Halb ost ja hea ost

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Head ostu ei tulegi meelde… Ka hulk kasutuid hoopis nagu leivamasin, millest algul oli suur vaimustus, aga nüüd ei viitsi sellega enam jännata. Lisaks veel terve kapitäis kasutuid köögividinaid, mis justkui peaks su elu kergemaks tegema, aga tegelikult raiskavad ainult ruumi. Lõpuks pole mul ju köögis muud vaja kui lihtsat riivi, visplit, potte, panne ja kulpi. Jah, isegi mikser seisab niisama, ma lihtsalt avastasin, et vispliga käsitsi saab palju mõnusamalt asjad vahtu.

  2. Mul siin parasjagu plaan endale mahlapressi osta, et saaks porganditest ja õuntest värskeid mahlu pressida:) Taarapõllu mahlu nägin ühes pealinna mahetoidupoes, aga ise neid proovinud veel pole. Küll aga avastasin enda jaoks nende kuivatatud marjapulbrit. Kodus käib pidev katsetamine, et kuhu ja kuidas neid lisada saaks:)

  3. Kuhu te neid näiteks lisanud olete?

    Minu lemmikpulber on kukeseenepulber. Olen lisanud ahjus küpsetatud vormiroogadele (kõrvits-tomat-riis nt) või kartulipudrule.

    Pille, aga kus sa elad? Äkki ma peaks oma mahlapressi sulle müüma…. Kui sa oled huvitatud, siis meili. Ma pean veel arutama Justiniga, aga no tõesti, me ei kasuta seda. Hea press on muidu. Kahe õhtuga tegime palju mahla ja hiljem pole kasutanud…

  4. Marjapulbreid oleme lisanud hommikupudrule ja pannkoogitainasse (pohla- ja astelpajupulber oli väga hea, sõstrapulber veidi vähem). Puravikupulbrit (mitte küll selle tootja oma) olen lisanud igasugu seeneroogadele – kastmed, pirukad jms – maitse tugevdamiseks. Ja porgandi-peedijahusid kavatsen peagi kuklites kasutada. Eks ma millalgi blogin ka oma katsetustest:)

  5. Oi, minul on just vastupidi. Tõsi, köögikombaini põhihooaeg on suvel, sest mehe lemmik-paprikahoidise sisse läheb kilode viisi hakitud sibulaid ja ma ei armasta nutmist… Suure mahlapressiga on sama lugu, sellega pressime mahla rabarbritest, sõstardest ja õuntest, talvel ta seisab niisama. Muudki köögimasinad ei ole just igapäevases kasutuses, aga piisavalt sageli, et ennast sellepärast mitte halvasti tunda. Igati head ostud, mitme aastaga kogunenud.
    Halb ost… Ei olegi selliseid, ostame väga vähe asju.

  6. köögiseadmed tuleb hoida käepärast ja kasutusvalmis, muidu pole neist tõesti kasu. aga kombainiga on mugav näiteks pannkoogitainast teha 🙂 surrr! ja valmis, kallad otse kannust pannile.

  7. jep, tahtsin just öelda, et kodumasinaid pole tõesti kuigi otstarbekas karbis hoida, sest siis nad jäävadki seisma. kindlasti pole mõtet neid mai tea kui palju kokku kuhjata, aga need, mis on, võiksid tööpinnal endale koha leida, et vajadusel oleksid käepärast võtta.
    enesel pole küll ausalt öeldes ühtegi peale veekeetja ja võileivagrilli, viimast kasutame just nii tihti kui tihti sooja võileiva isu on, nii et seisab küll palju niisama, aga kuna see nii spetsiifilise kasutusalaga, siis ma sellepärast eriti ei põe.

  8. Minu parim ost kööki oli shaker 😀 Omleti tegemisel asendamatu. Ma pigem ei viitsi pärast neid kausse ja kahvleid pesta. Ja ka muidu saab kasutada igasugu asjadeks.

  9. vot see ongi põhjus, miks ma pole kunagi ühtegi köögikombaini ostnud. olen enda meelest üle keskmise kokk, aga on ainult riiv, vipsel ja mõned potid-pannid. ainus elektriline asi, mida köögis kasutan, on röster, aga see on mu lemmik ja ennast igati õigustanud. ahjaa – mikro on ka, et hommikul kohvi peale kuuma piima teha 🙂 (aga seda ei ostnud ise, hoopis pärandati)

  10. Minu jaoks on röster veekeetja körval samuti kõige vajalikum köögimasin. Kui ei ole just raiskaja tüüpi, aga samas paar päeva vana leiva maitse ei meeldi, siis saab röstides leiva jälle maitsvaks mitte ei pea ära viskama. Ka Eestist toodud (viilutatud) musta leiva saab sügavkülmast võttes ja röstrisse visates kiirelt sulatatudja hea krõbe on. akrüülamiidi teemale ei taha siinjuures mõelda, kuna loodan, et nii tihti ja nii krõbedaks ma siiski ei rösti, et see tervist liialt kahjustaks..:)

  11. “paar päeva vana leiva maitse”

    selle vastu aitab kui hoida leiba-saia leivakapi asemel külmutuskapis, kui ta seal kilekotis seisab ei juhtu paari-kolme päevaga seal midagi

    lahtiselt ei saa muidugi hoida – kuivab ära

    muidugi selline hoidmine on natuke ebatraditsionaalne aga väldib dilemmat – kilekotis läheb hallitama, ilma kilekotita kuivab ära

  12. kui mahlapress on nii võimas, et suudab ka toorestest peetidest-porganditest mahla teha, siis ma ostaks küll ära ja ausõna kasutaks väga tihti:)
    kui Pille vedu ei võta ja Justin nõus on, siis ma oleks käpp.

  13. Kodumasinatest on meie peres vähe olemas – mitu aastat oli vaid veekeetja ja saumikser. Viimati sai ostetud seesamune eelpool jutuks olnud mahlapress. Ma arvan, et see leiab rohkem kasutust siis, kui laps hakkab lisatoitu saama, siis on hea nt. porgandimahla ise teha. Ah jaa, ja nugade teritaja on ka (kasutusel!), kokku siis 4 elektrilist kodumasinat. Mu vanematel olemas röster ja köögikombain – just paras selleks, et nende poole minnes endale röstitud saia/leiba teha 😉 Ja köögikombain on asendamatu suurte koguste salatite tegemisel tõesti. Ema kasutab ka marjade purustamisel enne sügavkülma panekut, meie teeme sama asja saumiksriga ära.

  14. Viva, ma arvan, et on mõttekas küll see press meil maha müüa, sest meil on väike köök ja lihtsalt see ei toimi, et ma selle kusagile välja paneks… Ja söögituppa seda ju ka ei pane… Ja olen selline… mitte 100% köögiperenaine vist. Oleks ääpäevas rohkem tunde, küll siis pressiks mahla!
    Press on “Zelmer 476”, roostevabast terasest ja turbomootoriga, st saab palju järjest teha.Ma leidsin juhendi ja garantii, aga hinnatshekki mitte. Nagunii l
    heme täna kodumasinate poodi – väikesele korterile pesumasinat ostma, kui sa juhtumisi blogi põhjal mu eluga kursis oled – ja siis vaatan, mis ta poes maksis. Siis saab sealt hinda vähemaks teha. Sa võid ka masinat poes vaadata, kui mahti saad. Netis ma lihtotsinguga midafi erilist ei leidnud.
    Ja täpselt 2 korda on seda kasutatud.
    Aga kus sa elad? Me oleme Tartus ja 22 dets oleme korra ka Tallinnas (lennujaamas), siis oleme kuu aega Eestist ära.

  15. Köögikombain kuulub ka minu puhul mõttetute ostude hulka, kasutasin seda vist 2 korda ja lõpuks andsin lihtsalt ära. Headeks ostudeks loen kohviautomaati ja veekeetjat ning riisikeedumasinat. Miksri asemel eelistan visplit.

  16. Meil on röster ausees. Kasutuses igapäev. Leivad-saiad hoiame külmkapis ja kuna ma ei suuda kapikülmi toite süüa, siis ongi hea rösterdada. hammastele ka kasulik ( külm leib+kuum kohv pole hea ). mikrokat ma ei usalda veel. Siis on meil veel kasutuses igivana (10 aastat 😉 köögikombain. Seda tahaks
    küll juba uut, sest riivid-noad juba kulunud. Supivärgid ikka riivin sellega, eriti punapeedi, mida on käsiriiviga jama riivida. Veekeetja on ka igapäev töös. Pesumasin on ka ja vot see on küll asi, mille jaoks olen ma nõus ka laenu võtma igakell.

  17. Lisaks veel seda ,et halbadest ostudest olen osanud ennast hoida. Raha kulub lihtsalt hobidele, no ja mis seal salata, ka benziinile, sest selleta ei saaks hobitada.

  18. miks ma küsin … 🙂 tükk aega mõelnud kas röster osta, kohe tükk-tükk aega, aga siis ikka kahtlkema löönud kas see leiab köögis kasutust. röstitud sai ei ole ka kõige tervislikum,. aga kuna röster on laual, jääb silma ja käe ette, mitte kapis, juu siis ikka leiaks rohkem kasutamist. vist. 🙂

  19. Mahlapressi mina igatsen, aga sa vist saad enne müüdud, kui järg minu kätte jõuaks? 😀

    Minu jaoks on mõttetu kohvimasin, kuna endale meeldib presskannukohv.

    Köögikombainist tunnen vahel puudust, aga arvan, et seda ei kasutaks. Ja mikrolaineahju igatsen ainult siis, kui tahan midagi kiiresti sulatada või kohvile piima vahustada – muidu saab ilma ka hakkama.

  20. Hmm… Just m6tlesin, kas osta endale k88gikombaini – lapsed s88vad porgandisalatit ja ilmselt s88ks ka muid v2rskeid salateid suurima hea meelega, ma ei viitsi riivida ainult nii palju… Ja mahlapress on asendamatu: just tegin progandi, apelsini ja ananassi mahla. Ma kahtlustan, et just v2rskest mahlast saame oma vitamiinid k2tte. R8ster on meil ka ja t6esti iga p2ev kasutame 🙂

  21. Olen enda jaoks selgeks saanud, et tasub põhjalikult järele mõelda enne kui mingi uhke masin koju osta ning hetkel eelistan asju, mis elektrikontakti ei nõua.
    Kuigi samas on mul saumikser ja leivamasin, milleta ei kujutage enam elu ette! Olen viimast järjepidavalt kasutanud üle nelja aasta, poest enam saia ega leiba ei osta. Mul on väljakujunenud hea retsept ja kui midagi muud proovin, siis lapsed teevad kirtsus nägusid. Leivamasinat saab ka hästi pärmitaigna valmistamiseks kasutada. (Ma võin lõpmatuseni kiidulaule laulda leivamasinale, kuid ei hakka kellelegi soovitama – eriti Eestis, kus saiad ja leivad nii head – sest kõige tähtsam on endale selgeks teha, kas oled ikka päriselt valmis selleks).

    Olen väga õnnelik ,mandoline slicer’iga’ (pole aimugi kuidas see eesti keeles võiks olla 🙁 ja see on mul mu pisikeses köögis käepärast, muidu istuks ta ilmselt kusagil riiulis.

    Ühel suvel otsustasin peale põhjalikku uurimist osta mahlapressi, mis oli pisut kallim, kuid mis lubas rohkem vitamiine säilitada. Kõik see ainult sellepärast, et kippusime meie ainukese pirnipuu viljasid komposti viskama, sest ei jõudnud neid ära süüa. Naabridki olid vist tüdinenud sellest suurest pirnihulgast. Mahl tuleb selline mehutaoline – paksem ja mul pole enam muret, mis pirnidega teha.

    Ja viimaks minu „imepott” (slow-cooker), mis aitab mul kerge vaevaga panna lauale sooja toidu peale pikka tööpäeva. Ohtul saab asjad potti pandud ning hommikul vajuta nuppudele, mis kellaks soovid toidu valmis saada. Peale selle ütlevad targad mehed, et kuna toit küpseb väikesel kuumusel, siis esiteks ei kaota sellega nii palju vitamiine ning elektrit pidi potike váhe võtma.

  22. Ma hakkasin ka oma masinate peale mõtlema – kõik on kasutuses. Köögikombain on jube vana, üle 10 aasta ja tõesti perioode ka kasutamata seisnud. aga nüüd kasutan üsna sageli riivitud salatite tegemiseks. Meil ämm tarnib ajuti tööstuslikke koguseid juurvilju ja mulle meeldib ntx porgandeid riivida nii 2 liitrise nõu jagu korraga, saavad kõik vastavalt oma maitsele ise lisandeid panna ja isu täis süüa. aga ma arvan, et minu köögikombaini kasutust mõjutab oluliselt see, et mul on nõudepesumasin, ausalt öeldes ei viitsiks käsitsi küll kõiki neid vidinaid ja detaile puhastada.
    Tavaline käsimikser – seda kasutan kõige rohkem – teen palju kooki ja vahustan mune jms. asendmaatu ka kartulipudru tegemisel.
    Saumikser kingiti 1998 katsikuliste poolt. Seisis 7 aastat kasutamata kuni sündis teine laps kes erinevalt õest fännas kodus tehtud toitu. Saumikser nagu maast leitud ja kasutusse võetud.
    Veel on mul elektriline konserviavaja, mis kõlab nagu maailma totraim kodumasin aga tegelikult leidis palju kasutust. Hetkel ruumipuudusel pööningul.
    Ei ole ja ei tule ntx kohvimasinat. Mikrolaineahju ka ei ole. Leivamasina peale olen mõelndu ja mahlapressi epale ka. Aga tõesti, masinaid on mõtet osta niipalju kui kapi peale mahub, kusagilt kapi otsast karbist ei viitsi keegi neid otsida.

  23. Epp, Inno teeb sulle jälle reklaami!
    Mul tuli kohe seda lugedes meelde, et kus see nn roheraamat on, kas jõuab juba poodi? Kord sa nagu ütlesid, et umbes 10. dets paiku?

  24. Köögikombain on mul küll täiesti asendamatu. Kasutan seda enam-vähem iga päev muna, või, vahukoore vahustamiseks, pannkoogitaigna tegemiseks, salatite riivimiseks, köögiviljawoki komponentide viilutamiseks jne, jne. Ja pesemine pole minu meelest tülikam ega aeganõudvam, kui nimetatud tööde käsitsi tegemine. Peale köögiviljade riivimist on see vaja ju ainult voolava vee alt läbi lasta. Samuti on meil kasutuses blender, millega teeme jäätisekokteili. Varem tegin seda ka köögikombainiga, aga sellest oli vedelat väga tülikas klaasidesse kallata, alati oli laud kokteili täis. Siis ostsimegi selleks otstarbeks blenderi, millel on tilaga kann.

  25. Tere, olen proua Lucy Young, eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul
    võimalust laenu. Kas teil on vaja laenu kiiresti, et maksta ära oma võlad või siis
    on vaja laenu, et suurendada oma äri? Te olete olnud lükkas pangad ja
    teiste finantsasutuste? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek?
    otsin rohkem, sest me oleme siin, et kõik oma rahalised probleemid jäänud
    minevikku. Me laenata raha üksikisikutele, kes vajavad rahalist
    abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, et
    investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada
    et meil pakkuda usaldusväärset ja soodustatud abi ja on nõus
    pakkuda laenu. Nii meiega täna ühendust e-posti aadressil: (lucyyoungloan@gmail.com)

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar