Barcelona vesi

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mina käisin mõne aja eest Küprosel ja seal on seesama mure. Märtsis veel nii hull ei olnud, dushi all sai käia (kuigi veekvaliteet ei olnud kiita), aga suveks pidi asi nii kreisiks minema, et puuviljad maksavad hingehinda (kastmine!). Ja seal ju kasvavad kõik arbuusid, viinamarjad ja isegi banaanid…Vahetult peale seda, kui tagasi jõudsin, st märtsi lõpus, läkski kriisiks kätte. Vett antakse siis ainult paari tunni jagu päevas.

    Küprosel seostatakse veekriisi siiski väga suures osas kliimamuutustega:

    Climate change is clearly evidenced in Cyprus,” said Costas Papastavros, head of the island’s national climate change unit.

    “Climate change is not only about a rise in temperature, but also about extreme weather conditions, and drought is one of them.

    In the past century, temperatures in Cyprus have risen by almost one degree Celsius (1.8 F) and annual rainfall has fallen by 80 mm (3 inches) — a staggering amount by meteorological standards.”

    http://www.planetark.com/dailynewsstory.cfm/newsid/45411/story.htm

  2. yx komm: “…mitte kurta seda, et oi selveris saaremaa vett ei müüdagi, kui 3,451 miljardit inimest ei pruugi saada puhast joogivett piisavalt ja neil pole ka õrna aimu, misasi see saaremaa vesi on.”

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar