Kuidagi kõhe on

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mina just loodan, et see Obama ei saaks valituks. Ta on marjonett kellegi kätes. Ma ei ole suutnud seda veel välja mõelda, kes on see “hall kardinal”, kes seisab selle mehe taga. Samas, see oleks umbes samamoodi nagu Võsa Pets linnapeaks… kuigi seal on hästi teada, kes on see “hall kardinal” 🙂

  2. Mina olen samuti võõristusega lugenud sellest Obama-vaimustusest siin blogis. Eestis toetavad teda peamiselt venelased ja inimesed, kes otsustavad välimuse järgi. McCain oleks Eestile palju kindlam valik.

  3. Obama vs McCain,
    tegelikult on ju vabariiklased versus demokraadid. Esimesed esindavad sõda ja rikkaid magnaate, teised püüavad midagi muuta paremaks. Alati on nii olnud, vaadae ajalugu. Mu mees ütles, et kui Obama võidab(ja hetkeltundub ju nii), siis on ta lisaks sellele, et on esimene värviline, ka ajaloo teine mitte-protestandist riigipea.
    Sama oli ka tema arvamus-kui Obama ei võida(arvestades tänaseid eellüsitluste tulemusi), võib USA seista silmitsi mässudega. Sest siis on selge, mis oli juba eelmjisel korral-et vabariiklased võtsivad tulemusi.
    Huvitav, kust eelkommenteerija leiab selle “marioneti” jutu? Olen jälginud toimuvat jooksvalt ja sellest ei ole aru saanud.
    Väga huvitav igatahes.

  4. mind paneb ka tegeliklt imestama, et ebakompetentsus mida põlatakse ja naerdakse Bushi puhul on tore ja armas ja nooruslik Obama puhul. Ma ei arva küll, et McCain oleks see hää variant. Aga Obama vaimustus on küll õõva tekitav. Ja see jutt, et ühed tahavad sõda ja teised midagi paremaks muuta – see on lapsik.

  5. Alati on lihtsam uskuda vandenõuteooriat ja marionett süsteemi ning raske endale tunnistada, et asjad on nii head/halvad kui nad on.
    Vaadake parem kuidas meie enda poliitikud Eestit häbistavad ja kes ennast kelle taha peidab. Savisaar on ikka puldis ja sellega on kõik öeldud.
    Eestlased kardavad riiki ja riik lippab ringi nagu peata ratsu. Sellist lapsikust ei ole ma enne näinud. Riik peaks oma rahvast kartma sest rahva käes on võim…

    Imestama paneb see, et kui Euroopa ootab Obamat, siis Eesti peab ikka risti vastupidi näpu püsti tõstma ja McCaini ülistama. Ma ei tea kas see tuleb sellest, et loetakse ainult kohalike nn ´teadjate´ arvamusi või on keegi viitsinud ennast asjadega kurssi viia ja debatte/tulevikuplaane vaadata.

    Viimaseks ka mõttetera…. kui McCain peaks poole aasta pärast vanadusse surema, kes siis riiki juhtima hakkab?? Palin the Parrot??

  6. Ma jälle ei saa aru, mida inimesed McCainis leiavad. Vana mees, kes üsna varsti ei jaksa enam iga päev täie jõuga töötada. Tema asepresidendikandidat Palin on samuti täiesti küündimatu tegelane.
    Mulle on sümpaatne, et Obama vähemalt lubab välispoliitikas rohkem läbirääkimistele rõhuda. Viimase 8 aasta jooksul on olnud kasutusel konfrontatsiooniline poliitika, paraku edu pole olnud.

  7. Obama pole esiteks veel ühtki märki ebakompetensusest ilmutanud, nii palju kui mina olen seda protsessi siin jälginud – ja seda igapäevaselt. Kõigil kolmel teisel kandidaadil (eriti Palinil, aga samas ka Bidenil ja McCain’il) on olnud ridamisi “gaffe”, mille üle meedia alati rõõmustab. Võibolla ehk ainult oli see sea ja huulepulga teema, aga no jah…

    Minu meelest on intervjuud parimad näitajad sellest, mis inimesega tegemist on – vaadake näiteks paar päeva tagasi ja paar kuud tagasi tehtud Obama intervjuid Jon Stewartiga. Põhiline, mis tema esinemistest on välja tulnud, on see, et ta on normaalne, ratsionaalne, tasakaalukas ja intelligentne inimene. Ta on korralikult oma kodutöö ära teinud ja ei loobi suvaliselt sõnu, sest et ta teab kui suur kaal neil on. Vastukaaluks siis näiteks midagi sellist: http://www.youtube.com/watch?v=FMNHgJH2680. Vabandage väga, aga John McCain on äärmiselt HALVA otsuse teinud juba eos Palini näol ja raiub hapu näoga teda kaitsta… Täpselt sama teema, kui Bushil – selle asemel, et vigu korrigeerida, tuleb lihtsalt neid raiuda kuni miski lõhkeb. Minu meelest juba ainuüksi see, et ta lasi omale sellise VP välja valida on piisavalt hea põhjus, miks ta ei peaks valituks saama – totaalne vastutustundetus ja ükskõiksus riigi tuleviku suhtes, peaasi et valijatele midagi noort ja kena oleks näidata…

  8. ehh, tegelt oleks mina Hillary Clintoni poolt olnud. McCaini ja Obama suhtes on suht yksk6ik – kogenud ettevaatlik seniilik kes mitte midagi ei tee v6i (potentsiaalselt) energeetiline rumaluke kes ainult ringi paterdab… Aga kuna Obama juures on see s6na “potentsiaalselt” siis on tema isegi 2kki see parem valik. Seniilikud pole kunagi hea valik, seda enam kui nad EI sure.

    Mitte et mul on midagi vanemate inimeste vastu – vastupidi! Aga suurte asjade etteotsa, kus tohutult energiat tarvis on ma 70-aastast ei paneks… N6uandjaks 100% kindlasti, aga mitte juhiks. Oeh. Meil on Ilvesega ikka vedanud 🙂

  9. Räägi lähemalt, miks ümbertoimetamispalve peale “minu jurist sinu juristiga räägib”. See kõlas nii põnevalt.

  10. Epp, nii tahaks sel põneval ajaloolisel hetkel lugeda sinu (ja miks mitte ka vahmiili) nägemust toimuvast, su inside-muljed presidenditralli kohta on äärmiselt põnevad olnud. Aga võib-olla hoiad neid raamatu jaoks?

  11. Mari, ma kirjutan igatahes Postimees Arteri kolumnisse sel nädalal sel teemal.
    Lee, “mu jurist ei luba seda praegu kommenteerida”, nii pidin ütlema..
    Obamast ja McCainist – kirjutan hiljem…

  12. oh, ärge olge nii naiivsed nii oma Obama-vaimustuses kui Palini-sõimamises. telgitaguseid te ei tea ja seal toimub palju rohkem kui teie väikesed peakesed arvata jõuaksid.
    kas teadsite näiteks, et Palinil on üks kõrgeim võimalik “security clearance” kubernerina ja seda ei anata mitte igaühele.
    js obama mesimagusa pastorijutu tagant võiksite siiski ka üht-teist välja lugeda.
    mis mccaini puutub, siis tegemist on ausa ja põhimõttekindla inimesega,kel on oma arvamus ja kes on julgenud seda ka siis välja öelda, kui ta vähemuses on.

  13. väga kurb, et eestlased ikka asju ainult oma mätta otsast näevad. Ma olen ka seda argumenti kuulnud, et “Mccain oleks Eestile kasulikum”, aga peaks ikka veidi globaalsemalt ka mõtlema. Maailmale poleks Mccain kindlasti kasulik – ei keskkonnakaitselises mõttes, ega ka üheski teises mõttes. Ma olen Tiiaga täiesti nõus, et juba see, et McCain endale Palini-suguse VPks valis näitab vabariiklaste poliitilist loomu.
    See kostub küll nagu Obama kampaania reklaamist, aga siiralt olen algusest peale Obama poolt olnud ja tahaks ikka väga loota, et täna 8 aastat kestnud õudusele lõpp tuleks.

  14. Palju õnne teile kõigile.. mõistus võitis!

    Nüüd aga seisab Obama vastamisi Busi tekitatud jamaga ja selle koristamine võtab väga kaua aega. Seega on oht, et mida iganes Obama teeb süüdistatakse teda selles jamas..

    Aga ikkagi, täna tähistame

  15. palju õnne, epp! sulle ja kõigile obama toetajatele! minu usa tuttavad on kõik olnud obama poolt ja mul on tõeliselt hea meel ta võidu üle. sarah palin & co oleks ikka tõsine mats (ilma palatalisatsioonita) olnud 😉

    kuulasin eile kuku “sissehelistamissaadet” ja olin täiesti hämmeldunud, kui kitsarinnalised ja lausa rassistlikud on eestlased. masendav… rassism polnud muidugi mingi eriline uudis – natsipealinn, nagu meil siin on.. :S

  16. Raadios lasti sul Epp ikka pikalt tervisekindlustusest rääkida.
    need eilsed sissehelistajad olid muidugi totakad, aga ei maksa neile nii palju ka tähelepanu pöörata. mina isiklikult ei tunne ühtegi rassistlikult meelestatud inimest, seetõttu ma ei saa öelda, et meil kusagil natsipealinn oleks (mida sa silmas pead muide?). lihtsalt vana häda: liiga paljudel rumalatel inimestel on võimalus oma rumalus kõva häälega välja öelda. suhtugem sellesse nagu kõhutuulde, hais on paha küll, aga haihtub ära.
    ja keenjuste käest võiks küsida, kes või mis on marjonetid? midagi hullemat kui marionetid ilmselt.

  17. Ma veendusin juba veebruaris, et Eesti on väga võõrahirmu täis maa ja ennast haritud “kultuuri”inimeseks pidav kivisildnik tembeldas mind: kui keegi on mõnda või kõigisse neegritesse armunud, võib ta oma iha objekti/objekte nimeda kas tupsununnukesteks või lumivalgukesteks, armunute asi.
    Paraku tegi Sven oma margi minu silmis täis ja telekast edaspidi nähes keeran kanalit…

    Juba veebruaris olin kindel Baracki sügises võidus, ehkki tollal paljud kahtlesid ka ta võimes Hillaryt eelvalimistel lüüa. Liberaalne blogiportaal Daily Kos mängis väga olulist rolli demokraatide siseheitluses ja hoiakute kujundamises. Hillary paiskas kõik oma jõud Obama vastu, aga “Daily Kos”-is naerdi need julmalt välja. Üht asja pole vist eriti mõistetud, et need olid esimesed 21. sajandi või infoühiskonna valimised USA-s.

    Oma blogi USA presidendivalimiste postitusedki olen kirjutanud rohkem selleks, et eestlaste võõrahirme maha võtta ja maailma avardada.

    Veebruaris endamisi tehtud mõtisklused olen põhjalikult analüüsides blogis lahtikirjutanud. Kellel hirmud ja emotsioonid ei pärsi loogilist mõtlemist saavad ehk aru asjatutest kartustest Obama suhtes…

    Obama ei ole jumal, kes oskab kõiki probleeme lahendada. Aga Obama on inimesi liitev, innustav ja tegutsema panev. Demokraatlik partei (miks mitte ka vabariiklased või sõltumatud või libertaarid) teevad kõik, et aidata riiki sellest mülkast välja tuua…

  18. no natsipealinn on muidugi tartu. kus wannabe-skinheadid iga aasta minu eksootilisema välimusega õpilastega tüli norivad..

    ma jään oma arvamuse juurde, et keskmine eestlane on ikka väga sallimatu tüüp, kes oma mätta otsast naljalt alla ei tule..

  19. Ma võin nõustuda, et keskmine eestlane pelgab muutusi ja suhtub umbusklikult võõrastesse. Mis ei tähenda automaatselt, et ta neid vihkab.
    Siiski arvan, niisuguste avalduste või plakatitega, nagu obama-vastased said hakkama Ameerikas, ei tule küll ükski terve mõistusega eestlane lagedale, võrreldes siis kandidaati ahviga näiteks. Ja seda kõike avalikul vastaskandidaadi toetusmiitingul.
    Ma ei ole ise Tartus näinud ühtegi norimist eksootilisema välimusega inimeste kallal. Muidugi ei tähenda see, et seda polegi, aga ma ei saa ka nõustuda natsipealinna nimetusega. Et siin justkui oleks kohe palju neid, kellel midagi rassiteemal öelda on või keda skinheadlusega kuidagi siduda. Kus see hull ameeriklane näiteks kanda kinnitas, kes miski rassiliikumise tegelasena siia tuli paar aastat tagasi? Ei võetud teda avasüli vastu.

  20. nonii, sõnusingi ära – saigi selle semestri linnuke kirja!
    just täna tuli mu juurde üks hiinast pärit tudeng ja rääkis, kuidas talle eile päise päeva ajal peaaegu kallale tuldi. tema jalutas rahulikult üle kaarsilla (üksi) ja vastu tuli 4-5-liikmeline kamp, kes teda lähenemas nähes irvitasid, siis ta tee blokeerisid, teda togisid ja pidid peaaegu emajõkke lükkama! Z ütles, et ta pole siiani kordagi mõelnud, et tartus võiks mingi kuritegevus üldse eksisteerida, aga pärast eilset olevat tal kõhe päise päeva ajal üksi ringi käia. väga masendav mu meelest. igatahes ma soovitasin tal tungivalt politsei poole pöörduda. ma leian, et kõik sellised vahejuhtumid peavad kuskile kirja saama.
    igatahes uurin talt järgmisel nädalal uuesti, kas ta võttis mu nõuannet kuulda, ja kui ei, siis pakun ennast temaga politseisse kaasa.

    jah, luize, ma ei ole ka ise mingit norimist pealt näinud, aga ma ei ole ka eriti eksootilise välimusega inimesi näinud. tartus elavaid musti ja aasia päritolu inimesi võib paari käe näppudel üles lugeda..

    mis hullust ameeriklasest sa räägid?

  21. Ma ei mäleta enam, mis selle tüübi nimi oli, tohutu “võitleja”. Kusagile Raplamaale ta vist kinnitas kanda. Aga mis tast saand on praegu, ei tea.

    Juhtum, millest sa rääkisid on väga inetu. Politsei poole peab muidugi pöörduma. Samas, sellistele togijatele ei pruugi tagantjärele karistus aidata. Karta on, et nad ise peavad seda lihtsalt lahedaks vahejuhtumiks, millest õhtul sõpradele rääkida (õu kule, ilgelt pull, togisime hiinlast). Samas, siis just ehk aitaks tagantjärele? Ehkki oleks õigem, kui normaalsed kodanikud sellisele asjale vahele astuksid.
    Ma ei liigu ka ringi silmatorkavalt teistmoodi inimeste seas, aga need korrad, kui ma seda tegin, juba mingi 7-8 aastat tagasi, ei saanud küll kuidagi halva kohtlemise osaks. Vastupidi, palju sõpru oli ümberringi. A ma mõtlen siinjuures, et kui me sinuga, kaks valget naist, läheksime näiteks elama kuhugi, kus elavad ainult mustanahalised, kas me ei saaks samasuguse kohtlemise osaliseks? Ma tahan öelda, et mitte eestlased ei ole erilised kurjad rassistid vaid siin on lihtsalt tegu nii silma paistvate inimestega, et paratamatult tõmbavad tähelepanu, ka halba.

    Eile läksin poodi piima ostma ja vastu tulnud, vist jaapani päritolu noormehele naeratasin kenasti. Ei tea kas ta nägi ka, kaunis pime oli väljas.

  22. tead, mu meelest ei olegi selles midagi imelikku, kui seda ühte erilist inimest teiste tavaliste seas veidi uurivalt vaadatakse – eriline äratab ju ikka huvi. aga mingid muud verbaalsed või füüsilised kommentaarid – no ma ei saa aru! üldiselt tundub ikka väga paljudel selline suhtumine olevat, et “juudid/neegrid/homod/jne ahju!”. ma ei tea, miks, aga mul on viimastel päevadel veidi kõrgenenud (või siis ikka alanenud?) valulävi, peaks vist mingi vähemuste õiguste eest võitleva ühendusega liituma…

    muide, see sinu näide – kaks valget naist mustade maal – mul on tunne, et me oleks seal küll väga kõvad tegijad ja saaks ainult positiivse tähelepanu osaliseks 😉

    ps. mul endal on muide selline kiiks, et ma tahaks mõne musta inimese juukseid katsuda 😉

  23. Toetan keelek6rva. Ka minu õpilased on hissand-hissand, teise nahavärvi ja teise kultuuritaustaga – ja minu tähelepanekud on üsna sarnased. Muidugi võib ju olla huvitav naerda teistsuguse silmalõikega inimese üle, ja palju palju asju võib panna nooruse ja juhmuse arvele, aga kõike sellega ei õigusta. Iga kord Eestis käies mõtlen, et on veel pikk maa minna selle mõistmiseni, et kui võtta ära taskust pass, siis järele jääb Inimene. I-ni-me-ne.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar