Eluvõõrusest ehk otsime autoasjatundjat

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. oi-oi, armas Epp (ja Justin)!

    see kasutatud auto ostmine on üks tuumafüüsika valdkond, tõpoolest.
    tead, ma uurin natuke oma kunagise tööandja Tõnu käest seda asja. mulle avaldas suurt muljet, kuidas ta, olles ise juhtimiskonsultant, valdas kõiki autoga seotud peensusi, ja seda mitte ainult mootori tasemel.
    ta pere elab Tartus, kuigi ise töötab Tallinnas. ongi tore temaga ühendust võtta, me pole vist oma.. kuus aastat suhelnud.
    niiet jääme kuuldele!

    Leelo Maarja

  2. kasutatud auto ostul on kapaga õnne vaja. see rohkem nagu loterii. ostsime ise kunagi 4-5 (vai oli ta lausa kolmene) aastase peugeot’i nö platsi pealt. läbisõit alla 100 000 ja pealtvahtides okidoki. kõik näitajad normis ja asjapulgast isagi kiitis hääks. või noh, mis hääks, ütles, et üks “konnasööjate värk, eks ta käi kah”…
    paar kuud sõitis (kui sedagi) ja siis oli kööga. mootor jooksis kokku. hiljem töökojas seletati, et näete – see ju firma auto olnud (st mitte eraisiku omandis, mitu inimest ikka kaapind sellega ringi…). ilma õlivahetuseta sõitnud ja sellepärast ongi mootor krussis. ja seepärast, et mootor krussis pandigi platsile müüki.
    nii et kasutet autot ei soovita peale seda juhtumit vaenlasele ka. pealegi, roheline nagu sa oled, uuemad masinad reostavad vähem.
    mida ma enne pole leidnud su postitustest ega kommentaariruumist (vb vaatasin mööda, sry)- CO2 sisaldus heitgaasis. see on ju ka üks suuri näitajaid rohelembese inimese autol (või olen ma valesti aru saanud?) – et mida väiksem, seda parem ja vanal parsal on see ju suurem, kui uuemal. üle 10 aastastega on pahatihti nii, et ei taha alla 100m kaugust pikivahet hoidagi – sinine jutt käib saba alt välja…

  3. Nukkvõlli rihm vahetage igaks juhuks kohe ära, kui kasutatud auto ostate 🙂 Ma omal ajal ei teadnud, et tuleks vahetada, ja ilusti vaikselt jooksis mootor kokku. Remont läks üle kolme tuhande, aga see oli kuus aastat tagasi. Plokikaane tihend, mis iseenesest on väga auguline plekitükk, maksis ise juba ligi tuhat. Nii eriline plekitükk oli 🙂
    Aga alustage muidugi tõsise autoasjatundja otsimisest. Ma ühte toredat meest tunnen, kes teab autodest kõike (tegeleb romuralliga), aga tema elab Kilingi-Nõmmes.

  4. Ma vist tean ühte tegelast, endine töökaaslane… peaks nagu asjalik olema. Isiklikult usaldaks teda küll autot hankima 🙂
    Esmaspäeval ehk saaksin kontakti talle anda, ta veider kuju natuke aga mõne õlle eest vast ntx vaataks auto üle 🙂

  5. meie lasime autoteeniduses auto üle vaadata selle ala inimestel. ei mäleta mis see maksis, aga ostsime volkari ja siis WW teeninduses kontrolliti üle. ise maksime selle lõbu, aga vähemalt niikaua kui meie selle autoga sõitsime ei olnud probleeme kunagi.

  6. ma viiks ka teenindusse, kuigi olen kuulnud, et Tartus on sel teemal ikka igasugust jama. Tallinnas olen Nissani ja Kia teenindusega majandanud ja neid seal usaldaks küll arvama.

  7. Ma olen kolm kasutatud autot ostnud lihtsalt kõhutunde pealt – ise ma tehnikast ei jaga ja ega kedagi võtta ka pole olnud. Lihtsalt vaatad müüjale peale ja räägid veidi juttu ja siis mõtled, et kas usaldad sellist tüüpi või ei. Kõik autod said korralikud, ei mingeid varjatud vigu ega saepuru täis rattalaagreid. Nii et pole see autoost nii kole õnneloos miskit 🙂

  8. Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Antud juhul oli see umbes 25 meetri kaugusel ehk üle hoovi naambrimees Väino. Kes on endine automehhaanik ja kes vaatas meiega üle ja vilistas ühe masina välja ja teist pidas heaks ja homme hommikul näeme kolmandat ja siis otsustamegi ära.
    Ja ma olen nii palju uusi kogemusi saanud, ja homme ehk kirjutan ka neist 😉
    PS. Tõnu Hein on tore mees jah, ta suutis mulle telefoni teel teha väga adekvaatse kiirkursuse.

  9. nonii, siis on hästi, kui kõik on hästi!

    Tõnu on tegelikult ka tagasihoidlik ja põhjalik mees, mulle kirjutas ta: “Sellise teemaga tegelen meeleldi. Mul selleks lausa arvutusmall välja mõeldud.” neid, kes õllepudeli eest töötavad, ma ei usalda.

    head uut aastat kõigile, mis eile meil hiina kalendri järgi saabus! saame näha, mida Kuldne Siga meilt küsima ja vastu andma hakkab 😉

  10. Teooria “tekk sama lai kui voodi” ei saa kuidagi paika pidada – nö üheinimese voodi (80 cm lai) puhul peaks siis sama laiusega tekk olema 😉 ????

  11. …No aga arvesta juurde see, et me polnud selle poehetke toimumiseks veel korralikult väljagi maganud (nüüd vist loodetavasti juba oleme). Ja tulevad sellised napakad küsimused.
    Aga müüja ju ka ütles valesti! See vist on selline trikiga küsimus, millele paljud esimesel hetkel valesti vastaksid.

  12. Eks me ikka teki all magasime, aga… ei mäletagi. Ostsime vist silma järgi. Seekord läks nii, et ostsime kõigepealt voodi ja mäletasime veel selle sentimeetreid, kui läksime tekipoodi. Lähenesime asjale nö matemaatiliselt.

    Tasub ikka silma usaldada, mitte numbreid! Või müüja juttu!

  13. Meie ostsime kummalegi oma teki. Et ei oleks öösist nügelemist, et kumb ennast põhjalikumalt teki sisse saab keerata ja kumma ahter seetõttu tekiserva alt välja turritama peab jääma :). Ja pealegi meeldib minule varbaid teki sisse mähkida, aga sel juhul jääksid mehel, kes minust paarkümmend ja veidi peale sentimeetrit pikem ja üleüldse pikemate koibadega, varbad teki alt välja vahtima jällegi :). Nii et meie voodimajandus on privaattekiline :)).

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar