Tänase Postimehe 9-11 loo asjus

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ja Postimees on hoolega linkinud nii Epu kui ka Justini lehele. Nii et kõik sealtkaudu saabujad saavad samuti lugeda lehest välja jäänud meenutusi.

    Täna, kui kõik, kõik ja kõik väljaanded kubisevad katastroofipäeva lugudest, on teema illustreerimiseks sinna-tänna pikitud ka vandenõuteooriate jutukesi. Siiski ei ole peavoolumeedia seni veel jõudnud lihtsa ja loogilise järelduseni, et ametlik versioon on ju vaid tõestuseta oletus, muinasjutt habemega vanakesest. Teooria vandenõust, ametlik vandenõuteooria.

    Tänu Epule mõistan mina nüüd paremini, et kõrvaltvaatajana ei suuda me kunagi hinnata olukorda nii, kui seda tunnevad tragöödias kannatanud. Samuti, nagu piinav valu takistab ameeriklasi uskumast, et koos ohvritega maeti igaveseks tõde ja “habemega vanake” elab tegelikult nende oma kodus.

  2. mmm…
    riskides dzhinni välja kutsuda, mind väga huvitaks uuemad vandenõuteooriad. epp, millised ameerikas levivad ja palju neil uskujaid on?

  3. see film eile oli ka jube nõme. Eriti nõne kuidas inimene tolmus ja tulekahjus sosistab al qaida. No ma ei tea. Ikka jube ajupesu. Ameeriklased teevad igast asjast komejandi. Kurb.

  4. Mind huvitavad samuti vandenõuteooriad. Tahaks neist rohkem kuulda. Ise olen kuulnud näiteks seda, et katastroofihetkel polnud pilvelõhkujates ühtegi juuti.

  5. Lugesin seda linki, keelevigu on küll palju, aga sellest hoolimata väga huvitav lugemine.
    Mul endal on olnud viimastel päevadel kolm mõtlemapanevat otseallika-infot, niiöelda. Kaks neist on ka siin blogis kirjas (selles pikas meenutuste postituses):

    1) Marje (kes oli WTC kõrvaltänaval) kasutab ütluseid “See oli nagu plahvatused” ja “see nägi välja nagu pärast hiiglasuurt plahvatust”.

    2) Rain räägib, kuidas inimesed vaatasid Brooklyni silla jalamil pealt ja rahulikult arutasid, kui kiiresti tulekahjule piir pannakse.

    3) Kolmas asi oli eile, ma käisin kodu kõrval pargis úhel jumalateenistus-mälestustseremoonial. Ja kuulsin, kuidas kaks naist (meil elab siin VÄGA palju tuletõrjujaid) arutasid lahkudes poolihääli, et kas ja millal valitsus kunagi teada annab, mis tegelikult juhtus. “Igavesti nad ju ikka seda varjata ei saa” jne. Ma polnud julgenud siin kelleltki küsida, sest arvasin, järsku see on pühaduse rüvetamine siinse tuletõrjujate naabruskonna jaoks, hakata mingit vandenõud jahvatama. Aga tundub olevat just vastupidi: just seda nad siin usuvad.

    Kõigist neist asjadest on ka Heleni pandud lingis juttu. Plahvatused. “Laisk” tulekahju. Ja see, et tuletõrjujate ringkonnas on tõde teada.

    Ja mis võiks olla motivatsioon. Miks seda teha. Naftapiirkondade üle kontrolli hoidmine = moslemiterrorismiga võitlemine.
    Ehk teisisõnu, Bush kui tegelane ise on marionett (selles ei kahtle me vist keegi) ja niite liigutavad korporatsioonid – nende huvi on riigi suured kaitsekulutused ja riiki voolav odav nafta.

    See Iisraeli jutt lingi lõpus… Ma ei tea, kas väsisin ära või mis… See hakkas mulle nagu vastu. Mul on mingi loomuomane umbusk nende vandenõude suhtes, mis kogu maailma hädades juudi vandenõud näevad…

    See vandenõu teema on nii ängistav.
    Ma olen eilsetest kodukandi sündmustest veel paigast ära. Otse meie maja kõrval on see kiriku tehtud memoriaalpark, kus toimusid iga tunni tagant teenistused, kirikukellad lõid aina kogu meie kodust läbi, inimesed palvetasid kooris “Holy Mary, mother of God…” miljon korda vist päeva jooksul mu akna all…

    Ma ei pannud telekat hetkekski käima, sest seda kõike oli nagunii nii kohutavalt palju. Ja see oli päris. Sest elan siin: katolikus, iirlaste neighborhoodis, kus on ka paljude iiri tuletõrjujate kodu ja New York City Fire Department suur osakond.

    …Ja eile sain ma siis pihta, et osa nende inimesre ängistusest on ka need kuulujutud ja ähmased teadmised sellest, et see polnud tavaline loogiline tulekahju, kuidas tornid kokku kukkusid.

  6. …Mul on algav haigus ka, kurk paistes, sellest vist see äng (ka eile).

    Vahepeal üritasin edutult magada ja mõtlesin veel.

    Mul on sellised küsimused: KUI on nii, et tornide õhkimist korraldas ka keegi USA poolelt või korraldati USA teadmisel, MIKS pidi see olema saladus, miks poleks see võinud olla osa sellestsamast pahade terroristide stoorist? “Tulid ja ründasid hooneid lennukitelt ja olid salaja sisse hiilinud ja paigaldanud lõhkeained.”

    Ja KUI Pentagoni lasti hoopis rakett, MIKS poleks ka see võinud olla osa stoorist? Miks oleks vaja olnud lavastada reisilennuki sinna sisse sõit? Pentagoni ründamine ja põlema saamine oleks sümboolne ja kohutav rünnak igal juhul.

    Ja oot, KUI Pentagoni lasti hoopis rakett, KUHU kadus siis see lennuk(itäis inimesi)?

    Ja KUI see oli kõik korraldatud kellegi (USA valitsuse vms) poolt/teadmisel, siis kes neid lennukeid siis juhtis? Nende tegelaste asjus on hästi palju küsimusi, kes väidetavalt lennukeid juhtisid… Aga kui ei olnud nemadd, siis keegi pidi neid ju ikkagi juhtima, ning mis võis olla nende motivatsioon? Peale suitsiiditerrorismi on ikka väga raske ette kujutada mingisugust motivatsiooni, kuidas inimest panna, pea ees, hoonesse sõitma.

    Ma kas pole piisavalt süvenenud neisse teooriatesse, et lõpuni “pihta saada” või on nohu ajukäärudes või… või mis?
    läheb kuuma teed tegema…

  7. ega ei tasugi loota, et mõtled korra ja saadki aru, et ainult nohu või aja puudus segab. Ei see olegi nii lihtne. Ega seda infot ikka põlve otsas ei sorteeri-analüüsi.
    Head paranemist,

  8. Triin taipab. Aga kahju on, et inimesed siiski nii vähe teada tahavad. “Huvitavat” ja “põnevat” “uuemate vandenõuteooriate kohta” võib muidugi küsida, aga see on küüniline. Huvitavat pole siin midagi, kõik on kohutav oma paratamatuses.

    Kõige “huvitavam” ja kõige levinum väljamõeldis on see, et halli habemega vanake kutsus 19 röövlit kokku ja, nõjatudes galashnikovile lausus, siin on teile dollarid, minge ja ostke lennukipileteid, aga enne käige lennukoolist läbi ja viimasel õhtul võite veel restos kõvasti pidu panna. … … see on muidu pikem lugu.

    Tuletõrjujatest. Raadioside mõni hetk enne torni varisemist oli (väidetavalt, sest lindistused on salastatud) umbes selline – jõudsime 79 korrusele, siin on kaks tulekollet, vaja kaks juga. Nad ei rääkinud midagi sellest, et seal oleks meeletu kuumus, mis konstruktsioone sulatab või tulemöll, mille peale torn kohe kokku kukkuma peaks. Kell oli 9:57.

    Epp, tuletõrjujate hulgas võid nii mõndagi kuulda. Oletan nii. Tuletõrjujaid hukkus väga palju. Ellujäänud on olukorra pealtnägijad ja samas tunnistajad oma sõprade hukkumisele. Tuletõrjujad suhtuvad asjasse kindlasti teisiti, kui “patrioodid”, kes midagi ei tea, aga kõike usuvad. Epp, Belle Harboris võib olla veel palju varjatud mälestusi.

    Google videootsing “fireman 911” annab esimesks tulemuseks “Fireman: “bomb in the building start clearing out””, aga no selle kohta on lihtne öelda, mees sai asjadest valesti aru. Levinud on videoklipp, kus tuletõrjujad jutustavad, kuidas varingule eelnes rida plahvatusi.

    Tõeteooriatest. Eestikeelselt lehelt http://www.zone.ee/mets443/119.htm alustades saab asjast ülevaate ja leiab lingid “päris” lehtedele. Kirja (tõlke)vead võib jätta tähele panemata, aga uuenevat infot seal ei ole. Värsket infi saab … no internet kubiseb sellest. Tasub arvestada sellega, et nende teooriate hulgas on ka palju tahtlikult eksitavat infot ja muidu nalju.

    Tegijate motivatsioon? Pole mõtet pead vaevata. Nafta on tühine asi. Me ei mõista nagunii, mida tähendab maailmavalitsemine, uus maailmakord, NWO.

    Austades süütult kannatanuid.

  9. mind ängidtab see ameerikalste komme vaatajat-kuulajat labaste vahenditega suunata-mõjutada. Kas ameeriklased seda ise ei taju? Epp sa näed ja kuuled seal ameeriklasi. Kas nad tõesti otsivadki igast asjast emotsiooni ja rahulduvad emotsionaalse vaatlemisega? Kõik mis seal kandist avalikult tuleb on kallutatud ja seda ei saa uskuda. Mul pole aega jne, et netti kammida ja midagi taibata. Aga vaistlikult tunnen ära kui üritatakse mu aju pesta. See teeb valvsaks, aga tulemus on paraku see, et ma ei usu enam midagi.

  10. sõda on ka oma paratamatuses kohutav, samas huvitav. vähemalt mulle, kes ma ühtegi oma silmaga näinud ei ole.

    vandenõuteooriate juures ongi probleem uskumises. mida ja kui palju. lisaks on eestist raske adekvaatselt hinnata, mis maa see ameerika on või millega on tegu, kui räägime võitlusest nafta pärast, terrorismiga võitlemisest ja islamiäärmuslastest. et triin, tõepoolest ei usu enam midagi.

    viimati meilgi näidatud dokfilmid on muidugi labasuse tipp. ja vaesed naiivsed lihtsad inimesed, kellele sellisest seletusest piisabki.

  11. “ja vaesed naiivsed lihtsad inimesed, kellele sellisest seletusest piisabki.”

    aga võibolla on nad õnnelikud. Ei tassi koguaeg kaasas kotti teadmisega, et miski pole nii lihtne, kui näidata tahetakse ja on kordades jäledam kui paistab.

  12. siin oli ju isegi kova poleemika, et kas Sormuste Isanda film “Two Towers” kuidagi teistmoodi ymber nimetada. et pole sobilik ja solvab WTC-s surmasaanute omakseid. hea et veel raamatut ei hakatud ymber kirjutama.
    muide, nendele kes endeid usuvad, kas 20$ rahatahte olete tornideks voltinud? raha voltida pikkupidi pooleks, nii et tagumine kylg jaab valjapoole. ja siis pooleks keerata, nii et moodustuks nool.

  13. Ma arvan, et ameeriklastega on tõesti lihtne manipuleerida (aga võibolla inimestega üldse). Ise olen peaaegu et lõpetanud teleka vaatamise, sest tundsin, kuidas aju pestakse. Lehtedest ja netit saab samamoodi info kätte. Ma ei taha olla üks neist emotsionaalsetest news-junkiedest…

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar