Sakala keskuse kaitseks

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. minu meelest pole seal suurt midagi nii ilusat, kui vitraažid välja arvata.
    Ja funktsioonide poolest, lava põle, tiaatrit teha ei saa, kontserte korralikult ei korralda, kongresse võib Keskkerakond põllu peal kah pidada, looma- ja metsarahvale….
    Uusi asju on ka tarvis, nii nostalgik ei maksa alati olla.
    A kui Tallinnasse jõuad, siis võid Karla katedraali ees nii pikalt piketeerida kui vähegi viitsid. Võin seltsiks tulla.

    Musi musi

  2. Piketeerima ma ei lähe, aga see maja mulle tõesti meeldib nii seest kui väljast (maitse üle ei vaielda, eksole). Samamoodi meeldib Linnahall ka. Ja Rahvusraamatukogu muidugi. Staliniaegsed kortermajad meeldivad… Neis on sees Ajastu Hõng.
    Ma ei ole ahitektuuri-ekspert, aga jah: meeldib. Seda oskan öelda. Ja seda, kuidas keskerakond masendusse ajab, oskan öelda…
    Ja kui uusi asju on vaja ehitada, siis palun väga… Neli aastat tagasi otsisime Tallinnasse korterit ja alalõpmata koperdasime nende koledate tühermaade või koledate lagunevate kortermajade otsa, ka kesklinna piirimaadel. Linnavalitsus võiks tegelda nende kohtade (ümber)ehitusega, mis tõesti seda vajavad.

     

  3. Minu meelest on see Sakala maja suhteliselt kole. Aga see lammutamine on ju ka nii raske. Lugesin kusagilt, et ilmselt tuleb õhku lasta, sest on nii tugev ja massiivne ehitis. Siis mõtlesin küll: milline raiskamine.
    Kas me oleme nii rikkad?
    Või ongi see normaalne, et niimoodi suuri maju õhku lastakse?
    Kas varsti näeme, kuidas näiteks Lasnamäe äraelanud majasid hakatakse õhku laskma? (Aga tegelikult, need vist kukuvad ise kokku, pole vaja dünamiiti kulutada.)

  4. Just saada valmis Estonia suur ilukuur. huvitav, kas sakala 6hkimise raputuste järel tuleb ka Estoniale uuesti kapremont teha?

  5. Minul on sellest majast tõeliselt kahju, eriti vaadates eskiisi asemele tulevast õudusest. Piisab kui vaadata millise monstrumi sama arhitekt Trtu Kesklinna projekteeris ning kuidas see seal välja näeb. Sakala Keskus on praeguseks samasugune tükike meie ajaloost nagu Vanalinn, lihtsalt ajaline distants on teine. Ükski erakapitali kasutav ehitaja ei hakka veel paarikümnel aastal ehitama välja sama hinnalisi materjale kasutades . See lihtsalt on liiga kallis. Mulle väga meeldis ütlemine, et arsti vead maetakse surnuaeda, juristi vead mädanevad vanglas, aga arhitekti omad on igaveseks vaatamiseks väljas.
    Mul on õnn omada Rait Präätsi vitraaze oma kodus ning ei väsi tema töid imetlemast ka 10 aasta möödumisel. Praegu on veel paljudelvõimalik seda sama kogeda Rahvusraamatukogus ning Sakala Keskuses. Kui kauaks veel. Ning olen nõus Epuga selles osas, et meil on niipalju koledaid kohti, miks peaks minema kallale hoonele, mis ümbrusesse sobib. Mis on tükike Eesti ehitusajalugu.
    Kardan, et niikaua kui eestlased ei tunneta ennast kodanikuühiskonnana saavadki sellised sigadused toimuda. Ise tegin ettepaneku ning võtsin endale kohustuse, et ei tarbi ei LHV ega Rebase firmade poolt pakutavaid teenused vähemalt aasta ning mehe kallal urgitsen ka nii kaua kui saan ka tema nõusse. See on kül piisk meres, aga tavalisel inimesel peale valimisel käimise ju muid võimalusi neid protsesse mõjutada ju pole.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar