Täna

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. 2,5kuud on ju tõesti palju. meie pere lapsed ei ole kummaltki poolt vanavanematega nii palju koos, kuigi üks komplekt elab 300 km ja teine 20 km kaugusel.

 2. kahjuks on inimesi, kes arvavad neil olevat õigus oma emotsioone teiste peal välja elada. Ja just välja elada. Tavaliselt välistab see mingigi dialoogi ja purustab igasuguse tahte antud inimesele enda seisukohti selgitada. Sest puudub oskus kuulata, mida me öelda tahame. Ja sedasi see karussell keerleb – maha tulla ei lasta, kuigi tahaks. AInus enesekaitse on üldse mitte sellisse ärritavasse “vestlusesse” sattuda või lõpetada see eos.

 3. epp, ära kuula teda. see on sulaselge manipuleerimine, mida ta teeb pluss paha tuju väljaelamine (mis kõik kokku on ülim lapsikus). Kui ta ei taha leppida faktiga, et tänapäeval on meil globaalne küla ja eri riikidest inimesed saavad kokku ja hakkavad koos elama, siis ärgu leppigu.
  Sul pole vaja end mitte milleski süüdi tunda. Ma tean, sest mu oma ema on minuga manipuleerinud küll ja veel (elan isaga, ema elab teises linnas), ka umbes samadel teemadel, et miks sa ei tule ja ma saan haiget, kui sa nii teed jne jne. Ja kui siis hambad ristis minna külla vms, kes siis kannatab? Ikka mina/sina ise.
  Sõnaga – ära lase endaga nii teha ja kõik. Period.

 4. Mnjah, tegelikult äkki aitaks väike shokiteraapia. Selline, kus sa ütled talle täpselt kõik väga väga otse välja. Näiteks midagi sellist, et “Vaata, Justin on minu mees ja lapsed on minu lapsed. See on minu pere ja sa teed oma hüsteeritsemisega meile haiget. Selle pideva süümepiinade laviini pärast pole meil sinu juures hea olla. Oled Justini ema ja peaksid teda toetama ja tema õnne peale ka mõtlema, mitte ainult enda oma. Ja tegelikult me ei pea veetma sinu juures 2,5 kuud. Tegelikult me ei pea üldse tulema…” Las mõtiskleb selle üle natuke. Loomulikult on ka võimalik, et see teeb asju kordades hullemaks, aga äkki ikka paneb natuke mõtlema oma käitumise üle. Täiskasvanud inimene peaks olema võimeline oma emotsioone natuke paremini ohjama.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar