iPhone või uus digitaalfotokas?

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mina ostaks digika ja vaataks e-meile oma läpakaga üle Obinitsas asuva wifi. Meie puhul see töötab – tuleb odavam ja mugavam ka (ma ei kujuta ette, kui vastik võib olla moblaga kirju tippida, va lühisõnum). Teile teeb olukorra natuke keerukamaks see, et sa ise autoga ei sõida – meil käib see supsti ära, kel parasjagu vaja. Muuhulgas siis käib poes ja suhtleb nähtud tuttavatagea jne.

  2. iPhone kaamera on suhteliselt mõttetu, kvaliteeti pole ollagi. Kui pildistamine on telefoni puhul oluline lisa, siis kindlasti iPhone’i ei valiks. Pigem mõni Nokia – näiteks N95 teeb üpris arvestatava kvaliteediga pilte. Internetis surfata saab iPhone’iga telefoniga läbi wifi, aga kui wifi juba olemas, siis saad ju läpakat ka kasutada. GPRS-iga saab ka maile lugeda ja see võimalus on põhimõtteliselt kõikidel uuematel telefonidel. Seega, kui wifit pole, siis iPhone’il teiste telefonide ees eelist pole.

  3. Minu üheks viimaseks suuremaks kulutuseks oli jällegi puutetundliku ekraaniga Samsung Tocco, millel on viie megapiksline kaamera. Raiub nii et vähe pole.

  4. Helen, ma pean load ära lõpetama augustis nagunii, aga see tundub ikka ka kuidagi jama, hakata iga kord neti jaoks sõitma… samas, palju seda netti t e g e l i k u l t ikka vaja on? 😉

    Kätlin, ma saan aru nii, et iPhone (USAs nt Blackberry samuti) on kogu aeg netiga ühenduses, kui oled mobiililevis, see ei käi läbi wifi? või mis…

    Moraal on igatahes see, et ostame ikka homme kaamera – täpselt samasuguse, nagu enne, et saaks kasutada juba olemasolevaid mälukaarte ja tarkvara arvutis.
    Aga see iPhone teema huvitab ikka, aga pikemas perspektiivis. Näiteks kui vana mobiil katki läheb,

  5. Jah, ilmselt ongi õige küsimus: kui palju tegelikult vaja on? Mardil oli eelmisel suvel vaja pea iga päev (tööasjad), minule piisas korrast-paarist nädalas. Ja seda sõitmist on niikuinii: järve äärde ujuma, poodi, kellelegi külla, mõnele üritusele… Nii annab neid asju siduda, et ei peaks palju eraldi selle pärast sõitma.

  6. Ei, ma mõtlesin nii, et iPhone’i eelis teiste telefonide ees on see, et netti saab minna wifi levialas. Teised telefonid kasutavad ühenduse saamiseks gprs-i, mis on üpris kallis.

  7. Wifi võimalus on ka teistel nn nutitelefonidel – mina näiteks kasutan Nokia 5800 ja pääsen internetti igas avalikus levialas. Kusjuures see konkreetne Nokia mudel on igatahes oluliselt odavam, kui iPhone. Fotokate ja mälukaartidega on minu kogemused küll sellised, et reeglina on need piisavalt universaalsed, et ei peaks ilmtingimata täpselt samasugust aparaati ostma. Tarkvara on pealegi tavaliselt fotokaga kaasas.

  8. iPhone on selline mänguasi. Aku hakkab oma mahtu kaotama suhtkot ruttu ja sellel telefonil ei ole võimalik seda vahetada. Seega ökoloogilisuse seisukohast nõder valik. Paraku ostsin ma selle ilma sellele mõtlemata. Hea on ta meilinduse ja sms-induse jaoks küll. Minu telefon otsustas mingist hetkest alates ka valikuliselt levist väljas olla-alati oli ta sisse lülitatud, aga väljapoole ütles, et levist väljas.
    Muidu kaunis ja edev asjake, aga ei soovita 🙂

  9. me käime suvilast netis mobiiliinternetiga läbi bluetoothi. Väga normaalne. Eelmine suvi oli tasuta lausa (elisa) pidi aint 300.- kroonise vidina ostma arvutile. Näis kuidas tänavu. Mis hinnaga pakutakse. Aga võtan kindlasti just selle. Meil sael muu eriti ei taha levida.
    Minu jaoks sõitmine pole variant. No sõidame wiffi, aga lapsed on ju kaasas ja nad ei viitsi passida kuniks vanemad netitavad.

  10. Mina seisin peaaegu sama küsimuse taga. Mul on uut telefoni vaja ning esimene mõte oligi iPhone (et nii fancy ja värki), kuid selle pildi(stamise) kvaliteet on minu jaoks väga kehva. Kui ma sama valiku ees oleksin, siis ma valiksin hoopis ühe korraliku kaameraga mobiiltelefoni 🙂

  11. Kõu (ülihea lahendus, saab kasutada kusiganes) või mobiiline internet (nt elisa). Kokkuvõttes ikkagi odavam kui iphone ja tõhusam ka: ole võrgus kus tahad. Ja ükski mobiil ikak korralikku pilit ei tee, sest foto kvaliteet ei sõltu ainuüksi pikselitest, vaid ka optikast. Seda pole lihtsalt füüsilsielt mobiilile võimalik panna.

  12. p.s. tundub et naisteajakirjades peaks seda kuidas kas ja millal mobiiliinternetti kasutada, et sellest peaks äkki kirjutama. 😉

  13. Mina ostsin iPhone’i kohe esimesel päeval kui Eestis müügile tuli ja kohe üldse ei kahetse. Jah, on küll ühelt poolt selline edev 🙂 aga tegelikult väga hea telefon. Naudin üle hulga aja ja peale mitut Nokia & SonyEricssoni suht korralikku telefoni, et kasutamine on lihtne ja inimsõbralik. Kasutan palju tööasjade jaoks – erinevad mailikontod, kontaktid, kalender. Toimib väga hästi, ka sünkroniseerimine arvutiga. Muusikat kuulan ka.

    Miinuspoole peal on see, et aku peab liiga vähe aega vastu. Ja kaamera, sest on palju paremaid kaameratelefone, ja eriti see et puudub video tegemise võimalus. Samas oli mul korralik fotokas juba enne olemas.

  14. Toivo, ma edastan su idee (kirjutada lugu) naistekatele, see on tõesti vajalik teema puust ja punaselt ära seletada!

    Mismoodi see Lenovole sim-kaardi lisamine käib? Justinil on konverentsidel-reisidel käimiseks väike Lenovo sülearvuti. Kas siis tuleb osta mobiilifirmast selline sim-kaart (ja kas siis see tähendab, et meie maakodus, kus pole wifit, aga kus on mobiili leviala, saab selle arvutiga netis käia?)

  15. Minu 2 tuttavat, kellel on iPhone ei jõua seda ära kiruda. Üks neist müüs selle maha ja teine kirub edasi (tegemist ameerikalstega).

  16. Lenovo EMT-modem
    ma kasutan seda. ei oska öelda, kas on ka teisi lepinguid, aga meil ärikliendina oli enne Lenvo ostu selle kaardi jaoks modemi rendileping, mis kestab kaks aastat katkestamise võimaluseta. Maksab 400.-krooni kuus.
    Lenovos saad kaarti kasutada ilma modemita, seega tuleks lihtsalt uurida, kas see kuumakse sõltuks andmevahetuse mahust või on kindel kuumaks. Väga mugav sellega igal pool Eestis võrgus olla-kus vähegi EMT levi on. Aga ma ei ole kindel, et seda kaardikohta odavamatel Lenovotel on kui äriklassi arvuti-mingi 30tuhat oli see ostes. Ehk selle aja peale juba on, uuri.

  17. Üks alternatiiv on iPhoneile ka HTC Touch HD, sama tilulilu, mis iPhone-l, kuid pole nii lukus ja saab vabamalt kasutada. User experience on iPhoneil parem, aga kui ma oma mätta otsast vaatan, siis eelistakse ikkagi HTC-d.

  18. Osta Nokia 5800, Odavam kui IPhone, töötab, saab akut vahetada, saab netti, pildistada. Ma ülirahul. IPhone on saast.

  19. iPhone (ja tegelikult ka muu telefon) fotokana teenib pigem hetke ja emotsiooni jäädvustamise eesmärki (ehk siis kiirete klõpsude tegemist olukorras, kus “päris” kaamerat käepärast ei ole). Blogi jaoks pildistamiseks OK, meedias avaldatud reisikirja või raamatu jaoks… ilmselt soovitaks siiski päris fotoaparaati.
    iPhone´i eeliseks teiste nutitelefonide ees on väga mugav kasutamine (ka tehnovõhikud saavad kohe intuitiivselt aru, kuidas ka keerulisemad asjad töötavad ning mida/kuidas teha), miinuseks on juba eeltoodud aku lühike kestus.
    Lisaks on iPhone, eriti see valge, väga ilus 🙂 Vähemalt minu subjektiivse arvamuse kohaselt.
    Aga kui teil on sülearvuti koos sisseehitatud 3,5G modemiga olemas, siis vaata mobiilse interneti pakkumisi. Kui on selline arvuti, millel sisseehitatud modemit ei ole, siis tuleb lisaks soetada ka modem.
    Naistekates mobiilsest internetist kirjutamine on aga ilmselt hea idee: mõni aeg tagasi avaldasime Stiilis (õigemini selle äri- või kontorilisas) EMT sellesisulise kommertsteksti ja siiani tuleb inimesi, see tekst näpus, midagi juurde küsima 🙂

  20. Ära osta iPhone, ilus vaatamiseks aga aku kehva ja muidu õrn. Mul oli, kuid vahetasin ruttu välja Nokia E71 vastu – teeb kõik ,mis vähegi küsid ja rohkemgi veel, mida ei oska küsidagi. Pildid on nagu on aga pildistamiseks osta kaamera. See pole reklaamjutt, lihtsalt hea nõuanne:))

  21. ostsin ise ka iphone 3g, kohe kui see usas välja tuli, passisin 5th ave’il et saaks valget. aga sain musta peale p i k k a ootamist. aga jah, minu arvates tasus ootamine end ära, nagu 2in1, ipod ja telefon ühes + kaamera on suhteliselt normaalne. halb fotograaf ei oska peegliga ka häid pilte teha 😉

  22. ps: muidugi telefon digit ei asenda, seega eesmärgil pildistada pidevalt või migeid photoshoot’e teha, soovitan ikkagi korraliku kaamerat. ja õrn on ta küll, maha kukkudes pidi katki minema… mul pole läinud, aga noh, arvatavasti ei saanud siis nii tugevat matsu.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar