Mälestusi Ebayst

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. On ka veel selline tore lehekülg nagu http://www.freecycle.org (valid oma piirkonna ja liitud maililistiga). Listi põhireegel on, et kõik, mida pakutakse peab olema tasuta. Kui näed midagi huvitavat võtad pakkujaga ühendust ja lepid kokku, millal asjale järgi lähed. Mina olen nii ka oma kasututest asjadest väga kiiresti lahti saanud – 3 minutit peale sõnumi ilmumist oli soovija olemas.

 2. Näe, kaks kärbest ühe hoobiga 😉
  Just mõtlesin, et Sa Epp võix oma blogis Freecycle-le viidata, muidu on selle Tlna haru (Tartu omast ei tea) nii nutune, et ei viitsi jälgidagi.

  Aga eBay-st sattusin pikemalt lugema, kui valmistasin ette e-äri loengut. Nimelt on tehtud hästi palju huvitavaid uuringuid inimeste käitumisest internetioksjonitel. Palju selliseid pisikesi psühholoogilisi erisusi. Kõiki kirja ei pane. Aga nt selline fenomen, et kuna internetioksjoni kestvus on tavaliselt ca 1 nädal, siis selle aja jooksul tekib pakkujatel tugev emotsionaalne side tootega. See tähendab, et nädalase oksjoni lõpuks ei tee inimene enam otsust “osta või mitte osta” vaid pigem “loobuda enale armsaks saand asjast või mitte”. Viimane on aga esimesest kardinaalselt erinev, sest tekkinud on omanikutunne. See seletab ka miks aegajalt pole oksjonihinnad sugugi kõige paremad.

 3. Oh jah, olen ka mina selle eBay kyysis olnud. Peamiselt tellisin lapseriideid. Aga paraku oli nii mõnigi asi tegelikkuses kehvem, kui pildi peal. Samas tundsin ka, et ma siiski ei taha eelmiste hooaegade riideid. Nii, et mul läks loobumine libedalt. Kuigi ega me päris loobund pole.. mõni aeg tagasi sai plika endale kohvri.
  Aga see eBay on ikka mugav kyll.. istu aga tugitoolis, otsi,maksa ja oota kuni postiljon uksele koputab. Eriti lahe oli vaadata, kuidas asjad pakitud on. Mõni oli lillekesi juurde pakkind, mõni kirjutas kirjakese.. eks ikka pos. vastukaja nimel :)))

  Hiljuti yhinesime Freecyclega… vaatame kuidas seal asjad käivad 🙂

 4. Ojaa, see sait kombineerib mõnuga ostuhulluse ja oksjonipalaviku 🙂 Olen sealt ainult üks kord ostnud, aga see üks otsitav asi sisustas terve nädala mul kenasti ära. Jäin asjadest paaril oksjonil ilma ka, sest et hind läks lihtsalt käest ära. Lõpuks kasutasin seda “buy now” valikut, sest et kannatus lihtsalt katkes 🙂

 5. Ma muidugi ei tea, kas keegi nii vana postituse kommentaare veel vaatab ka, aga ma küsin ikka. Kas meie – eestimaalased – ka toda e-bayd kasutada saame? Ma mötlen selles möttes, et kas postikulud liialt kulukaks ei lähe?
  Pean silmas näiteks raamatu ostmist.
  Võib-olla on mu küsimus rumal, aga ma tõesti pole mittekunagi ühegi internetioksjoniga kokku puutunud.

 6. Liina: mina olen mõne asja ostnud saksa E-Bayst. Postikulu oleneb saadetise suurusest, raamatu puhul see väga hull ei tohiks olla. Peab vaatama, kas müüja on nõus oma kraami välismaale saatma – seda saab ka küsida, kui märgitud ei ole. Kui saad raamatu piisavalt hea hinnaga, siis tasub kaugelt tellida küll.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar