Ah et miks ma enam rohejuttu ei aja

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Ma arvan, et tuleb lihtsalt igas asjas “do the best you can”. Mulle kohutavalt meeldib see lause – see laseb meil jääda inimeseks. Olla korraga riukalik Toots ja filosofeeriv Arno ja uhkeldav Kiir ja flirtiv Teele.
  Kui mingist piirist hakkab jõud üle käima, siis ei ole ju enam mõnus.
  Tegelikult on ju Ameerika sodisorteerimine kordi paremini orkunnitud kui Eestis, kus on recycling-tünnid ainult teatud kohtades – aga siin on iga nädalapäev millegi veoks – papineljapäevad ja plekiteisipäevad … Aga selle recyclingu efektiivsuse elimineerib jällegi vohav plastik igal sammul. Minu panused on ka väiksed – autojuhilube pole, telekat ei vaata, pesumasinat kodus pole ja kohtvalgustused, mida hetkel vaja … Ja käin vanad lemmikriided tõsiselt ribadeks, enne kui uued ostan. Lennukitest rääkides tabas üks täna jälle Manhattanit … et see piirkond ka neile meeldib.

 2. täiesti arusaadav, kui tahad mingist asjast pikalt ja põhjalikult kirjutada. Siiski võiksid kirjastusele raamatu kokku panna, kokkuvõtteks ühest etapist elus, mõtlemises, suhtlemises.

  On veel olemas ka sihuke reegel, et vanad jutu tuleb ära anda, enne uued ei tule. Seda on muide öelnud ei keegi muu kui moemees Coelho, aga see selleks, minu meelest on tal õigus, vähemalt minu praktika on näidanud.

 3. “On pisiasjad, mis ma olen muutnud: ma ei osta plastikut (või kui, siis taaskasutuse-ringis olevat), ma pesen pesu külma veega ja maheda seebiga, ma sorteerin prügi, hoidun liigsest autosõidust, lülitan kodust lahkudes välja elektri (ka seinast välja, sest ooterezhiim kulutab väga palju.)”

  veel üks soovitus võiks olla, et asjade ostmisel jäta üks tehnoloogia arenguetapp vahele. kui sul on mobiiltelefon, siis ära osta gprs-telefoni vaid 3g telefon (kui hind on sulle taskukohane). mõnel juhul on seda raske teha. tavateleviisori asemel kohe plasmatv jättes lcd tv vahele? aga üldiselt see soovitus töötab.

 4. Sel viimasel teemal ei oska ma väga sõna võtta. Kas sa mõtled, et kõik tehnoloogiad on läinud keskkonnasõbralikumaks? Või et siis ei vaheta eelmist nii ruttu välja?
  Sageli võib vastus olla hoopis taaskasutus (kui ei ole vaja parimat tehnoloogiat ja eriti kui see vana ei võta tohutult elektrit, patareisid vms).

 5. see ei ole küll päris teemasse kommentaar, aga vist siiski parim koht oma tähelepanekust kirjutada 🙂
  nimelt mul oli täna esimene suurem test ja seega rohkem aega oma õpilasi jälgida/vaadelda. mul on sel aastal grupis ainult kaks ameeriklast ja nad eristuvad selgelt oma keskkonnasõbraliku suhtumisega! ülejäänud 16 inimest käivad tavaliselt tunnis nii, et tarivad iga kord kaasa mõne erineva plastpudelis joogi (koka või mõni ace-jook), aga need kaks ameeriklast on alati mingi omameisterdatud segujoogiga sellises “rattapudeli” tüüpi anumas (umbes üheliitrine suuur tume tugevamast plastist pudel, mida nad koguaeg kaasas veavad). niiet säh sulle kooki moosiga :))

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar