Elumõnud, mis loodust ei koorma

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Oi Epp,
  sa oled ikka igasugu soolapuhujatele kerge saak.

  Tunnistan, mina olen ka. Aga mul hakkab see tavaliselt mingil hetkel vastu, st ei taha mina liiga sügavale kaevuda neisse ebamaistesse/irratsionaalsetesse/fanaatilistesse asjadesse. Kuni järgmise korrani. 🙂

  Olen minagi Evi juures käinud. Aga ainult korra. Kuna seansi lõpus hakkas vastu ja oli selge, et see pole see, mis minuga kokku kõlaks.

  Ehk on asi tähtkujus? Oled Vähk, eks? Mina igatahes olen. No need olla kergesti mõjutatavad ja sõltuvustele altid.

 2. Kas sa vihjad, et ta valetab oma tausta kohta? (Et on olnud spordimassöör ja N.Liidu koondise juurde kuulunud.) Ma ei usu, et valetab, sest me tegime temast kord ka Eesti Naise loo ja ta rääkis sellest ka seal.

  Vähi tähtkujus olen küll.

  Aga võibolla vihjad hoopis sellele, et akupunktuur ja aroomimassaazh on soolapuhumine. Mina nii ei arva. Aga see on tõesti väga individuaalne. Kellele sobib, kellele mitte. Näiteks meeldib mulle väga mokša (india päritolu kuuma küünla) panek ihule, teatud punktidele. Ma tunnen end nagu “tagasi kodus”, kui saab india lõhnade seas olla. Ja käed on tal tugevad! Olen igasuguseid massööre elus kogenud ja Evi on üks tugevamate kätega tegijaid.

  Üks pime massöör Singapuris oli veel tugevam, aga tema oli isegi liiga valus…

 3. Ei, ma ei vihja sellele, et Evi valetaks või oleks kehv massöör. Kindlasti mitte.

  Ma vihjan sellele psühholoogiks olemisele ja unenägudele ja muule sellisele. Mulle on erinevate inimeste poolt räägitud aegade jooksul ikka igasugu jama, nt. meie seas liikuvatest valgetest kujudest jne.

  Akupunktuuri toimesse usun minagi. Ja aroomimassaaž on lihtsalt mõnus. Aga see jura, mida mõne asja juurde jutustatakse, hakkab mulle isiklikult lõpuks vastu.

  Mina usun aina enam seda, et vastused on meie endi sees. Mina ei vaja kellegi teise poolt enese vägisi mingisse karpi surumist ja meelevaldset lahtiseletamist. Miks nad üritavad mind mõjutada? Miks nad ei lase mul olla ISE? Miks nad suruvad peale oma maailmanägemist? Ma ei lähe selleks mssaaži, misiganes nimi sel siis pole. Ma lähen iseendaga olema ja iseennast tunnetama.

 4. Massaazh pole küll mingi soolapuhumine. Just sellepärast inimesed mõnikord poole seansi või tsükli pealt põgenevadki, et ei taha, ei julge, ei viitsi süvitsi enda sisse minna ja vaadata, mis seal, KES seal tegelikult on.
  Kõige kergem on veidigi ebameeldivust ja ebakindlust tundes (siis kui maske langemas tunnetad) kohe sääred teha ja abistaja selles protsessis kiiresti “soolapuhujaks” tembeldada.
  Ehh, ei viitsi inimesed endaga tööd teha!

  Tubli Epp, et sina viitsid.
  Tegelikult oled sa väga paljudele eeskujuks – nii pos. kui vahest ka neg. mõttes.

 5. Vau! Ma olen sõnatu! Mina kirjutan, et ei taha kuulda valgetest kujudest ja kosmosest tulevatest kiirtest, sest lähen massaaži ennast tunnetama, kui mulle öeldakse, et ma ei viitsi endaga tööd teha????

  Muide, ma pole kunagi poole pealt põgenenud, ma pole ka inimest katkestanud. Ma lihtsalt tunnetan ära, mis minuga kokku kõlab ja mis mitte. Selline tuulelipp ei saa ka olla, et iga teise inimese maailmanägemine mulle sobima peaks.

  Iga suvaline jutlustaja on abistaja??? Yeah, right!

 6. üks ema – psühholoogi suhtumisest on massööri puhul kindlasti pigem kasu kui kahju. Kui mõtled et – las ta mudib lihtsalt mõnusalt mu keha, mis ta tuleb mu hinge torkima! – paned oma tegelikule tervenemisele tegelikult kohe bloki ette. Ei ole ju hing ja ihu inimeses eraldi.
  Aga ka selle tunnetamiseni peab kasvama.

 7. Kuna jutt ilmselt käib konkreetselt sellest samast Evist (kas ta võtab vastu Poe tänava apteegiga samas majas?), siis ma mõtleksin ka kaasa, võimalikult konkreetselt…
  Evit olen ma külastanud korduvalt ja mitme lainena eri aegadel. Üks tema omapära on see, et ta kogu aeg koolitab end edasi ja kogu aeg proovib uusi asju. Vahepeal ta näiteks mõjutas punkte mingisuguse punase valgusteraapia-pliiatsiga. Kui talt täna selle kohta küsis, siis ta ütles, et enam seda ei tee, nüüd proovib uusi asju. Ja et praegu meeldib talle torkida rohkem ;). Minu meelest on tal täiesti arenenud huumorisoon iseenese üle muhelemiseks. Tunnen temaga selles mõttes hingesugulust, et mina ka tahan kogu aeg uusi asju õppida ja siis tahaks neid teistega jagada.
  Nii et võibolla ta tõesti mingil hetkel rääkis sulle mingitest valgetest kujudest. Võibolla oli kusagil loengus just käinud või sellist raamatut lugenud.

  Ma ei jõudnud enne kõike kirjutada, aga suur osa täna oli ka minu enda õpetamisel, õieti küll meeldetuletamisel (olen seda varem ka õppinud). Nagu ta ütles: “Sina oled oma elu peategelane ja peategelane peab ikka kõige suurema töö tegema.” Näitas õiget kõhuga hingamist ja punkte kätel, mida iga päev mõjutama ise peaks.

  Ma olen nõus, et on olemas soolapuhujad. Aga tema mu meelest seda pole.

  Aga lõppkokkuvõttes on ikkagi õige, et kõigile kõik ei sobi! 😉 Mina olen oma abistajad juba ammu leidnud ja ma eriti uutega riskida ise ei tahaks… Ja mul on ka olnud kunagi neid kohtumisi, kus tunnen, et “see inimene pole minu maitse!” Mulle ei meeldi, kui ma olen ainult KEHA. Mulle meeldib, kui midagi hinge ja vaimuga ka toimub, aga samas väga DELIKAATSELT. Need küsimused a la “mis sa unes näed?” ja mu kobad vastused jäid ju tema poolt sõnaliselt kommenteerimata. Aga ta vastab lõhnade ja punktide valikuga ning oma kätega.

 8. Lugesin ühe ema esimese kommentaari uuesti üle.


  ei taha mina liiga sügavale kaevuda neisse ebamaistesse/irratsionaalsetesse/fanaatilistesse asjadesse.

  Ma saan aru, aiman, et oled saanud mingitpidi haiget selle va “Loitsukelleri” maailma poolt. Mina olen ka kunagi saanud.

  See on ikka väga väärt asi, kui oma usaldusväärsed Aitajad üles leiad ega pea enam niisama ringi surkima. Sest selles kergelt teispoolsust puutuvas maailmas pole tõesti mõtet niisama huupi ringi surkida… Heal juhul kaotad raha, halvemal juhul võid mingisuguse needuse, haiguse vms kaela saada.

 9. Ja sel massöör Evil läheb rahaliselt hästi? Käib vist iga aasta 3 korda lennukiga puhkusel. Ja Sina, Epp, annad talle selle raha, Sina, Epp, oled süüdi sellest, et ta sinna Egiptusesse jälle lendab ja loodust rüüstab!

 10. Epp, ma tegelikult rääkisin üldisemalt, mitte Poe tn. Evi kohta. Evi juures sain minagi just nõelte peal olla, see oli okei. Aga miski seal mind siiski natuke häiris, et tagasi ma ei läinud. Valgetest kujudest, kiirtest jms. rääkis hiljuti üks teine massöör. Tasuta, täiendavad 45 minutit lisaks massaaži 60-le. Ju ma paistan vastuvõtlik välja. 🙂

  Minagi ei taha olla ainult keha, aga ma ei taha, et mind aktiivselt ja pealetükkivalt värvatakse. Mina arvan, et selleks tuleb küsida luba. Inimese hinge ei tohi üritada vangistada. Ma kahjuks või õnneks ei mäleta, mida Evi mulle rääkis. Ehk tasukski läbi astuda ja vaadaya, kuhu ta on oma teega jõudnud. 🙂

 11. Epp, tead ole sellega ettevaatlik, massaažis hakkavad eralduma su kehast jääkained ja need tulevad kehast välja läbi rinnapiima ja teadagi kes need siis ära sööb. Kuigi palju massöörid seda eitavad (teadagi miks) on imetavale emale massaaž kahjulik. Jah ma tean, et kõik käivad, sest paljudel emadel seljad valutavad ja nad vajavad lõõgastust jne. Aga ikkagi.

 12. Massaažist võib saada nii head kui ka halba.

  Üldmassaažis hakkavad tõesti ained kehas liikuma ja paljud neist eralduvad rinnapiima. Tulemust võrreldakse sageli raseda või imetava ema tselluliidiraviga. Sellel arvamusel on ka mitmeid vastaseid.Võta nüüd kinni, mis õige on.

  Ja aroomteraapiat ei tehta enamasti samuti imetavale emale. Hea aroomterapeut hoiatab Sind. Mulle ütles aroomterapeut kohe, et enne ta aroome kasutama ei hakka, kui ma lapsele rinna andmise ära lõpetan.

 13. “Mina usun aina enam seda, et vastused on meie endi sees. Mina ei vaja kellegi teise poolt enese vägisi mingisse karpi surumist ja meelevaldset lahtiseletamist. Miks nad üritavad mind mõjutada? Miks nad ei lase mul olla ISE? Miks nad suruvad peale oma maailmanägemist? Ma ei lähe selleks mssaaži, misiganes nimi sel siis pole. Ma lähen iseendaga olema ja iseennast tunnetama.”

  Evi enda seest neid vastuseid leiabki. See pole ju karpi surumine. Epp võtab vastu, mis tema sees vastukaja leiab.Evi ei mõjuta pahatahtlikult, ei suru peale, vaid räägib, mida ta enda seest leiab. On seda raske mõista?

 14. See, millest sa massööriga räägid ju sõltub sinust enesest. Kuni ta on masseerimises professionaalne, seni ei ole ju küsimust, saab alati ütelda, et “ma ei soovi sellest rääkida” või küsida, mida ta uuest töölepinguseaduse eelnõust arvab 🙂

  Või siis selle klassikalise psühholoogide küsimuse “aga miks see teid huvitab” 🙂

  Kuid kui kellelegi on vaja vastata küsimustele, mis ta elus puudu jääb või kellele ta peaks andestama, kui leidub keegi, kes seda kuulata tahab. See ei ole ju soolapuhumine – raha maksad sa ju massaažiteenuse, mitte elukvaliteedi parandamise eest.

 15. Maris ja Lapsuliblikas. – Ah niimoodi… Kõlab loogiliselt küll… Ilmselt ma siis jätan selle alustatud massaazhikuuri pooleli

  Tatsutahime – Teatud piirini ei saa sa valida, mida massöör räägib. sa ikkagi astud kellegi teise kuningriiki ja pead seal otsustama, kas see sulle sobib või mitte. Ma arvan nii.

  Peeter – ma arvan, et Evi kulutab oma raha koolituste ja kursuste peale. Aga mida need koolituste tegijad selle rahaga teevad? Aga võibolla lähevad massaazhi? Teoreetiliselt võib see kinnine ring olla küll, kus raha kulub, aga keskkond mitte.

 16. Epp, sai ei pea massazist loobuma. Küll pead massööri teavitama oma olukorrast, ehk siis rinnaga toitmisest. On ka massazitehnikaid, mis sobivad rasedatele ja imetavatele emadele. Spaades on lausa eraldi “ema-paketid” kus on spetsiaalne sobiv massaz olemas. Enamus massööre peaks ikka sellega kursis olema. Mulle on tehtud rasedana selja- ja õlavöötme massazi. Üldmassazi ei soovitata. Siis on veel teatud jalamassazid, mis sobivad. Aga eks spetsialistid tea.

 17. “…mina ka tahan kogu aeg uusi asju õppida ja siis tahaks neid teistega jagada.”

  ka mina tahan üht infi jagada. Ei, see pole reklaamina mõeldud. Tegin neile kord tõlget, sestap teangi.
  Eks meil kõigil omad kehad, ja ei või iial teada…
  Infoajastul nagu me elame.
  http://www.denas.ee/
  Parimat!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar