“Minu Moldova” ehk dekabristi naise päevik (halb metafoor vist kukkus välja..)

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Kas tohiks küsida, et miks “dekabristi naise päevik”?

  Kas OSCE missioonil olemine sellises kandis on Kanadas surmanuhtluse aseaine (vrd dekabristid, kes saadeti Siberisse) ja naine pidi elama aastaid meest vaid vilksamisi nähes? 😀

 2. Aa, niisama panin, ma olen ennast ka vahel nimetanud dekabristi naise mõttelaadiga inimeseks, kui Justin ütleb, et tahaks minna tööle või õppima – nimetage vabalt mõni – riiki, siis mina mõtlen, et kindlasti järgiksin kasvõi maailma otsa.

  Kusagilt on mulle jäänud mulje, et niimoodi seda fraasi kasutatakse; aga võibolla siis ka mitte.

 3. Tead, Epp,
  see vist ei olnudki nii kohatu v6rdlus kui alguses tundus. Lugesin just Moldovas kunagi yht Viivi Luige intervjuud, milles ta end Jaak J6eryydi Helsinki-Rooma-NY trajektooril ‘m2ngukaaslaseks’ nimetas. Ja siis ma olin kyll t6eliselt h2mmelduses. M2ngukaaslane?

  Need on ikka karmid m2ngud kyll, m6tlesin ma. Sel ajal ei maksnud eesti v2lisminn veel oma dip abikaasadele kaasas olemise eest palka ega midagi, ei saanud abikaasad panustada oma pensioni, t88pidevus kadus 2ra, staazh katkes jne. Kirjanikul seda ei vast olegi, aga siiski – m2ngukaaslane?

  Yks kanada diplomaadi abikaasa (erialalt fotograaf) ytles mulle, et ta on mehe j2rel lohisemise jooksul saanud omale pensioni koguda t2pselt 60 dollarit kuus.

  Nii et ‘dekabristi naine’ annab minu kogemust kyll paremini edasi jah. Kuigi kohati oli m2nguline ka, ei saa salata 🙂

 4. tere-tere.
  Raamat missugune, kindlasti tulevad ta sisu ja lugemisemotsioon 5 aasta pärast riiulilt leides kohe meelde.
  Ei saa salata et paljude raamatute puhul see nii ei ole.
  Lisaks kinnitus, et Eestis on tegelikult hea elada. Tuleb meelde minu äripartneri kunagine lubadus igale Eesti elu üle virisejale osta rongipilet näiteks Karjalasse kui Eestisse tagasi jõuan palun tal potensiaalsete sihtkohtade nimistusse lisada ka Moldavia

 5. Mia,
  just sedasama ytles ka yks s6brants, kui oli Minu Moldovat lugenud. Et selle Moldova raamatu taustal saab aru, kuidas Eestil on vedanud. 🙂

 6. Marje, oled kirjutanud väga huvitava raamatu. Tänud selle eest! Kahjuks v6ib olla see liiga eesti pärane et seda saaks t6lkituks soome keelesse. Aga igal juhul kirjutad hästi ja minul tekkis kohe huvi Moldovasse s6ita. Kindlasti oleks huvitav ka sinu arvamusi Kanadast lugeda.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar