USA presidendikandidaatidest, vol 3

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Oled sa kindel, et see on Ladina-Ameerika, millega sa tahtmatult võrdled, mitte Eesti?

    Kuid ka mina arvan, et see sõnavabaduse mõtteviis on ülimalt oluline aspekt Ameerika kultuuris. Mul ei tule praegu näiteks ette ühtegi teist riiki, kus mingi sõja kriitika tuleks eelkõige sõjaväe enda seest. USA sõjaväelased arutlevad ja kirjutavad pikalt, miks Iraagi ründamine oli vale ja mida oleks võinud teisiti teha. Selline sõnavabadus ja eeldus, et inimesed on võimelised oma ühiskonnakihte vahetama ning nad üldiselt soovivad seda teha, annab USA-le väga hea stardi suurepärase riigi loomiseks.

    Ilma kõnelemiseta me ei saa edasi anda fakte. Kui meil on väärad ja poolikud faktid, siis me teeme valesid otsuseid. Kuid ka USA peab silmas pidama, et see kõnelemisvabadus ei kaoks – meenutagem New York Times’i juhtmit 2001 aasta katastroofi valguses.

  2. Peeter Liiv vist ütles, et sõnavabadus on intelligentsi lõks. Intelligents arvab, et kui on sõnavabadus, siis on kõik vaba. siis on kõik hästi ja demokraatlik. Aga tegelikult on sõnavabadus tänapäeval poliitikutele ohutu. Sa võid muliseda nii plaju kui tahes, võimureid see tegelikult ei liiguta. Sest nende käes on võim, kuigi nad võivad meile jätta mulje, et on ka rahva käes. Nn. rahvarevolutsioonid tänapäeval on alati kusagilt võimukeskustest initsieeritud ja nende edukus sõltub kõigest muust aga mitte rahvast ega sõnavabadusest.

  3. Mis Bushi puutub, siis tõenäoliselt on tegemist käpikuga, ettesöödetud tolaga, mis peab esindama-varjutama viimaste aegade ühe suurima julmuri Dick Cheney tegevust.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar