Pulmahulluse keskelt

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. nii tore, et kirjutad! See kõik tuletab mulle meelde minu “Ameerika-õe” (host sister) pulma, kus ma olin pruutneitsi ja spetsiaalselt selleks Eestist kohale lennutatud. Terve 2 nädalat, mis ma seal olin, tegelesime ainult pulmadega. Kusjuures meil on rahulik pere:) Aga näha seda, mismoodi Ameerikas üks õige pulm käib ja kogu ettevalmistus – no see on maailm, millest meie inimesed miskit ei tea. Ma poleks eladeski osanud seda kõike ette kujutada. See on äärmiselt spetsiifiline. Kasvõi seesama rehearsal dinner. Ja siis me voltisime 2 päeva mingeid karbikesi, kuhu sisse panime mingit siidiriiet ja küpsetasime umbes 1000 väikest küpsist ja glasuurisime need kõik ükshaaval üle ja siis panime neisse karbikestesse… Need läksid külalistele meeneks. Ja siis need lilleseaded. Mina aitasin neid laudadele panna. Äkki meil oli mingi säästupulm, et me nii palju ise tegime:)?
  Ja kleidiproovid. Uhh, aga mul oli ilus kleit! helebeež ja üsna avatud:)
  Igatahes jõudu ja toeta ikka oma ämma jah, ta ju ka inimene, pealegi veel hea inimene.

 2. vot sellised jutud on toredad lugeda!
  Mõtlesin ka miks mulle meeldivad: sest sellistest lugudest saad ühe maa kohta rohkem teada kui turistina ringi rännates .Kui vahel tundub ka mõni asi kummaline siis meenub 20 aastat tagasi Ivo Linna poolt räägitud lugu, et pidid Ameerikas teda võõrustanud perega minema restorani sööma, sest nõudepesu masin oli katki läinud. Tookord ulme tänases päevas tajutav reaalsus

 3. On jah jube huvitav lugeda. Mul üks armas sõbranna pidas eestis pulmi, koos oma saksa mehega. ja kuigi nad olid mõlemad parajalt närvis, siis pulm oli neil ise välja mõeldud, ka detailidega. kuid oli selline südamlik pulm. ma arvan, et kui mina ameerikas elaks, siis ma ei abiellukski, kui pulmad sellised kohutavad on.

 4. Väga tore lugu lugemiseks, aga usun küll, et kõige selle sees olemine võib tunduda paraja hullumeelsusena. Palun ära solvu, aga see lugu meenutas mulle filmi “My big fat Greek wedding” – sellises sõbraliku muigamise mõttes. Hoian teile suurt varvast (pöialt läheb muuks vaja), et kõik ikka ilusasti läheks.

 5. Hea, Epp, et sa oled tegevuses. Kogu oma hulluses on pulmade korraldamises alati midagi teha. Isegi sul, kasvõi ämma muret kuulata.
  Samas on sellel klantsimisel oma mõte ka, ei tulnudki selle peale varem, aga nüüd suvel vaadates pilte pulmast, kus ma käisin, nägin täitsa plass välja ikka. Ja sain aru küll, miks on vaja veidi rohkem tähelepanu pöörata. Asjadele 🙂
  Õnneks on tähelepanu peategelastel ja tantsu löö KINDLASTI paljajalu.
  Muide, milline see pruut muidu ka on?

 6. Hihii, operatsioon “kitsas king”! 😀
  Tundub jah pisut arusaamatu, kuidas võidakse selliste väikeste detailikeste pärast nii palju sahmida.

  Aga Epp, kui sina kord ämmaks saad, siis ma küll ei usu, et sa suudad suu kinni pidada, kui pulmatoidud karpidega kohale tuuakse ja need pesemata prügisse visatakse.

  No offence. 😉

 7. Seda lugedes ma saan aru, miks Ameerikas on ilmutatud suur paks raamat “Complete Idiot’s Guide to a Perfect Wedding”.

 8. Tore lugu – meenutab väga minu tütre pulmi ja huvitaval kombel on Justini ema hästi sarnane tütre mehe emaga (kes küll veidi pehmem variant) – võibolla sellepärast et ka tema on itaalia juurtega, õigemini sitsiilia-kreeka segu, igatahes lugedes neid lugusid Justini emast tuleb kohe Irene silme ette. Oli meilgi seal igasuguseid crazy situatsioone, aga tegelikult on kogu see Ameerika pulma-hullus omamoodi väga armas ja kogu värk lõppkokkuvõttes tõeline elamus.

 9. Loodetavasti tulevad pulmad ise ka sama värvikad;)
  Eriti meeldis mulle Anna kingade saaga! Klassika! Kes veel lilleneiu on? Ma ei kujuta ette, et alla kahene laps on lilleneiu, seisab paigal ja on etiketikohaselt ontlik.

 10. Oh see rehearsal värk on ikka nii uskumatult absurdne… Kuidas nad tahavad sisuliselt 2 korda pulma läbi elada??!! Meil olid sel suvel pulmad ja no oma meelest ka ikka vägagi korraldasime ja pöörasime detailidele tähelepanu, aga ameerika pulma vastu ei saa küll miski… :S Ja ma küll ei kujuta ette, kuidas aastane laps lilleneiuna hakkama saab..?

 11. See pulmasaaga tundub tõesti piinlikult detailiderohke. Mind pani hoopis imestama, et puhtalt lillede peale kulub 10 000 dollarit…Me planeerime ka just enda pulma ja kui me sellise raha eest lõikelilleseadeid telliks, siis toimuks pulm justkui lillepoes ilmselt.
  Aga eks lõppkokkuvõttes on oluline, et noorpaar end hästi tunneks :). Palju õnne neile igal juhul!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar