Laste vabapidamisest

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Ma tean, et osades Tallinna koolides on pikapäevarühmad (vana nimetus ehk? aga no pm sama), kus lapsed saavad õppida, neil on juhendaja ning vist isegi miskine söök on ette nähtud.
  Kui ma ei eksi (soovitan kontrollida), siis RAMis on nt selline rühm olemas. Vanem saab siis lapse peale tööpäeva lõppu ise kaasa võtta ja laps ei pea seiklema linnas.

  Meil on kolleegidel sageli lapsed kontoris, õpivad kooliasju või vaatavad puhkenurgas telerit. Tänagi üks :).

 2. Üldiselt on USAs seadus, et alla 18 aastane laps ei tohi olla ilma täiskasvanuta üksi kodus ja sp. on seal ka üsna laialt levinud lapsehoidjate/vaatajate/valvurite süsteem. Ma pole kindel, et see üle kogu USA nii on, aga osades osariikides kindlasti.

 3. Ainult kahes osariigis (Maryland ja Illinois) eksisteerib üldse seadusega määratud vanusepiirang ja kindlasti mitte ei ole see 18. USAs lihtsalt ei SOOVITATA alla 12-aastasi lapsi omapead jätta. Kui üksi jäetud lapsega peaks midagi juhtuma, siis otsustatakse vastavalt konkreetsele juhtumile, kas vanemaid on põhjust laste hooletusse jätmises süüdistada. Tõepoolest karmid ollakse aga autosse üksi jäetud laste puhul.

 4. Aitäh kõigile vastajatele!
  Ma ei mõelnud just seda, et Eestis peaks vastav seadus olema, mis keelaks kooliealisi lapsi järelvalveta jätta. Kuigi võibolla mingi piir võiks olla, sest näiteks viieaastased minu meelest ei tohiks üksipäini suurte majade vahel hilisõhtuni lipata.
  Algklasside lastega on kooliajal lihtsam, kuna üldjuhul koolides ikka on pikapäevarühmad, lisaks trennid ja huviringid. Suvel aga on paljud lapsed pikki päevi üksi kodus… Mis lahendus võiks olla, ei kujuta ette, linnalaagreid ju igale poole ei jätku, päevakeskuseid ammugi mitte.
  Sestap püstitasingi küsimuse, et huvitav, kas mujal riikides on seadusega tagatud järelvalve lastele või
  üldse kuidas seal lastehoiuga lood.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar