Gaasilambist

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. See vändaga lamp ei ole eriline uudistoode, mul on see aastaid olemas. Aga ei soovita. Reklaam ütles küll,et mõned minutid väntad ja siis tükk aega põleb, aga tegelikkuses on vastupidi, tükk aega väntad ja siis mõned minutid põleb.
  Gaasipõleteid müüvad samad firmad, kes gaasigi, Propaan, Eesti Gaas jms.

 2. Minu vanavanemad kasutasid veel 15a tagasi sellist asja nagu petrooleumlamp ja olen neid ka müügil näinud. See on selline klaaskupliga lambike, kuhu käib lambiõli sisse. Ei tundu just väga tuleohtlik olema, kui teadlikult sellega ümber käia.

 3. Kui juba siin Võru lähedal oled, kas pole pakutud lugejatega kohtumist? Edu! ( Postitan nüüd küll vale teema alla…)

 4. meil ka elektrita maakodus akuga led-lambid kasutusel ja julgen igati soovitada. põlevad lõputult kaua (ikka nädalaid, kui mitte kuid), valgust näitavad hästi ja mõni on päris armsa kujuga, näiteks üks sangaga laternakujuline, mida saab kempsu ja mujale pimedasse välja minnes kergesti kaasa võtta. valgus pole küll päris nii mõnus kui elusa tulega petrooleumi- või gaasilambil, aga kasutada on igatahes mugav. ja tuleohutu. Laadida saab autos.

 5. Kas keegi oskab nõu anda, kust võiks leida laternakujulise led lambi. See oleks ju päris romantiline kui võtaksid välisukse kõrvalt naela otsast laternakujulise lambikese ja kõnniksid lambike peos läbi pimeda hoovi kempsu poole.

  Ma oline eelmine suvi rase (ja kempsu vahet jooksmist ikka oli), siis ma suveöödel ikka ootasin, et oleks juba õues valgem, et siis mõnusam üle kastese muru kempsu minna. Taskulamp ei sobi selleks puhuks eriti.

 6. Meie ostsime (vist eelmisel aastal) Tallinnast Espakist, see on see Kaare tee ehituspood. Maksis umbes 150 krooni, täpselt ei mäleta, aga igatahes hästi vähe. Oli mingi Vene oma, aga väga ok. Mu mees ütleb, et viimati seal sellist enam ei olnud (ei tea, kas ajutiselt või on üldse müügilt kadunud), aga midagi sarnast olevat olnud ka mingis Peterburi tee tanklas, kus müüakse ka gaasiballoone ja muud taolist. Seal oli ta küll kallim, umbes 400. Need on paar konkreetset kohta, aga tasub vist vaadata igasugustest ehitus- ja elektrikaupade poodidest.
  Latern on lahe jah, eriti väikesel lapsel, käib pimedas nagu väike päkapikk:)

 7. Võib-olla on mul midagi kahe silma vahele jäänud, aga miks aidas üldse püsivalgustust vaja on? Või kasutate te seda suvel kuidagi elamiseks?

 8. Jah, täpselt, me tahaks seal suvel elada, olla. Väga hea, puhas ja korralik ait on seal.

  Ma hakkan siis igalt poolt, kuhu satun, laternakujulist LED-lampi otsima, aga gaasipõletit vaatan ka edasi.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar