Hambajuttu, vol 2

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Elusa hamba peale ei tohi mingil juhul silda teha. Köndiks lihvimisega jõutakse pulbile nii lähedale, et lekke oht juurekanalisse on väga suur. R käitus väga rumalalt.

  Silla võrdlus implantaadiga – implantaat ei ole alati võimalik, sest lõulaluu maht ei pruugi olla piisav. Isegi kui implantaat on võimalik, ei tuleks alati eelistada implantaati. Tegemist on keerulisema operatsiooniga, millaga kaasnevate komplikatsioonide hulk on suurem. Näidustus sillaks on siis, kui kõrvalhambad on niikuinii kahjustunud. Muudel juhtudel soovitaks siiski implantaati.

 2. Teatud põhjustel ühtegi nime siin öelda ei taha, aga annan paar nippi Tartus õige hambaarsti leidmiseks:

  1) Katsu delikaatselt uurida, millist hambaarsti soovitavad Tartus teised arstid või hambaarstid, kui nad ise hätta satuvad.

  2) Uuri hambaarsti kodulehekülge
  – kas on õppinud väljaspool Eestit
  – kas on ise õppejõud
  – kui kaua on olnud tegev

  Soovin edu.

 3. Seda et…kui kaua on olnud tegev ja õppejõuks olemine mu meelest ei anna mingit garantiid. Tean teistest valdkondadest tohtreid, kes on nii ühte kui teist, aga on (kas) suhtlemises väga ebameeldivad ja/või kuigi mitte lollid, ei viitsi sulle pühenduda.Ja kuna arste-õppejõude on terve Tartu täis, siis ei ole see tegelikult kah kvaliteedi näitaja (no mõnes teises valdkonnas võib ka seminari anda mitte just kõige arukam valdkonna esindaja vaid näiteks see, kel parasjagu aega juhtub olema).

 4. Veel üks lihtne nipp:

  Vaata hambaarsti käsi. Hambaravi on väga peen käsitöö. Paksud sõrmekesed ei pruugi sellega väga hästi hakkama saadagi.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar