundub, et kui oleks vabandatud Pulleritsu ees või teda teda esmalt mitte valetajaks nimetatudki, oleks märksa loogilisem. Sest KUI Kalevi osades toodetes on kahjulikud ained ometi sees, siis ütlemine “ainult meie pere tarbijaeelistused” justkui viitab, et mingit häda kommidel polegi.
    Tants ja trall. Ja Kalevi paremad kommid saavad kõva reklaami enne jõulu 🙂

  54. Esiteks, polnud vaja vabandada – õiget juttu rääkis ju!
    Teiseks, kas Pullerits ka vabandaks? Oleks ehk natuke põhjust, ah?
    Kolmandaks, loodetavasti nüüd jääme kõik vait, see asi on naeruväärselt nõmedaks puhutud ja võiks hoopis Postimees Arterit boikoteerima hakata.
    Neljandaks, vähemasti nende nn transrasvade kohta hakkas info liikuma, see on hea.

  55. Mina ei tea, kes on ta nõustajate ringis (kellega ta üldse nõu peab oma kõnede kirjutamisel ja tundlike teemade ülesvõtmisel) ja mis on selle vabanduse sügavam mõte ja ma ei tunne presidendiproua isiklikult, kuid mul on tunne, et tema nõuandjad küll head tööd ei tee või ongi õigus ühel tundmatul kommentaatoril, kes kunagi päris alguses, kui veel Tiina Talumehega see sobimatu kleidilugu oli, et pr. Ilves on nii tugev isiksus, et ta ei lasegi omale midagi diteerida ega kuulagi kellegi nõuandeid.
    Ma ei tea, kuidas suhtuvad toiduspetsialistid ja terviseedendajad temasse, kas ta on seal ringkondades tõsiseltvõetav kuju või naerdakse ta üle, aga mul on tõsiselt kahju, et nende kahe vahel puudub dialoog ja terviseedendajad ei kasuta üheltpoolt teda ära, et end ja tervislikku eluviisi promoda ja pr. Ilves ei otsi liitlasi. Või on tõesti must kass sealt vahelt läbi jooksnud.

  56. kahju tõsise teema lörtsimisest – ja see on küll sirgelt Pulleritsu kraesse. Eriti ta oma tänase loo järel, kus selgelt kirjas, et Evelin Ilves mõtles asja laiemalt. Eriti alatu on mokaotsast valikshokolaadi kilohind sulgudes juurde panna – kas nt ma ka peaks end kuidagi rahvavaenlasena tundma, kui kord kahe kuu kohta kohvikust paar 25-kroonist käsitöökommi ostan? Ikkagi üle 400 kilo, õudne!
    Selles mõttes ükskõik, kuhu Epu lugu läks, peaasi, et oli.

  57. ka seekord kontrolliti kadriorus pulleritsule öeldud üle ja anti sellele oma heakskiit. ilmselt lootis kadriorg sellele, et rahvale meeldin kruudat rohkem kiruda kui evelini.
    olen pisut kursis evelini eelmise suure skandaali tagamaadega – arstid on liiga paksud. toona otsustasid ürituse korraldajad meediat sellest mitte teavitada. kahjuks ei pidanud proua president sellest kinni ja saatis ise pressiteate välja. korraldajad olid pärast ahastuses, kust küll selline ütlemine välja läks ja olid jahmunud, et seda tegi kadriorg. igati kenale naisele saab lihtsalt saatuslikuks tema edevus. peaegi ei sobi nii tarmukale naisele kuldses puuris elava naise roll.

  58. asjad pole nii must-valged kui paistavad.
    Toiduainetööstused on reeglina eraettevõtted, mille eesmärgiks on teenida omanikule kasumit- ehk siis- ei ole võimalik toota tooteid, mida keegi ei osta. Valiku teeb tarbija ja tänasel päeval paraku rohkem ja rohkem hinnast lähtudes.

    Mis puutub Evelini, siis asja probleem on tegelikult PR ämbris. Täna on juba teada, et nii Läti kui ka Soome ja Venemaa lehed noppisid teema mõnuga üles. Kuidas saame me oma eksporti arendada, kui riigi esimene naine ütleb, et toodang mis Eestist tuleb on saast ( vt. ka eelnevad avaldused jäätiste ja toiduainetööstuste kohta). Ehk siis mitmete firmade aastatepikkusele mainekujundustööle tõmmatakse vesi peale.

    Ei tööta Kalevis.

  59. Arutasime seda just reisil kus olid koos paljud ettevõtete juhid erinevatelt elualadelt ning kahjuks jõudsime selleni, et kui oleks seda öelnud kuskil foorumis tavaline lapsevanem Evelin Ilves, oleks see olnud ok, aga kui Sa oled koos oma mehega juba selle ametikoha vastuvõtnud siis pead arvestama et Sa esindad presidendi institutsiooni, millel on omad tavad ja reeglid ning mis ei luba halvustada neid ettevõtteid, kellede poolt makstud maksurahast finantseeritakse Sinu tualetid,trennid, make up jne.
    Kuna minu jaoks on proua teod ja sõnad tihti peale lahku läinud siis midagi pole teha, saan konstateerida viletsat PR nõuniku taset, aga ajal kus suur osa rahvast peab vaatama ei saa väga valida mida toidulauale panna meenutab Evelin Ilvese sõnum Prantsuse Keisrinnat, kes kuuldes, et pööblil pole leiba – soovitas neil süüa saia. Tulemuseks – verine Prantsuse Revolutioon

  60. indigoaalasele –
    Toiduainetööstused on reeglina eraettevõtted, mille eesmärgiks on teenida omanikule kasumit- ehk siis- ei ole võimalik toota tooteid, mida keegi ei osta. Valiku teeb tarbija ja tänasel päeval paraku rohkem ja rohkem hinnast lähtudes.
    Ei saa võrrelda võrreldamatut. Tarbija teeb valiku sellest lähtudes, mida ta teab (=teada lastakse). Kui ta TEAKS, mille arvelt odavus tuleb, võibolla siis mõtleks natuke rohkem. Pluss naiivsus – mina näiteks arvasin, et lastevorst on rohkem lihast, lastele ikkagi. Selle peale võib lugeda Rohelise Värava metsa-katset, kus lastevorsti isegi putukad ei puutunud. LASTEvorst.
    Aga jah, must-valge ei ole. Ega 100% ei tea keegi öelda, kui palju lisa-aineid lõpuks tervisehäda annab. Nii et lastagu tootjal edasi rõõmsalt saasta toidu sisse segada? Või mis need maitse- ja värvitugevdajad siis on? Säilitusaineid nõuka-ajal ei tuntud (kõik söödi kohe ära ja tuli puudugi), laste allergia oli ka minimaalne.
    Mind vihastab kõige rohkem see, et Pullerits paneb suvalise pealkirja (… läheb sõtta …) ja siis tänitatakse, nagu oleks Ilves nii öelnud või oma nõuandeid teistele pähe toppinud (vt mia arvamus). Mina ei tea, võibolla on sel asjal tõesti muud tagamaad ja võibolla pr. Ilves on muidu nii- või naasugune, aga SELLE teema tsirkuseks pööramine on küll häbematus. Kui inimestel raha vähe, peab eriti vaatama, et selle eest ikka toitu saaks, mitte lõhna-, maitse-, värv-, ja säilitusained.

    Aga kuidas eksporti arendada?
    Toota puhtaid tooteid ja need vastavalt märgistada. Transrasvu ei lubata niikuinii juba nii mõnessegi maasse.

  61. Kas tõepoolest siis kellelgi ei õnnestu Evelin Ilvese kohta midagigi tõepoolest kompromiteerivat leida või ta akna taga piiludes temast nappides riietes fototki teha,mis müüks.

    Turueitede kari latedab,et leida midagigi.Häbi teil olgu,irisejad.olete nüüd õnnelikud?Ja seda BIONEERIS,mis nagu eeldaks mingitki vaimsust ja haritust.

    Aga võibolla pistakski Evelini koos pulleritsuga nahka – ikkagi ökoelu!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar