TV3-s täna õhtul: Hollywoodi versioon kliimasoojenemisest

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Film on kindlasti hea, “…nagu armastuskiri Maakerale.”
    Mulle meeldis (nii kulunud sõna) Teie artikkel, see on minu jaoks 100% kinnitus Teie toimetamiste siiruse kohta 🙂
    mitte et ma varem oleks kahelnud selles.

  2. Aitäh ;).
    Me vaatasime ka filmi üle, nägin seda teist korda. Eks ta ole muidugi paras Hollywood, aga ma ei kujuta ette ühtegi teist meetodit, millega suurt massi ameeriklasi panna teemast huvituma.
    Ilmselt ei lähe kliima soojenemine nii kiirelt, kuigi see hoovuste muutumine olevat tõesti väga ettearvamatute tagajärgedega… Kõige olulisem tõdemus sellest filmist on see minu jaoks, et kliimat (keskkonda) ei saa võtta iseeesest mõistetavana.

  3. Üldse mitte kliimasoojenemise teema tõttu, aga olen sunnitud veelkord ütlema, et see on halvemaid filme, mida ma kinos viimase viie aasta jooksul vaatamas olen käinud. Väga väga halb film. Mina seda küll ei reklaamiks, kui ma just ei tahaks teha reklaami hollivuudlikule kangelaskäitumisele.

  4. Mingi sõnum ju oli, sellega olen ma nõus, aga vägaväga halvasti ja mitteusutavalt tehtud. Ma ütleks- liiga odav. Hunte ikka nägite? Vot see oli tase!

  5. Mina kiitsin hoopis filmi «Ebamugav tõde» nii Epu artikli kui neti-materjalide põhjal…
    jään ootama võimalust seda ka ise näha.

  6. No kas ma siis ütlesin, et tegu oli väärtfilmiga? Tavaline Hollywood. Me tavaliselt Justiniga naerame selliseid filme vaadates.
    Hundid oli üks paremaid naerukohti jah.
    Tüüpilised laused “Im coming with you!” ja “Are you okey?” olid esindatud jne.

    Mis oli hea – see sõnum. Ja eriefektid olid ju ka hästi tehtud.

  7. “Kui elada veidi kaugemal, mäe peal,…. beachile saab ka autoga sõita.” – Keskmine inimene mõtlebki nii. Ümberkasvatamine on peaaegu võimatu, sellepärast tuleks alustada lastest.
    Meil tuleb igapäev tööle hulk inimesi autodega, kusjuures JALUTADES kuluks selleks vaevalt 10-15 minutit. Mõnel ka 20 minutit. Selgitada aga ei ole võimalik. Isegi see ei aita, kui öelda, et autole on ka selline sussutamine väga kahjulik.
    Kui vaadata kui kiiresti on viimaste aastakümnete jooksul arenenud teadus ja tehnika, siis mina arvan küll, et enne kui nafta tõepoolest otsa saab, mõeldakse kindlasti miskit ökot välja. Nafta otsasaamist ei tohiks küll soovida, sest see tooks endaga kaasa sõdasid. Selles olen ma kindel.

    Sinu lõik..
    “Aga vähemasti on tsivilisatsioon alles. Väiksemaarvulisem – maakera proportsioonidega sobivam. Nafta on ära raisatud, kummaline dekadentlik tarbimisajastu on möödas. Ja jõed voolavad, metsad kasvavad. See oleks ju lõppeks päris hea stsenaarium.”
    Jahh, ilmselt nii lähebki, sest nii suur mass hulle tarbijaid ja raiskajaid käib meie planeedile lihtsalt üle jõu… . Looduslik valik? Tuleb.

  8. Võibolla siinkohal oleks õige hetk küsida su blogi lugejatelt, et kas teie teoorias huvituksite sellisest raamatust eesti keeles? Selle tõlkeõiguste suhtes on veel asjad lahtised…

  9. Ei muidugi, Epp, ma sain aru küll, et see on ka sinu arust tavaline ollivuud, aga rõhk oli mul sellele, et mina ei reklaamiks. Sest film on halb.
    Minu jaoks on isegi imelik, et keegi seostab seda kuidagi kliimamuutustega. Jah, ma saan aru, et idee oli justkui selles, aga filmi sisu ei olnud ju. Mitte sinnapoolegi. Ja mina mõtlen sellele pahaselt, kui halvale filmile, mida ma olin sunnitud vaatama, sest olin kinos.
    Kena, kui inimesed hakkavad mõtlema, nähes selliseid katastroofipilte, aga kas nad mõtlevad ikkagi nii, nagu peaks või ka kuidagi ollivuudlikult? Sellisel juhul pole ju õpetlikkusest muhvigi kasu.
    Ma olen vist liiga konservatiivne.

  10. Luize – No minu meelest oli küll selle filmi (“Päev pärast homset”) sõnum kliimasoojenemine, mis võib katastroofe kaasa tuua.
    Küsid, et mismoodi ameeriklased pärast seda filmi mõtlesid. On igatahes väidetud, et hakkasid keskkonnateemadest rohkem huvituma.

  11. Selle filmi sõnum on meelelahutus ja raha teenimine. Film asetub sinna megaefektidega katastroooffilmide ritta, mida on vormitud aktiivselt ca 10 viimast aastat. Ja selles reas on ta selline keskmine. No Twister on näiteks hea.
    Mina suhtuks sellesse inimesse eelarvamusega, kes hakkab tänu sellele filmile mõtlema keskkonnaprobleemide. Peaks olema suht mõtlemisvõimetu tüüp, kui nii kergelt enda mõtlemist mõjutada laseb. Ja siis tehakse teine film, kus on veel võimsamad efektid aga asja sisu vastupidine – pole see kliima nii hull midagi – ja inimene mõtleb samuti ümber. Aga ameeriklastel vist nii need asjad käivad?

  12. Ma toon siia, Epu lahkel loal, teema käsitlemise mõnevõrra üllatavas perspektiivis. See on lõik tänase Päevalehe Tiit Kändleri artikli kommentaariumist:

    “Tahaksin erinevate mõtteviiside lahutamise asemel meenutada üht algatust, mis sai alguse selle aasta jaanuaris Washingtonis, kus 28 teadus- ja kirikujuhti moodustasid liidu, tunnistades, et üleilmne kliima soojenemine on reaalne hädaohtlik ja moraalne probleem: loodu päästmiseks on vaja moraalset ärkamist, et säilitada kaunis, rikas ja tervislik elukeskkond.

    Vastolu ei ole kummagi poole eetiliste põhimõtetega, sest teaduse vahenditega on võimalik välja selgitada rikkumiste ja tasakaalu nihke põhjused ning välja töötada skeemid olukorra muutmiseks. Piibli eetika, toetudes Piiblis öeldule, et inimene pandi Eedeni aeda harima ja HOIDMA, saab igati väärikalt tagada, et vaimulikud oma koguduste kaudu mõjustaksid inimesi loodussäästlikult elama -kogu vastava võimalusteskaala ulatuses. Pealegi, usklike hulka kuuluvad ka paljud teadlased.” anne

  13. mina olen seda filmi korduvalt vaadanud…arvutis vaatasin seda veel enne kui kinno sattusin seda vaatama…see on küll ülepaisutatud ja naiivne nagu hollyka filmid ikka..aga mõtlema paneb sellegipoolest..ligimesearmastus oli väga armsasti seal esindatud:D

  14. Ei lugenud kõiki kommentaare läbi ja seega ei tea ka, kas keegi on sellest juba juttu teinud, aga selle filmi juures panin ma tähele ühte väga ebareaalset asja. See ei ole tähtis ega midagi, aga kas teie märkasite, et kõikide nende raamatukogus täielikus isolatsioonis veedetud päevade jooksul ei hakanud ühelgi meesnäitlejal habe kasvama?

  15. Hehee, huvitav tähelepanek.
    Aga kas see tegevus (korterist väljaminek kuni raamatukogus ellu jäämine) ei toimunud seal mitte ülikiirelt, ca 24 tunni jooksul?

  16. The Event Divas in Gainesville, Florida are so creative and nice! I saw their “Twilight” inspired shoot on a blog and fell in love with their designs! I am constantly checking out their facebook to see what they are up to next!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar