Üks asi on veel hingel

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Raamatus Tjorven, Pootsman ja Mooses elab väike Pelle, kellel polnud lemmiklooma, ainult herilasepesa.

    Aga Sina ei ela selles raamatus, sa elad Tartu linnas, kus on zooloogiamuuseum. Ja palju mesinikke. Mesilaspesa on võimalik ära liigutada, ma küll ei tea tpslt, kuidas, aga mõtle eelnevate vihjete najal ise edasi

  2. ja teine asi, kui läheb killimiseks, tuleb nende käest vabandust paluda.
    a ma ise olen asju ajanud oma kodus, kus ka mesilaste pesa on old, lihtsalt saad paar korda nõelata, kah mul asi.

  3. Tunnen kaasa tüübile, kes seda tööd tegema hakkab. Mõne nõela saab ta kindlasti.
    Ja mesilaste mürgitaja mürgitab kõige rohkem iseennast.

  4. põhimõtteliselt, kui mitte minna neile otseselt kallale, nad ei tohiks eriti rünnata, rääkisin nimelt tuttava putukauurijaga, too nii väitis.

  5. Mesilased-shmesilased. Isiklikult muretseks, et ega need värvide-materjalide ja ehituse haisud ennast ja lapsi ei kahjustaks.

  6. ehituse haisud 😀
    Värve ja materjale saab valida nii, et ei ole mingeid kahjustavaid asju ja meie korteriremont küll ei haisenud huvitaval kombel.
    Värve saab osta Safran viimistlusest, kus nad on vägagi looduslikud, ostsime oma toa seinavärvi just sealt.
    Samas kasutasime mitmes kohas ka tavalisi poevärve ja need küll ei haise. Haisuga seinavärvid jäid veneaega.

    Ja mis materjalid need on, mis haisevad? Sellest ma pole veel kohe üldse miskit kuulnud.
    Selge see, et remondiga tekib igasugust tolmu ja asja, aga inimesed ei saa end ka steriilsesse keskkonda sulgeda, see pole enam normaalne ju. Ja kahjustab tervist pealegi palju rohkem, kui mõni sahmakas ehitustolmu või natuke värvilõhna. Suvel, pealegi, saab aknaid-uksi lahti hoida ja ei peaks nagu eriti mingeid muresid olema.

  7. Oeh, meil on vastsoetatud kodus laudise all vaablasepesa peidus.. ja plaanis oli see laudis tegelikult veel sel suvel ära vahetada.. Mu näide on vist küll vilets lohutus, aga – alati saab hullem olla 😀
    Mesilasepesa (vähemalt mesinikust äi mulle nii õpetas) saab “liigutada” nii, et kui otsida üles ja tappa emamesilane, siis teised, töömesilased, otsivad endale uue pesakonna ja seovad end sellega. Aga ma muidugi ei tea, kuidas see värk metsmesilastel täpselt käib. Ehk tõesti zooloogiamuuseumiga kontakteeruda..

  8. täiesti mürgitu välisvärv on muide rootsi punane, aga see tahab puhast, eelnevalt värvimata pinda

    Siseruumide jaoks on ju kõiksugu ökolahendused rohkem kui head, igasugu kohupiima ja hapukoorde ja mannapudruvärvid. Need ikka väga hästi rokivad nii kestvuse kui dekoratiicvsuse poolest,

    Metallvärvid on küll mürgised, aga kui teil rauast tuba ei ole ja supiotte üle võõbata ei kavatse, pole ka erilist ohtu kusagilt kerkimas

  9. Me oleme natuke teistmoodi ökot teinud seekord. Nimelt leidsime garaazhist vanu toimivaid värve ja oleme neid kasutanud (kes need kõik siin varem värvinud on ja siis jäägid alles jätnud; muide, ka vanale värvile saab uut poes juurde segada, saab nt ka tooni muuta – muidugi umbkaudu, mitte nii täpselt kui valgele värvile juurde segades. Aga nt Tartu “Decora” värvimeeskond oskab ja teab.).

    Ja ma ei ütle, et see meie tehtu parim on. Kohupiimavärv ja savikrohv jne on kindlasti ökom. Samas meenub mulle ikka Mari Jüssi küsimus: “Mis on rohelisem, kas kasutada pööningult leitud vanaema vana plastmasslampi või osta poest öko-paberlamp, made in Japan?”

    Ja sinna 1960. aastail valminud majja igasugune savkrohv jms väga lihtsalt ei sobikski. Võib selline “tavalisem” stiil seal olla küll.

    —-

    Oot, aga mesilased. Ma arvan, et ma lihtsalt ütlen poistele, et jätke see mesilaseauk alles. Kui putukad hakkama saavad (värvimürgitust ei saa), siis las nad elavad seal edasi, see auk on silmaga vaadates päris väike. Kui nad hakkama ei saa, siis… no siis saab selle konkreetse koha krohviparanduse ju ka hiljem teha ja värvi peale tõmmata.

  10. hmm, meil on äsjasoetatud maamajas mesilased teinud pesa korstnasse!!!
    tahaks ka teada kuidas ma selle emamesilase sealt korstnaseest üles leian???
    ühe poolepäevase tuletegemisega sai mesilased vaid uimaseks ja vihaseks aetud, ei muud midagi….järgmisel päeval kees elu vanaviisi korstna sees ja väljapoolgi…:)

    peame kah mõne mesinikuga nõu pidama vist…

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar