Viimased päevad SF-s

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. 🙂 hakkasin mõtlema: huvitav mis näo teeks Justini ema kui teataksite talle et nüüd asute lastega ümbermaailmareisile 🙂
    Vaene Mimi… 😀

    Ma ise kaldun selle “hulluks pidava” poole suunas.

  2. Me ka arutasime, et mis näo ta teeb ;). Aga ega me seda talle enne räägi, kui ise kindlad oleme. Ja ega me liiga hullusid sihtkohti ei valiks ka.

    Igatahes on olemas suur tõenäosus, et me saaks seda teha. Sest Justin saaks oma töö alles jätta.
    Jutt käib siin muidugi 2010. aastast. Selline reis nõuaks pikka plaanimist sihtkohtade ja piletipaketi valikul.
    Raamatu idee on meil juba olemas. See oleks kordamööda kahest perspektiivist (mina ja Justin) ja oleks sees igasuguseid miniportreesid inimestest, kellega kohtume ja nö nende elu lood jäädvustame. Ei midagi erilist kontseptsiooni mõttes… Aga ma usun sellesse.

  3. minul on rännumehi vaadates alati see küsimus, et millest nad elavad. millest see pere elab? üks asi elab – toit, mähkmed, pesemine -, teine asi on see, et elukoht reisil on ka kallim kui kodu pidamine, samuti ühest kohast teise liikumine.

  4. Jah, õige küsimus. Mitu vastust:
    – inimesed hoiavad mitu aastat eesmärgipäraselt kokku. Kusjuures teadmine tulevasest rännust tõesti paneb peale pidurid: milleks osta endale asju, mis pärast koormaks osutuvad.
    – Elukoha saab üles öelda või välja üürida.
    – Paljudes riikides, nt Aasias on elukohad ja toit odavamad kui kodumaal.
    – Osa inimesi saab oma töökoha rännates alles hoida.

    Tegelikult kulutad sa iga päev elades ka palju raha. Elamine ongi kallis tegevus.
    Mis puutub keskkonna raiskamisse, siis see on mitme otsaga. Sellised rändurid lendavad tavaliselt iga paari kuu tagant, jäädes ühte kohta paika kauemaks. Asju kulutavad nad vähe, ja teatud mentaalsuses – kui vähe asju elamiseks tegelikult vaja on; ja kuidas maailmas on kõik omavahel seotud – aitavad sellised rännud inimesi rohelisemaks muuta. Minu meelest.

  5. esiteks pole aasia riik ja teiseks on paljudes riikides elu ja toit ka kallimad 🙂
    aga põhimõtteliselt sain aru.

  6. Ega Sa neid märkmeid või veebilehekülgi siin avaldada ei sooviks? Oleks ka endal sarnane plaan ümbermaailmareisiks ja nippe ja infot ootaks alati.

  7. Jah, mõtlesin ise ka, et selle info kohta tuleks eraldi postitus teha. Panen sinna nii vabatahtliku töö kui ümbermaailmareisi linke.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar