Ootan vihjeid – ümber töödeldud kauba kohta

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. kusjuures ühel päeval põikasin sisse kaubamajas vist.. või kuskil seal viru ja kaubamaja kompleksis kuskile poodi, vist selline “roheline” igast taimeteed ja linasest riidest riided ja siis nägin neid märkimikke.. jummmmaala lahedad.. erinevat värvi ja kaantega (kummist, plastist..) ja peal olid ka kirjad, et vanasti ma olin pudel ja vanasti ma olin autokumm ja vanasti ma olin.. need olid jumala tuusad, tahtsin osta, aga siis ei ostnud, mul ei olnud vist mingit tahtmist mingit kotti vedada, olin kuskile teel..

    lihtsalt infoks, kui keegi tahaks osta 🙂

  2. Ühed noored tegid Eestis hiljuti just mahlapakkidest igasuguseid rahakotte jm kraami. Hansalaadalgi võis neid eelmisel aastal näha. Sellest aastast neid ei mäleta. Ju siis oli mingi ajutine projekt või lihtsalt polnud “turgu”.
    Eesti jõmmikultuuri lokkamist arvestades käiks paljudele vist ego pihta, kui peaks mingit taaskasutatud kraami ostma. Ja väheste pärast pole mõtet vaeva näha, sest kes tahab olla keskkonnasõbralik, tellib ise neti kaudu. Või meisterdab ise.
    Kunagi jooksis uudistest läbi, et plastpudelitest toodetakse fliisjakke. Hiinas. Aga sa kujuta endale ette nüüd õiget “ökoinimest”:) Temal peab olema seljas naturaalne materjal, eelistatult mahepõllumajanduses toodetud: kanep, lina, puuvill, vill jne. Paradoks, kas pole?:)

  3. No vaevalt nüüd keegi vana kulda minema viskab – maailmas ringleva (ja kaevandatavakulla) hulka need ehete ümbertöötlejad vaevalt muudavad.

    Minu teada on paljud paberrätikud ja WCpaberid just vanapaberist. Ja fliise toodetaksegi plastpudelitest?

  4. Mu ema käis hiljuti mingil koolitusel, kus jagati Boschi taskunuge, mis olid vanadest elektritööriistadest valmistatud. Samas tekkis kohe küsimus, et kas nad teevad neist ainult taskunuge ja kui palju neid siis maailmal vaja on. Aga tore mõelda, et sa korjad seeni vana trellpuuriga.

  5. Saksa firma Telekom jagab reklaampastakaid, mille peale on kirjutatud “Ich war mal ein Telefon” – ma olin kunagi telefon. Päris head pastakad on. Arvesse võttes seda, kui palju reklaamnänni igasugu koolitustel jne jagatakse, tundub mõistlik, et keegi oma reklaamkaupa ümbertöödeldud materjalist teeb (mitte et ma suudaks ette kujutada, kui raske või kerge vanade telefonide pastakateks muutmine on ja kas selle käigus keskkond kahjustub või mitte).
    Igasugu koolitustel jagatakse nänni viimasel ajal riidekottides varasema kilekotinduse asemel – pole küll ümbertöötlemine, aga seegi on tore, saab tasuta turukotte juurde.

  6. Ahjaa.. mis veel taastootmisesse puutub, siis mulle potsatas koos novembrikuise Pere ja Koduga postkasti ka mingi postimüügi kataloog. (Klants)paberil tuleva rämpsposti olen ära keelanud, seega oli kataloog täielik üllatus. Kuid kasutusse läks see kohe: helmeste tegemiseks on see materjal 5+:) Siin (http://www.stampersmall.com/classes/paper_beads.asp) on paberhelmestest veel juttu ja mõnedki näevad üpris kenad välja. Tegemist ei ole muide mingi viimase aja ökotrendiga, vaid selliseid vahvaid helmeid tegid juba Victoria-ajastu daamed. Hmm.. kui majas peaks leiduma vanu küünelakke, siis need saab ka ju sellesse projekti lülitada.
    Fliisjakkidest on siin juttu: http://www.stepin.org/index.php?id=fleeces . Või siis guugeldada: fleece “plastic bottles”. Tuleb ka inffi välja. Paistab, et see on tõesti vägagi levinud moodus fliisi tegemiseks. Tookord jäi ju artiklist mulje, et vaid vähesed taaskasutavad neid pudeleid ära.

  7. 1. siin on pilt http://www.pakendiringlus.ee/ee/img.php?type=photo&md5=c51ce410c124a10e0db5e4b97fc2af39
    need on tehtud eestis kogutud taaskasutatud plastist. kokku tegime neid 70 tk
    2. säästumarketis on müügil grigishkese (leedu) paberivabrikus tehtud vetsupaber, eesti vanapaber läheb suuresti sinna, kui keegi leiab klaipedas kartonase tooteid, siis ka nende sees on suure tõenäosusega eestis kogutud paberit-pappi. no ja räpina paberivabriku toodang on kogu täiega taaskasutatud paberist.
    3. kohtla-järvel on gektor-grupp oü, kes teeb kanalisatsioonitorusid, lillepotte, igasugu filtreid ja staffi taaskasutatud plastist.
    4. igasugu kilevabrikud (fedak, estiko plastar, lipland jne) teevad kilekotte vanast kilest.
    5. kui keegi ostab endale kütteks puidugraanuleid, siis need on tehtud vanadest puitalustest.
    6. valge klaas (eestis tehtud viin, moosid, supid, mesi jne) on pärit järvakandi klaasist, mis vast umbes pooles mahus oma toodetest teeb taaskasutatud klaasist.
    7. toom tekstiil peaks panema oma toodete sisse vanu limonaadipudeleid, neil endil on peti liin olemas igatahes.

  8. sorri, see link plastist konteinerile ei näita konkreetset pilti. sealt tuleks valida see matsuri pakendikonteiner.

  9. Aga minu hiir liigub praegu ühe “I used to be a car tyre” mati peal, väga mugav ja kulumatu matt on :), ilus ka.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar