Kaks nn jõuluhetke

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Nagu kaks lühifilmi…esimene ütleb, et Justin on telepaatiliste võimetega ja tuli annab märku, et ära torma, muidu põled läbi….
  ja teine film oli kuidagi sürr….

 2. Oehhh.. kui kaasakiskuvalt kirjutatud!
  Muideks mul on ka küünlamajake niimoodi põlema läinud. Ostsin selle Lätist. Kunagi ammu.

 3. Aasta 1995 eelviimasel päeval läksin mina vastselt sooritet autojuhieksami rõõmuks välja pidutsema ning issi jäi lapsega koju. Laps magama ning issi Urmas Oti Carte blanche’i saadet vaatama. Kui öösel tagasi jõudsin, oli tuba vingu täis. Issi jäänud teleka ette tukkuma, laual olnud (Tiimari) küünlapärg – uhke, trompetitega – sulanud, teda ümbritsev klaas kuumusest pooleks murdunud ning sulanud mass voolanud edasi sünteetilise vaiba peale. Seekord läks õnneks, aga pärast seda viskasin ära kõik küünlapärjad.
  Samal aastal oleks üks direktor täpselt samal põhjusel terve puitu töötleva tehase äärepealt põlema pannud.
  Õnneks on need pärjad vist üsna moest läinud, aga mõned aastad pärast seda õnnelikku õnnetust rääkisin oma hoiatavat lugu kõikjal, kus plastmasspärgi põlevate küünalde all nägin.

 4. Minu isamaja põles 1994. aasta eelviimasel päeval, keegi veel kommenteeris pärast, et Carte Blache jäi vaatamata…
  Põles ilmselt sellepärast, et teisel korrusel olid ajutised elektrijuhtmed. Ja ajutised olid sellepärast, et raha ei olnud.
  siin meenutab mu õde seda – http://vanadlood.blogspot.com/2007/11/maja-pleng.html
  ja siin mina –
  http://vanadlood.blogspot.com/2007/11/maja-pleng-minu-mlestused.html
  ja siin meie tädi –
  http://vanadlood.blogspot.com/2007/11/ma-ei-tea-kas-ma-suudan-seda-kirjutada.html

  Hirmus ja imelik aeg oli see.

 5. Mis materjalist see küünlamaja siis oli. et ta süttis? Meil on ka küünlamaja mingist hästi raskest materjalist, võibolla savist.
  Ja miks siis tuleohtlik vineerist kuusk seal läheduses oli?

 6. Minul läks kah Tiimarist ostetud jõulumajake põlema! See oli mingi keraamika. See juhtus mõned head aastad tagasi. Sellest ajast peale ei osta ma mitte mingisugust kinnist küünlapõletamise iluvidinat. Samuti ei soovita osta kaunistustega küünlaid. Eelmisel nädalal tabasin oma litritega ilustatud küünla väga kõrge leegiga põlemas. Õnneks juhtusin õigel ajal peale.

  Jõulurahu Sulle ja Su perele.

 7. Pea kõik räägivad süttimistest. See teine teema on selline… nukker ja hingeminev. Puudutav. Et ei tahakski kohe midagi öelda. Nagu peale hinge puudutavat filmi ei taha seda analüüsida.

  Aga põlemistest. Mina julgen kinnistest konstruktsioonidest kasutada ainult kalmuküünalt surnuaial. Sest on kogemus, kuidas leek rikkus altpoolt ära 0,5 meetrit kõrgemal asuva riiuli. Tuli on võimas asi ja kutsub end austama. 🙂

 8. meie Konsumist ostetud õunakujuline küünlamaja on küll täiesti tänuväärne, mitmed küünlad seal juba ära põletanud ja häda ei kedagi. oluline on nende puhul lihtsalt seda meeles pidada, et igasugu majad on mõeldud esmajoones teeküünaldele ja neist mingilgi määral suuremaid ei maksa sinna sisse toppida. teeküünlad põlevad kiiresti ära küll, aga vähemasti ei põle maja selle küünla ümbert maha.

 9. Aitäh lugude eest. Sa oled hea inimene. Mina poleks eluski hakanud üldse rääkima. Samas, ma ei hakka vist kunagi teist inimest esimesena kõnetama…
  Head reisi teile!

 10. Aitäh hoiatamast, mulle kingiti just selline küünlamajake ja kavatsesin jõulude ajal seal ka küünalt põletada.
  Aga see teine lugu: armas, et Sa taipasid inimest aidata. Parkinson ja SM jätavad sageli mulje, et on tegemist ei-tea-mitmendas tsüklis oleva padujoodikuga ja seepärast põrkutakse neist inimestest ehmatusega eemale. Mul endal üks endine kolleeg SM-ga hädas ja korra mulle lausa tuldi ütlema, et kuidas ma nii purjus inimest tööle luban, ta ei suuda sirgelt käiagi. Kui siis ütlesin, milles tegelikult asi, punastati küll juuksejuurteni.
  Ilusaid jõule!

 11. Ma sain su raamatu eile kätte ja lugesin öö otsa, aitäh!!!! Mul tuli mõne koha peal klimp kurku ja väga paljude kohtade peal harisin end. See on super, mis raamatu sa oled kirjutanud! See kõlab nüüd äkki lamedalt, aga nii ülivõrdes ma kogu sellest projektist mõtlengi. Isiklikult, läbi enda kõigist keskkonnateemadest, ja need tõlkekokkuvõtted oli ka väga hea valik.
  häid jõule sulle ja inglid hoidvad sind ja küll nad hoiavad ka seda Parkinsoni tõvega meest…

 12. Küünlast võib kergesti tulekahju tulla. Olen ka ühe sellise ehmatuse üle elanud. Olime külas, istusime lauas, sõime, jõime. Vahepael vahetasime positsiooni, läksime kööki ja unustasime end sinna lobisema…päris tükiks ajaks. Sel ajal oli küünal laual lõpuni põlenud, süüdanud küünlaaluse ja haaranud juba ka laudlina. Viimasel minutil ärkasime – kõige hullemat õnneks ei juhtunud.
  Ilusaid jõule teile kõigile!
  Helle

 13. Meil läks ükskord sinu kingitud küünal suure lahvakaga põlema. See oli sellise kullast korra all. Küünal põles seest ära ja siis lahvatas see ümbris. Õnneks Toits tegutses kiirelt. See oli kuskil kuus aastat tagasi vist.Igatahes peale seda põletan ainult tavalisi teeküünlaid ja küünalt üksi ei julge ka jätta. Juba kassi pärast, ta selline uudishimulik ja teeb vahest ulakust. Kuumus ja tuli huvitab teda eriti.

 14. Mina pole süttivate küünlamajadega kohtunud, aga haisvatega küll. Samuti ei ole ma toas suutnud geel (võimisiganes nad on) küünlaid põletada. Mingil hetkel on hakanud levima eriline keemiline hais.
  Mul on üks küünlapotike milles eeterlike õlisid aurutada ja seegi käib veel omakorda savist aluse peale.

 15. Wow. Küll sinuga alles juhtub huvitavaid asju. Nendest saaks vist omaette raamatu.

  Muuseas, sain ka lõpuks võimaluse su Ameerika raamat osta ja läbi lugeda. Äkki õhtul jõuan oma muljed selle kohta ka kirja panna. Kas blogimängu rong on läinud juba? Tahaks teist osa ka. Aga tglt… vahet ei olegi.

  Häid jõule teie perele!

 16. mul on läinud poolkinnine aroomilamp põlema, suht esimesel korral, paanika oli kole – väike titt magas samas toas.

 17. Meie peres juhtus kord nii, et ostsime käsitöölaadalt puidust küünlaaluse, ikka teeküünlale, ja õhtul panime küünla sisse. Umbes pool tundi peale küünla süütamist lahvatas küünlaalus suure leegiga põlema. Õnneks tuli pähe metallist purk peale panna. Aga peale seda pole me enam ühtegi puidust küünlajalga ostnud!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar