Obamast ja Hillaryst Petrone-pere andmetel

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. mulle on obama ka palju sümpaatilisem …
  aga ma ei arva, et otsus tuleb teha sümpaatsuse järgi väid oskuse ja kandidaati programmi järgi.
  nii et, mina olen täitsa onnelik, et ei pea otsustama kes demokraadi kandidadiks saab

 2. … et prantsusmaal kandideerisid viimati Ségolène (eesnimi — sest perekonnanimi Royal kõlaks liiga kuninglikult) ja Sarkozy

 3. Juba jutu algul mõtlesin, et Justini ema on Hillary kooliõde olnud. Ühesõnaga sama põlvkonna esindaja ja hääletab ta poolt mida iganes ta ka teha ei soovi… Eks sealt need Hillary hääled tulevadki. Igatahes minu poolt Justinile kiitus!
  Samas lisaksin omalt poolt Justinile argumendi. Clintoniga USAs midagi ei muutu ja allakäik jätkub. Ameerika vajab uut hingamist ja seda võimaldab ainult üks demokraatide kandidaat Obama. Bushi(de) roimade tõttu võib võrrelda USA sõjavastaste kodanike meleolusid II maailmasõjajärgsete sakslaste omaga.
  Obama tulek oleks aga sõõm värsket õhku nagu 60ndate algul tõid poliitikasse vennad Kennedyd. Seda enam, et Obama kõnemaneer on samuti sarnane: lihtne ja südamesse minev. Obama ei keeruta ega vassi, pole võlts. Obama ei peagi otseselt midagi eriliselt uut tegema, ainuüksi inimeste alateadvus, et Washingtonis istub lõpuks õige mees annab majandusele uue hingamise…
  Clintonid on nähtamatu jõu teenistuses, mis ruineeris kogu Kennedyte dünastia … seetõttu on mul väike hirm, et ajalugu võib korduda. Rääkimata Hillary võltslikusest ja tuulelipplikusest.
  Muide kui Hillary oli nooruses vabariiklane, kas tal oli kokkupuude McCainiga? Koos nad käisid Eestis ja meedia on märganud nende vahelist poolehoidu. Muidugi võivad neil olla samad rahastajad. Nagu Eestis Sõõrumaa toetab kõiki suuremaid erakondi miljoni krooniga.

 4. Küsin pärast Justinilt seda McCaini asja.

  Lisasin lõigu Obama kohta –

  Kuuldavasti kirjutab see mees ise oma kõnesid, ja teda on New York Timesi poolt nimetatud “Kõige paremini kirjutavaks presidendikandidaadiks selle aasta valimistel”. Mul on pooleli praegu tema lapsepõlve ja noorpõlvemälestuste raamat – jah, hästi kirjutab!

 5. See moslemi päritolu keerab asjale veel ühe huvitava vindi peale. (Ei teadnudki..)
  Olin 2004 valimiste ajal sealmaal ja mäletan, kui nakkav oli see kampaaniavärk. Sõbrad-sugulased kõik närvivapustuse äärel… Eestist vaadates aga – mõnus tugitoolisport. Punkte saab see, kes veetlevam.

 6. Obama isa ja kasuisa olid moslemid, ema aga oli ateist. Ta kirjutab oma raamatus – mis on tÕesti hea! – palju religioonist ka.
  Vaadake, kui teised kandidaadid on kirjutanud raamatu koostöös ghostwriteriga (st kirjanikuga, kes tegelikult on suure osa tekstist kirjutanud) ja teinud seda, sest igal õigel poliitikul on oma elulooraamat, siis Barack Obama sai oma raamatudiili, kui ta oli tundmatu inimene. Tema raamat on siiras: ta kirjutab musta rassi valudest USAs ja näiteks oma kolledzhiaegsest narkootikumitarbimisest. Võibolla ta nüüd toimetaks sealt raamatust midagi välja, aga enam ei saa ;). Võibolla ta ei põe ka seepärast, ta tundub tõesti olevat seda tüüpi inimene, kes usub siirusse, mitte strateegiatesse.

 7. Raamatu link

  http://www.amazon.com/Dreams-My-Father-Story-Inheritance/dp/0307383415/ref=pd_bbs_2?ie=UTF8&s=books&qid=1200229133&sr=8-2

  Ja tema teine raamat
  http://www.amazon.com/Audacity-Hope-Thoughts-Reclaiming-American/dp/0307237702/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=books&qid=1200229133&sr=8-1

  Ma mõtlen, et kui temast ka ei saa USA presidenti, siis ta juba on väga hea non-fiction kirjanik ja tal on kindlasti ees huvitav tulevik. Võibolla oleks isegi hea, kui temast ei saa presidenti, sest nagu öeldakse, mitte kusagil mujal ei muutu inimeste üllad ideaalid peenrahaks nii kiiresti kui poliitikas…

 8. Isiklikult meeldib mulle Obama rohkem, ta lihtsalt tundub parem kandidaat. Mis siis, et ameeriklased valivad eks.
  Aga samas, ei mäleta, kes seda mainis (uudistes, ma kipun arvama) aga keegi ütles, et nt. Eestile oleks rahvusvahelisel tasandil sobiv see, kui võimule tuleks vabariiklane, sest demokraatide valitsusajal on juhtunud Eestiga nii mitmedki ajalugu pöördumatult muutnud sündmused.
  Aga samas, ega keegi vist ei tea, mis tegelikult juhtuma hakkab.

 9. There is historical prnecdeet: I like Ike you could chalk it up to being famous for something else before running for office (winning WWII, putting up with bill clinton). Still, I can’t help but think that sexism has something to do with it.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar