Tartus tuleb ökomess

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. kala, laboreid on palju, kus veeanalüüse teha. Aga usaldusväärsus on neil kesine. Geoloogina pidin palju veeproove analüüse saatma. Ilusate väikeste pudelitega. Võtsin aga kõik korraga Pirita jõest. 20 liitrit korraga ja kui vaja veeproove, täitsin pudelid ja panin sildid juurde. Üks vesi, ühest kohast võetud, aga analüüside andmed ulatusid seinast seina. Kuidas saab siis neid analüüse usaldada.
    Kala, joo. tartus ei ole muud ohtu kui kolibakter. Selle maitset ei tunna. Aga pärast on kõhus õõnes tunne.

  2. Tartus kasutatakse põhjavett, pidavat jah hea olema. Mina joon küll kraanivett (tegelikult, joon “värskat” ka, aga katsun piirata, eks ikka plastiku tõttu. “värskat” pean pudelivetest parimaks, sest tal vähemalt on väike kilometraaž taga ning sees on palju mineraale.)
    Üks koht, kus minu teada saab oma kraanivett lasta kontrollida – http://www.klab.ee
    Eesti Keskkonnauuringute Keskus kontrollib elanikkonnale joogivee puhtust ja teeb analüüse.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar