Ja muid praktilisi küsimusi

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Individuaalkabiinid on ülikooli raamatukogus täiesti olemas. Sa pead ainult seal nö. kasutuslepingu sõlmima. Wifi peaks kah täiesti sinna levima juba ning elekter on kah sees. Kaabliga interneti suhtes ma pole kindel aga augud peaksid seinas olema. Seda saab juba kohalikult süsadminilt ehk uurida.

 2. läks veel meelest ära, et tähe ja riia tänava ristis on mingisugune mahetoodete kauplus, aga kuna pole ise kunagi sees käinud ei oska kommenteerida mida seal leidub.

 3. Tiigi tänavas on kqige pood, kus vahetevahel on täitsa pandavat mööblit ka esteetide maitsele. Muidu mööblit vqib leida, kui teha tiir Annelinnale peale.

  Kohalik ostu-müügileht on http://www.osta.ee
  Aga vqid ka kirjutada, mida täpselt vajad, meil jäi just üks maja sugulase surma tqttu asju täis, sest ta kuramus ei vqtnud neid kaasa, kui ära suri.

 4. Ma ei tea veel, mida vaja on, sest pole ju veel kindel, millises korteris me lõpetame – mõnes on enamus asju puudu, mõnes näiteks kirjutuslaud puudu, teisal jälle kappe vähe… Aga ilmselt otsustame selle kohe Eestisse jõudes teise päeva jooksul ära, paneme kohe Tartusse ja teeme päev otsa koduotsingut… Kui saate, hoidke asjad alles? (Mhm, aga mis majast saab? Välja ei taha üürida?;) Ja olgu muld talle kerge, nagu öeldakse.

 5. Tähe ja Riia ristmikul on “Semele” ökopood. Ise käin sealt 2 korda nädalas (tuleb ette tellida) ökopiima ostmas. Jogurteid ja kohati leiba on ka. Samuti tee, makaronid, tangained ja puhastusvahendid. Ning lastele mähkmed ja riided. Pisike, aga mõnus pood. Ainuke häda on see, et kaubaga varustamine (mina hädas just puhastusvahenditega) on kaootiline.

 6. Mida tähendab – odav mööbel ? Suht odavaid uusi juppe on saadud M-keskusest, Puiestee tänaval… Diivani/voodi võib leida Puiestee/Narva ristil olevast ‘Pehme mööbel’ poest… E-kaubamajja eksib aegajalt huvitavaid ja soodsaid asju, seejuures on seal ka Pesapuu kus on naturaalpuidust toodetud mööblit päris hea valik.
  Seda siis uutest asjadest.
  Mööbli komisjonipoodidega on omade kogemuste järgi öeldes vähemalt Tartus kehvasti, kui mõni jupp nendesse satub, on see juba piisavalt lagunenud ent siiski paraja hinnaga. Siinmainit Mööbliaidas on muidugi korralikud asjad aga kuna kipuvad pigem (pseudo-?)antiigi poole siis on hinnad ka vastavad…

 7. tartu lõunakeskuses on ka ökopood.
  ja tähe tänaval (tähe ja kuu rist enam-vähem) on ka üks kasutatud mööbli pood, mis mõnikord võib lausa kullaauguks osutuda.

 8. kasutatud mööbliga on kehvasti, nõuka aegne mööbel juba ära lagunenud või prügikasti äärde veetud. eestiaegne on kallis.

  seega soovitan uut mööblit otsima hakata.

 9. Kasutatud mööblit ja muud kila-kola saab Tartus suht odava hinna eest taaskasutuskeskusest. Aga sealne mööbel on suuremas osas siiski suht vilets. Samas … midagi võib äkki ikka leida. Sealne nõude ja muude kodutarvete pool (pood) on oluliselt lahedam. Tähe tänaval on ka kasutatud mööbli pood, aga seal on hinnad peaaegu sama kõrged kui tavapoodides.

 10. Nu ma elan majas, kus välja visatakse igasugu asju. Alates kummist naistest ja anaalvibaatoritest ja lqpetades juugendriiulite ja antiiksete piiblitega…

 11. Mina olen lemmikmööbli reeglina leidnud Diivaniparadiisist (vist paradiis.ee). Kasutatud mööblit on palju kuldse börsi veebilehel, aga pole sealt midagi ostnud.

  Mööbliaidas on on Euroopast toodud kergelt kasutatud neoantiik, mis ei ole sugugi odav, aga ehk tasub vaadata just eriliste tükkide järgi sinna.

 12. Puiestee tänavas on jah mitmeid odavaid (ja korralikke) mööblipoode, mul vanemate kodus on enamus pehmet mööblit sealt pärit. Tiigi tänaval on ka üks odavam mööblipood. Kasutatud mööblit olen näinud Raatuse tänaval ühes poes, peale raatuse kaubamaja natuke edasi üle ristmiku ja kohe seal vist oligi. Vähemalt 1,5 aastat tagasi.

 13. Ma ei viitsinud küll eelmisi kommentaare läbi lugeda, seega vabandan, kui kordan.

  Mööbel: Tähe 56, endine Linda pood. Ehk siis Tähe-Kuu nurk, Kosmos, nagu mina seda kutsun ja kuhu elama pidin minema kunagi.

  Mahetoit: Tähe-Riia nurk, Kaubamajas peaks olema mahelett.

  Ökopiim on piim, mis on saadud lehmadelt, kes söövad ainult ökoloogiliselt puhast rohtu, on ise kasvatatud mahepõllumajanduslikes tingimustes ja piim on töödeldud vastavalt ökoseadustele.

 14. Raamatukogus on wifi ka mujal kui kabiinides, kui küsimus on AINULT internetis, pole vaja kabiini üüridagi. Suht vaikne ja rahulik on seal ju niikuinii. Kabiini eelis on see, et sinna saab oma kola vedelema jätta ja muidugi on seal ka juhtmeinternet. Nojah, kui tahta ise häält teha, on kabiinis vist viisakam.

  Öko-puhastusvahendeid saab Looduspere poest Narva mnt 101 (vt ka http://www.looduspere.ee), seal on veel pesu, sukkpükse (eriti laste omi), sokke, mänguasju, värve jm tööstuskaupa.
  Pruugitud nõusid jm asju saab Teise Ringi poest Tähe tänaval (linna poolt tulles natuke peale kunagist Kasekese restorani), see Tähe mööblipood on ka nende oma. Antiigipoode on nagunii iga nurga peal.
  Mänguasju ja tekstiili saab ka kaltsukatest. Ühel mu tuttaval on kaltsukast saadud puumänguasjade kogu.
  Kasutatud mööblist veel… mu oma tuttavad on kah oma pruugitud asju sinna taaskasutuskeskusesse viinud. Aga nii väikeses kohas nagu Tartu tasub kindlasti kasutada kõrbetelegraafi ehk kisada igal pool, mida vaja on, äkki kellelgi on. Ma sain kogu oma mööbli niimoodi.

  Ökotoidu parim valik on jah Tähe tänava alguse poes… turuhoones on mahejahusid ja talus tehtud (ilma mahesertifikaadita, aga arvatavasti tegelikult suht looduslähedaselt tehtud) õlisid. Pajumäe mahekohupiima ja jogurtit on Tähe tn poes, kaubamajas (kohupiimaletis), turuhoones (Pajumäe oma letis).

  Ja muidu talujuustundust… kõigest, mida räägitakse, on mulle jäänud mulje, et Nopri ja Luke talude toodang on ka üsna looduslähedane, kuigi jälle ilma ökosertifikaadita, igatahes mõlemad tegelevad väiketootmisega ja teevad oma asju omaenda talu piimast, vt nt Luke kohta artiklit
  http://www.nvv.ee/leht.php?id=28
  Nopri kodukat
  http://www.nopri.ee/
  ja Nopri talu Tiit Niilo on muteada üsna suur ökoasjanduse fänn.
  Nopri kohupiimasid ja leivamäärdeid ja sõira on peaaegu igas suuremas poes, Luke hallitusjuustu vähemalt kaubamajas ja turul.
  Kaubamaja eraldi ökoletis on pestod, ketšupid jms.
  Ökokohv: kaubamajas on (kohviletis) Bio-Sati ja Löfbergi Ekologiskt; seda Löfbergi on ka mujal suuremates poodides, suurem valik on Tähe tn poes.

 15. Tartu sadama juures asuv turg on võrreldes Tallinna turgudega tõeliselt tore ja vähemalt kevadest sügiseni väga hea talukauba valikuga. Seal on väga hea rattaga kraami järel käia.
  Lihtsat eestilikku puust mööblit saab Lehepuu poest (Võru tn-l ühes endises toidukaupluses), nad peaksid müüma ka vahvaid puust mänguasju.

 16. Oma värsketest kogemustest õppekabiiniga soovitan kaaluda sellist uut võimalust nagu “tunnikabiin” (kabiin nr 12). Tädikesed 3. saali lauas ei ole asjaga veel liiga hästi kursis, küll aga need, kes all infopunktis raha kasseerivad – mind viis järjekindlus sihile: esimesel päeval võttis 50 min, et kabiini saada, teistel päevadel kõigest 5. Taks 25 kr tunni või 75 kr päeva eest. Ise üürisin seda kokku 3-l korral kõige kibedama sessi ajal ja konkurentsi polnud, samas kui ülejäänud raamatukogu uputas tudengitest.

  Kabiini sisustus on askeetlik ja natuke umbsevõitu on seal ka. Samas ülimalt vaikne ja väga korralik kaabliga internetiühendus. Kaabli saab letist laenutada (nagu raamatuidki). Wifi levi oli suht nõrk ja kadus ajuti. Jõudu!

 17. Seda kabiini saab ka pikemaks ajaks üürida, aga ma ei mäleta neid hindu. JA kui selle kuuks ajaks üürid nt, siis võib ikka mingied raamatuid v asju sinna jätta minu meelest. Pm saab uurida http://www.utlib.ee ja kindlasti meili teel ka.
  Aga WiFi jah sinna kabiini minu teada eriti ei ulatu – seinte materjal. Kui pole väga kibe sessiaeg ja liiga palju läpakaid ühes kohas, siis saab ilusti netis asju ajada, ise ikka käin seal 🙂

 18. utlibi wifi on heitlik jah.
  aga siin mainiti tartu taaskasutuskeskust. ma olen alles algaja tartlane ja tahaksin teada, kus selline asub.?

 19. kui konkreetseid asju vaja, siis hõika perekoolis ja delfi naisteka all on ka ost-müük
  ma endale igast kraami nii saanud
  ja osta.ee

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar