Üks väike sõna Evelini kaitseks

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Ma arvan, et tavamodellist erinev figuur võiks olla moekunstnikule põnev väljakutse, mitte poriloopimise koht.
  Piltidel ja televisioonis häiris mind Evelini riietuses miski, mida ma ei oskagi praegu seletada (ilmselt oleks mina tahtnud näha alt kitsenevat seelikut ja mantlit), võibolla oma silmaga vaadates oli pilt teine. Inimesed paistavad fotodel tihti hoopis teistsugused, kui nad päriselt on. Aga ka see võiks olla hea moekunstniku rida – aimata ette, kuidas tema tehtud riietus jääb fotole ja paistab telekast. Ja kuidas on sellesama moekunstniku loodud riietus kooskõlas ülejäänud seltskonna riietusega. Kindlasti on see keeruline töö, aga minu meelest väga põnev.
  Usun, et Evelin Ilves leiab omale sobiva stilisti ja õmbleja, Eestis ei tohiks ju hea maitsega moekunstnikest puudus olla.
  Ja mulle meeldis väga see kaelaehe, mida Evelin Mustpeade Maja õhtusöögil kandis.

 2. Ja mina just vaatasin, et oh kui kena Evelin välja näeb, ise alles paar nädalat presidendiproua olnud. Aru ma ei saa, miks on Eesti ajakirjandus nii paganama õel. Inimesed üldiselt samuti.
  Ning minu arust on ülim õeluse- ja labasusetipp see, milline nukk on tehtud “Pehmetes ja karvastes” Evelini kujutama. Sellel pole mitte mingit sarnasust ju Eveliniga! Näojooned ja soeng pole üldse tema omad. Täiesti nõme.

  Aga jah, minu arvamus kuulub alaliiki “ülimalt subjektiivne” sest mulle tõesti-tõesti meeldib meie uus president ja tema proua 🙂

 3. Mulle meeldib Evelin väga. Minuarust on tema figuur selline mõnus. Ta kannab oma figuurile vastavaid riided ja näeb väga hea välja.
  Olen tähele pannud, et kui inimene kannab kenasid riideid ja on hoolitsetud pole tema kehakaalul erilist tähtsust. Aga see, et avalikult seda tehakse nii ajakirjanike kui ka moekunstniku poolt kes selle kleidi ise õmbles.. No vabandage väga!!!!
  Minu esmamulje oli, et Evelin oli tol õhtul väga kaunis.
  Mulle meeldis. Inglise etiketi reeglitest ei tea ma muidugi suurt midagi. Aga moekunstnik oleks võinud seda teada ja soovitada sel juhul midagi sobivamat. See on tema töö.

 4. ma vaatasin Liisu (HM Queen of England) visiiti loetud minutid, ja jõudsin mõelda, et Liisu saabumine oleks võinud aset leida paar kuud hiljem või Ilveste saamine esipaariks paar kuud varem. Natuke värskelt krudisevad ja kohmetud tundusid nad.
  Oli üks hetk, kus Raekoja platsi kontserdil kaamera pikalt Toomas Henrikul ja Liisul peatus. Mul tuli vaimusilma ette pilt, oleks Lennu, ta oleks ära tabanud, et kaamera on tal peal ja kummardunud Kuninganna kõrva juurde, midagi naljakat sosistanud, Liisu oleks noogutand või lausa muianud isegi.
  Toomas pole muidugi Lennu. Tema oli lihtsalt kenasti väärikas ja väljapeetud ja veidi krampis ka. Mu meelest.
  Aga mu vaimusilm nägi ka õuduspilti sirge seljaga mehest Liisu kõrval lakkamatult naeratamas, et äkki hallid lokid ja kolhoosi esimehe sarm mõjuvad. Tõlk nende vahel hirmunult ootamas panemaks eesti keelest inglise keelde neid paljuütlevaid siiruviiru lauseid…

  Oo jee, hea et see ära jäi.

  A see jutt Evelin Ilvese kostüümide suhtes, no andke andeks, tasub jah kuulata, kuidas kusi sopaveetorus suliseb. Mina ei kavatse neid lugedagi.

  Ah jaa, ajalooline tagasipõige. Ma pole kunagi viitsinud valimiste peale ette mõelda, aga kui Epp siin selle küsimuse omal ajal (kui ammu? No ikka ammu juba) püsti pani, mul ei tekkinud mingit ideed, kes see uus President võiks olla.
  Kui siis Ilves kommentaarides välja käidi, läks mul sees soojaks ja hakkasin nagu väike laps jõule ootama, et äkki jõuluvana toobki väärt presidendi.
  Näe, tõi. Koos ägeda naisega.

 5. Ahaa, leidsin üles.

  msn spaces tuleb ju kommentaaride lugemist alustada lõpust, kui tahta dialoogi jälgida. Kõigepealt minna esimese kommentaarilehekülje lõppu, siis paremas nurgas asuva noolega veel üks lehekülg tagasi… ja seal see Andry kommentaar peidus oligi.

 6. minu meelest oli Evelin ilus. ja mulle meeldib ta selline armsalt pontsakas keha. see on seksikas 🙂

  aga mis mulle õige rohkem viha tegi oli see, kuidas Evelini enda moelooja ütleb, et tal on selline keha, et paremat teha ei saagi.. fck, see ongi moelooja töö, teha ka 500 kg kaaluvale või 50 kg kaaluvale PARIMAD RIIDED..

  aga kui aus olla, siis kõik need “tegijad” (ka minu pulmakleiditegija) on harjunud tegema riideid “pisikestele”, sest ka minu kleit ei hoidnud. ja järgmisel korral, kui tahan parimat, siis kindlasti “suurimate tegijate” poole ei pöördu!

 7. Mul tuli ka mu eestiaegne rätsepast vanaema meelde. Vanas eas õmbles ta veel oma sõbrannadele, kes sageli olid täissaledad. Me alati naersime tema küsimuse peale “Ja talje tuleb siia, eks?”. Vanaema ütles seepale alati, et ka küürakal peavad korralikud riided olema ja eriti just küürakal 😀 Kusjuures tal oli tõesti üks küürakas klient, kellele ta punus pea täielikult kehapuudusi varjavaid pintsakuid…

 8. muide, ma siin jagan marileeni arvamust. Suured naised on tõesti väga seksikad. Mu meelest, ma pole mingi Tonkus-Jaan, pigem Tongi Ott, kõik sõltub naise eneseteadvusest.

  Ja mehena, kelles on muidugi ka Tonksu Jaani, sest seda on igas mehes, kui ta just kastraat pole, ma olen surmani tüdinud beibedest, kelle puusakondid kerest välja ulatuvad.

  Öäk.

  Ma ütleks, mulle meeldivad treenitud ja enesekindla vaimu ja kehaga naised.

  Evelin Ilves on seda kindlalt.

 9. Isemõtleja on ka sellest hästi kirjutanud, tsiteerin natuke: “Kuidas on üldse võimalik, et meie nn. moekunstnikud julgevad Eesti naisele ette heita tema anoreksiast kaugel olevat välimust. On ju laialt teada, et nii anoreksia kui ka buliimia on haigused, mida Eesti noored (ja mitte ainult noored ja mitte ainult Eesti) tüdrukud päris hoolega põevad. Sellises olukorras heita ette naisele, kes normaalselt toitub, et ta on pisut voltidega, see on lihtsalt hoolimatus meie noorte tüdrukute vastu.”
  Ja pikemalt saab lugeda http://vasak.blogspot.com/2006/10/kuningannal-pole-etiketist-mingit-aimu.html

  —-

  Ma vaatasin natuke nende PM ja SLÕL artiklite kommentaare ja mõtlesin, et need on tekitanud Evelin Ilvesele toetajaid juurde. Enamus lugejaid näib teda toetavat selles “probleemis”.

 10. njah… mina ei näinud ülekannet… vaatasin vaid pilte lehest ja lugesin blogijate sissekandeid… avamused jagunesid minu meelest umbes pooleks…

  ise olen seda meelt, et moekunstnike sõnavõtt oli ehk tõesti liiast kuid samas – olgugi, et ise ei tea ma moest üldse suurt mitte midagi, ei jätnud Evelini riietus mulle head muljet…

  Evelin on siiski ülekaaluline ja minu meelest oleks seda siiski varjama pidanud… ja just nimelt – lihtne korsett (oletame, et trenni ei jõudnud – alustaval presideniproual oli kindlasti muudki teha) ja oleks jäänud ära see voldinäitus seal pildil, kus Evelin istus…

  ma olen nõus, et anoreksiat ja buliimiat ei tohiks propageerida, kui kallikesed – ülekaal on organismile vähemat sama ohtlik… vererõhk, liigese- ja südamehaigused… Evelin on ju suhteliselt noor – mis tast sedasi 10 aasta pärast saab??…

  kena inimene on minu meelest siiski see, kes on hoolitsetud nii vaimult kui kehalt… ülekaaluline kipub aga sageli jätma mulje, et no kui ta ise endast ei hooli siis… normaalne inimene on siiski sale… mitte liiga kõhn, kuid sale…

  lisaks – olgu need vanade eestlaste eeslistused millised tahes, tahan mina oma presidendi kõrval ikkagi näha daami… peent ja hurmavat daami… muljet avaldavat… esinduslikku… nagu oli seda pr Meri… Ingridist ei hakka ma üldse rääkimagi ja Evelin on talutüdruk…

  tugevat stilist ja kõvasti trenni – siis saab ehk asja…
  ja presidendile kombeõpetust, sundkorras ja palju… käed taskus oli minu meelest siiski ebaviisakuse tipp…

 11. mina olen martaga nõus. ja ütlen, riskides tõmmata endale inimeste viha, et raasuke treneerimist ei teeks tõesti paha. ja voldid ja muu. ja tervis.

  minu meelest oli evelinil paar aastat tagasi presidendi vastuvõtul suurepärane kostüüm, ka oli ta mitme numbri võrra väiksem.

  ja asi pole selles, et evelin kui inime mulle ei meeldiks, meeldib küll. juba sellepärast, et ei ole kerge tema olukorras olla üldse.

  kahjuks on ülekaalulisus ka meie lugupeetud presidendi probleem. lokid lokkideks, aga nii suurt kõhtu ei vabanda küll see, et sa sporti ei armasta.

 12. Jah, siia sobib lause “noblesse oblige”. Kui sa oled lihtne naine maalt, minugi poolest taluperenaine, siis pole su figuur kellegi asi. Aga riigi esimese leediga on teine lugu. Tahad olla tähtsa mehe naine, siis ole ka ise tasemel. Kahjuks hinnatakse mehi ikka põhiliselt nende tööalase edu ja naisi nende välimuse järgi, selle eest ei pääse kuhugi …
  Peetagu mind moralistiks ja konservatiiviks ja ma ei tea veel kelleks, aga pähe hiilis mõte, et esimene pr. Ilves oleks palju elegantsema ja esinduslikuma mulje jätnud, olgugi et ta on aastatelt vanem …

 13. Kuram, ta on alles paar nädalat presidendiproua olnud! Ega Eesti pole mingi hollywood, kus kahe nädalaga võetakse kümme kilo alla.

  Ja kui juba kehakaalule tähelepanu juhtida, siis tugev enamus Eesti poliitikud tuleks sundkorras dieedile ja treeningsaali saata. Ausalt on vastik vaadata neid ülekaalulisi lõustu telekast seletamas selle üle, et sinna või tänna ei jätku raha. Neid nähes ei teki kahtlustki, kuhu see raha kaob.

  Mulle kohe üldse ei meeldi, kui naisi hinnatakse ainult nende kehakaalu järgi aga mehed võivad vabalt rasva koguda. Savisaar, Reiljan, Laar, isegi Ilves ise vaaruvad oma suure kõhuga ringi nagu kari rasedaid. Ka tallinna abiratas on tasakesi ümaraks muutunud. Näib, et raha ja võimu juurde saamine peletab sportlikust ja tervislikust eluviisist eemale. Aga ometi solvatakse ainult naisi selle kehakaalu kallal norimisega. Kurat, 21ndal sajandil on selline shovinism nõme.

 14. Jah, eelöelduga (Muti öelduga) täiesti nõus. Loodan, et proua presidendil jätkub külma verd kogu selle kriitikarahe all. Printsess Diana haigestus omal ajal buliimiasse just selle pedantse pressisilma all olemise pärast, nagu ilmselt olete lugenud.

  Seda ka, et Evelin Ilvese kehakaal on mu meelest küll väga kaugel kõigist neist tervisehädadest, mis suure ülekaaluga tulevad. Täpsemalt muidugi ei oska öelda mitte keegi teine kui ta ihuarst, aga… Kunagi tegin ajakirjadele terviseuudiseid, sealt on midagi üldist külge jäänud. Näiteks rasestuvad kiiremini normkaalust veidi üle olevad naised. Veresuhkur ja punaste vereliblede arv on samuti parem pigem kergelt ülekaalus kui kergelt alakaalus inimestel. Liigesehaigused? need kimbutavad sportlasi vähemalt samapalju kui ülekaalus olijaid.

  Sageli aitab ka oma majapidamise füüsilisest koormusest, et olla TERVE. Igasugused sheipingud ja jõusaalid ja ülimalt palju sporti on mu meelest ülehinnatud väärtus. Värske näide minult endalt: suvel ja veel varasügisel käisin palju jooksmas – sellega kaasnesid südamehädad ja põlvevalu. Esialgu ei osanud ma arvata, et see spordist tuleb. Aga – südamearsti praegune diagnoos (tegelik diagnoos tuleb küll nädala pärast kohtumisel) – ei ole mul südamelihasepõletikku, aga olin lihtsalt üle pingutanud oma füüsilise koormusega.

  Niisiis Evelini figuuri puhul… minu arust läheb see küsimus ikkagi mitte tervise juurde, vaid selle juurde, mille järgi naist meie ühiskonnas hinnatakse.

 15. about: “Kuram, ta on alles paar nädalat presidendiproua olnud! Ega Eesti pole mingi hollywood, kus kahe nädalaga võetakse kümme kilo alla” – no kehakaalu ei peaks jälgima kaugeltki mitte ainult presidendi proua vaid inimesed üleüldse (meeste osas olen Muti jutuga nõus)…

  ja veel olen nõus Luize jutuga, et Evelin on näinud varem välja palju parem…

  mis aga kõigisse tervisehädadesse puutub, siis ülekaalulistel on minu meelest probleeme siiski rohkem… REGULAARSET TERVISESPORTI (st mõõdukat) harrastaval inimesel ei tule need liigese, südame vm tervisehädad kaugeltki nii lihtsalt – sa Epuke pingutasid ehk üle (juhtub tihti) – tervisehädad on tõesti lihtsad tulema siis, kui peale pikka spordipausi endale liiga suur koormus valida ja siis end lihtsalt ära rebestada…

  ma ei tea kuigi palju moest, aga tervise koha pealt olen ka natuke kursis ja siinkohal toonitan siis veel kord, et ülearu kõhnal ja saledal (normaalsel) inimesel on ikka vahe sees… kaks – kolm kilo ülekaalu pole reeglina silmale nähtav, isegi viis kilo ei riiva ja ma usun, et see on see, mida peetakse silmas terviseajakirjades… ma absoluutselt ei väida, et presidendi proua peaks olema Paris Hiltoniga ühes kaalus (kuigi välimuselt on see näisik minu silmis ilus)…

  selline voldinäitus, nagu Evelin korraldas on puht esteetiliselt inetu… maitse üle ei vaielda ja see on nüüd täesti minu isiklik seisukoht… aga minu meelest see on inetu…

  kummaline on see, et paljud nimetatud tüseda presidendiproua poolt sõnavõtjad näevad ise hulga vaeva selleks, et kaalust kas-või veidigi alla võtta (kusjuures pole minagi ses suhtes mingi erand – ei tule lame kõht nii sama kusagilt) …

  ja selle ühiskonnas naiste hindamise asjus: teatud olukordades hindan nt mina kahtlemata inimesi välimuse järgi ja seega siis ka kehakaalu järgi – ja mehi täpselt nii samuti kui naisi ja mitte kriipsugi vähem… hoolitsetud keha ütleb inimese kohta nii mõndagi… ja ei maksa nüüd öelda, et barbid – on palju inimesi, kes jõuavad nii ühte kui teist – ja see on plussiks mistahes olukorras…

  põhjendan – pärilikke või nt tervisehädadest tingitud tüsedust esineb siiski harva – tavaliselt on tegu tavalise laiskuse ja ülesöömisega, hoolimatusega enda suhtes… reeglina on kõik need nn soodumused võimalik lihtsalt maha sportida…

  selle posti all enam sõna ei võta ja pean seda sõbralikuks diskussiooniks… päikest kõigile…

 16. Aga muidugi, õppigem sõbralikult diskuteerima.
  Ootaks Barbi Pilvre sõnavõttu sel teemal. Ja nii mõnigi tudeng saab tänu Evelinile kindlasti nii mõnegi töö tehtud.

 17. noh, me ju räägime siin kahel teemal. Esiteks, et on pontsakaid naisi.
  teiseks, et on naisterahvaid, kes end üldse ei liiguta.

 18. Nonäe, ma isegi registreerisin ära, et kommenteerida.

  Mulle tegelikult Evelin Ilves isiklikult niiväga ei meeldi. Mul on millegipärast alati silme eest tema valimiskampaania kunagisse TÜ esidnusse, edustusse vms see 1990ate algul tartus olid. Evelin oli esimene kampaaniatäht Eestis, suured korporandividinatega (FP?) pildid üle terve Tartu.

  AGA…

  See mis toimub tema riietuse ümber on ikka ülemõistuse. OK, olen nõus et ta võiks veidi alla võtta. Sellest hoolimata on täiesti ennekuulmatu, et tema oma moekunstnik teatab et sellisele figuurile ei annagi midagi mõistlikku disainida. No kamoon. Kurat. Ei saa aru. Ma ausalt öeldes ei mäletagi viimasest ajast ühtegi nii otsekoheselt ebaprofessionaalset seisukohavõttu.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar