Kuidas leitakse uusi töötajaid

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Ikka hea 😉

  Lisan täpsuse huvides, et mida pakuti, oli siiski prooviartikkel, mitte töökoht kandikul.

  Ja veel. Mõtlesin sellele. Ma pole elus ühtegi tööd saanud kandideerimisega, kõik on olnud “networking” (kuigi seda sõna pole ma küll kunagi kasutanud). Alates sellest ajast, kui ma ülikoolis 1. kursusel olin ja õppejõud mind oma asutatavasse ajakirja kutsus prooviartiklit tegema ja siis tööle… Telesse sattusin, sest sattusin tulevase telemehega koos koolis käima jne.

  Tänapäeval on noortel töökohaotsijatel üks uus võimalus, kuidas inimestega sõbraks saada – blogindus.
  😉

 2. Hmmm… Ma just n2en hirmsat moodi vaeva, et uustulnukana siin P6hja-Ameerikas networkida ja head-ilusat-tasuvat t88d leida. M6nda projekti on pakutud jah, aga … mitte seda k6ige-k6iget…

 3. Marjele – See teadlik networkimine tundubki nagu vale. Inimesed tunnevad selle lõhnast ära. Hea öelda, raske soovitada, aga asjad peavad ise juhtuma ;)IMHO.

  Meril – See töökoht oleks jah kindlasti Ameerikas.

  Mirri – seda proovitööd ei võtnud ma teha, sest mis see annaks. Tõenäoliselt ei saaks ma sellega hakkama, sest kui isegi Justin, kes on väga tark ja native speaker, alatasa halab, et ta ei saa aru teadlaste jutust, mina olen lapselikuma mõtlemisega ja kehvema inglise keelega kui tema, ma nagunii libastuksin, kui mitte proovitööga, siis varem vüi hiljem (ilmselt varem). Ja kui ma saaks hakkama? Võtaksin meeltesegaduses vastu, muudaksime oma plaane, et siis paari aasta pärast öelda “Aga me tahtsime ju midagi muud!”
  Ei – ma ei taha töötada oma ebakompetentsuse lävel. Ja ma ei taha teha tööd, mida “pakutakse”. Ma tahan teha seda, mida ma ise valin.
  Küll juba tehtud asju, mida pakutakse. Neid tehakse 20ndates eluaastates. Mina saan varsti 33 😉

 4. no ma ei eita, et onupojapoliitika ja gängimentaliteet olemas on, aga konkreetne näide, kus ülemus otsib töölist selle järgi, et tundes oma alluvat arvab ta, et tajub ja tunneb ka tema abikaasat, pole põrmugi negatiivne.

  Väga suur osa töösuhetest sõlmuvad suhetes inimeselt – inimesele. Suhtlemise kaudu. Nii on olnud ja nii jääb, sest nii on töövõtjal natukenegi rohkem infi inimese kohta, kellega ta vakantsi täitsa tahab.

  Ja minagi soovitaks prooviloo kirjutada. Hea kogemus, saad teada, kas suudad tõepoolest kõrgintellektuaali jutu inimeste keelde “tõlkida”. Eriti veel võõras keeles.

 5. Epp,
  teadlik networkimine on ainuv6imalik sellises olukorras, kui oled uues riigis ja otsid head t88d. Ma ei taha supermarketisse kassapidajaks minna… Statistika kohaselt on 80 protsenti k6ikidest t88dest n2htamatud st et neid ei reklaamita v2lja ja need liiguvad ainult tutvuste kaudu. Ja kui sa selles olukorras nyyd vait oled ja kellelegi ei piiksata, et sa oled see ja see ja otsid sellist ja sellist t88d, siis on see kyll rumal.

  Mina kyll networkin: ma otsin sarnase eriala inimesi ja organisatsioone, helistan kylmalt (nn cold calls) ja palun infot, r22gin K6IKIDELE ja K6IKIDEGA, e-mailin ja palun infot selle ja teise positsiooni kohta, hoian oma kontaktid soojas, st aegajalt saadan paar s6na meilitsi jne, k2in eriala-yritustel jne. Ma isegi l2bisin kursuse, kuidas ennast marketeerida (hihii) … Algul oli imelik end pakkuda, aga sa harjud kiiresti, sest et VAJA on.

  See on sama kui partnerit otsida – sa pead andma teada, et sa oled saadaval ja huvitatud, reklaamid oma h2id omadusi ja uurid oma v6imalusi. Kui sa seda ei tee, siis valge prints kappab lihtsalt m88da…
  Sellised lood.

 6. Tegelikult jah, sul on õigus… Aga nagu partneri otsimiselgi – kui liiga meeleheitlikult otsid, siis ei leia. Lõpuks puistad oma südant suvalisele kollile metroos laupäeva öösel ja tema osutubki selleks õigeks 😉

 7. See meeleheitlikkuse asi jah on selline kehva, et inimesed p6genevad, kui seda haistavad. Aga networkimine on tore, sest see on nii … rewarding. Mina saan kyll energiat tarkade, asjalike ja energiliste inimestega suhtlemisest. Yksi kodus konutamine ja telefonik6nede ootamine ajab meeleheitele. Nii et ikka networkigem!
  (Just sain julgustavat vastukaja yhe t88andja k2est)

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar