Esitage küsimusi, blogilugejad

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Miks sa otsustasid selle küsimisemänguga kaasa minna? 🙂
    Millisest paigast Tartus sa kõige enam puudust tunned? Kui Eestisse tuled, kuhu esmalt minna tahaksid?

  2. mille järgi naised valivad kas kasvatavad pikad juuksed või jätavad endale lühikesed juuksed? müstika. kas see on kuidagi ka geneetiliselt määratud. mul just tuli selline küsimus pähe, täiesti sõltumata su isikust.

  3. Mida on sulle andnud elamine erinevates riikides? Kas oled vahel mõelnud, milline oleks su elu olnud kogu aeg Eestis elades?

  4. Tegelikult mulle see uus mäng üldse ei meeldi.. aga nohh, kasutan juhust, et lugu tellida 😉
    Mind huvitaks väga su India reisikiri (kindlasti on ta sul kuskil sahtlis olemas..), eriti ashramis elamise osa.
    Ning siis veel üks tuleviku jutt; ootan juba põnavusega su pere kohanemist Eesti oludesse. Varem või hiljem pean ka ise selle tee ette võtma, sa oskad hästi tundeid välja kirjutada… teaksin ka kuidas on.. Aga nohh, see oli lihtsalt tuleviku värk..
    armastusega
    Mari

  5. Palun selgita sellist fenomeni – miks on välismaal eestlased omavahel (tihti automaatselt) sõbrad mitte vaenlased, nagu koduvabariigis kipub kombeks olema?
    Kas eestlane muutub välisriigis elades kuidagi paremaks, eestlaslikumaks või vastupidi – võõrandub Eestist?

  6. Kui laps kooliikka jouab, kuhu riiki pidama jaate, kas USA-sse voi otsustate Eesti kasuks. Teatavasti on koolisysteemid erinevad ja laveerida kahe vahel on raske.

    P.S. Isiklikku laadi kysimus, kas Martal on double citizenship. Kui jah, siis , kuidas te seda taotlesite?

  7. Millal viimati nutsid?
    Kas te plaanite Dagmariga tõesti kirjutada sellele “Õun ära süüa” loole järje, või olete seda juba teinud?
    Kas sa käisid indiaanlaste juures, nagu kevadel siin kirjutasid?

  8. Vabandan, aga tahtsin Katrinile ise vastata.. lapsel pole veel pàris kodakondsust olemas, kui saab 18 peaks saama ise valida… ning Eesti riik ei luba teist kodakondsust (mis tuli ka minu jaoks üllatusena ning seepärast tahtsingi siin mainida..)

  9. siin on tegelikult konks – eesti riik ei luba paberil topeltkodakondsust, kuid tegelikkuses pole kellegil mingit õigust ega võimalust võtta inimeselt sünniga saadud kodakondsust.
    seega siis ei pea laps loobuma ühest kodakondsusest täisealiseks saamisel, vaid võib rahulikult 2 passiga edasi elada.
    nagu enamus ameerika-kanada eestlasi.

  10. Topeltkodakondsuse teema jatkuks:

    Mis saab aga sellisel juhul , kui pass aegub? Kahtlen, kas uut enam valjastatakse.

    Paris kurb lugu. Kardan, et kui antakse valikuvoimalus, otsustab enamus neist valismaal syndinud lastest taisealiseks saades valisriigi kodakondsuse kasuks.

  11. Nüüd on see teema passiteemaks üle läinud… Aga miks ei peaks uut passi väljastatama? Kui inimesel on Eesti kodakondsus, on tal õigus ka passile. Rääkimata sellest, et uue passi taotlemisel minu teada ei küsi keegi, ega sul juhtumisi mingit muud kodakondsust ei juhtu olema… neid kahe kodakondsusega inimesi on päris palju.

  12. Martal sünnijärgselt vist USA kodakondsust ei ole, sest ta on Eestis sündind. Samas, Justin on ju kodanik, sellepärast vist ikka on.

    Ma ei ole ise pidand uut kodakondsust taotlema, seetõttu ei tea neid nõkse. A kui ma abiellun, kas kodakondsuse saab kõigis riikides automaatselt?

  13. ma tean päris mitut topeltkodakondsusega isikut…kui sulle antakse eesti kodakondsus läbi abiellumise…või kui sul on sünnijärgne õigus eesti kodakondsusele…siis eesti vabariik küll ei ole küsinud (vähemalt sellel minule teadaoleval juhul) teise riigi kodakondsusest lahtiütlemist

  14. ise tean ka, aga seadus on ikkagi selline absurdne…
    Kodakondsusseadus, 1 peatükk, üldsätted

    §1. Eesti kodanik

    (1) Eesti kodanik on isik, kes käesoleva seaduse jõustumisel on Eesti kodakondsuses, samuti isik, kes on käesoleva seaduse alusel omandanud, saanud või taastanud Eesti kodakondsuse.

    (2) Eesti kodanik ei või olla samal ajal mõne muu riigi kodakondsuses.

    §2. Eesti kodakondsuse omandamine, saamine, taastamine ja kaotamine

    (1) Eesti kodakondsus:
    1) omandatakse sünniga;
    2) saadakse naturalisatsiooni korras;
    3) taastatakse isikule, kes on kaotanud Eesti kodakondsuse alaealisena;
    4) kaotatakse Eesti kodakondsusest vabastamise, selle äravõtmise või mõne muu riigi kodakondsuse vastuvõtmisega.
    _________________

  15. ja veel..
    §22. Eesti kodakondsuse kaotamine

    Eesti kodakondsus kaob:
    1) Eesti kodakondsusest vabastamisega;
    2) Eesti kodakondsuse äravõtmisega;
    3) mõne muu riigi kodakondsuse vastuvõtmisega.

    Anna andeks, Epp.. et kùsimuste asemel làks jàlle jutt hoopis mujale…

  16. Mina küsin ka. Mis sa arvad, kas Eestisse tulles muutub su blogi stiil – hakkad kirjutama vähem isiklikumalt? Sest see on ju konnatiik, teadupoolest. Ja ma vaatasin, et juba küsiti majanumbrit. Kujutad sa ette, kui kõik su suured austajad su maja ümber kogunevad, et sind silmaga näha ja näpuga katsuda? Minu jaoks on see päris hirmutav mõte, iseenesest.

    Ma olen mõelnud n.-ö Epu fenomeni üle ja jõudnud järeldusele, et peale selle, et sul on ladus stiil ja hea jutuvestmisoskus, on palju rolli mänginud just distants (!). Kaugelt on hea avalamalt kirjutada, mulle tundub. Säilib siiski reaalne privaatsus, või ma ei oskagi seda sõnastada. Aga siin, virtuaalses reaalsuses eraelust kirjutades ohverdad selle võrra ka oma reaalsest privaatsusest (minu juhtumid tänaval, kui kuulen, et keegi ütleb “seal läks daki vist” – hirmutav mõelda mõneti, kui paljud võivad mind läbi ja lõhki tunda ja mul pole nende olemasolust aimugi). But that’s the price we must pay:)

    Muide, seda ka, et mina ootan sinuga kohtumist küll. Mul on üks pilt silme ees, kus me istume minu diivanil ja joome veini ja kuulame džässi ja suurtesse kaustikutesse visandame tuleviku-ideid.

  17. hei, kas asi on tõesti nii hull, et hakataks tänavale maja ette kogunema? ma ei tahaks uskuda… samas, ma ei ole ka kuulus nagu epp ja ma ei ela talinas…

    samas, täiesti põhjendamatult on purjus naabrimees küll esinenud sõnavõttudega, et “mis sa arvad, et kui töötad … siis võid siin kõike teha mis tahad”. nii et oodata võib kõike.

    vabandust, ma ei ole siiani veel midagi küsinud… taipasin just praegu…

  18. selline on seadus küll, aga füüsiliselt ei ole seda seadust kuidagi võimalik täita.
    mitte keegi eesti migratsiooniametist ei seisa sinu kõrval, et sult eesti kodakondsust ära võtta, kui sa näiteks parasjagu ameerika kodakondsust vastu võtad:))

  19. Asi on nii, et kuna põhiseadus on kodakondsuse seadusest ülem, kehtib alati reegel – kelleltki ei tohi ära võtta sünniga omandatud kodakondsust. St siis vägivaldselt. Kui aga inimene ise loobub Eesti kodakondsusest (nt teine riik, mille kodakondsust ta taotleb, ei luba topeltkodakondsust), siis see kaitseklausel enam ei kehti.

    Ja kokkuvõttes on ikka seis selline, et kui KMAsse läheb ameeriklane/iraanlane/tshetsheen, kelle vanem on sünnijärgne Eesti kodanik (või oli seda lapse sünni hetkel!), saab ta ilma kobinata meie sinise … eee.. bordoopunase passi kätte.

    Nii et nii Epu kui VäikseMari kui teiste Eesti kodanike lapsed on tegelikult kahe kodakondsusega, kui too teine riik selle kohta mingeid muid piiranguid ette ei näe.

  20. Küsiksin inimeste kohta: oled Sa kunagi mõelnud, milline on Sinu arvates huvitav inimene? On neid Sinu arvates rohkem (suhteliselt) Ameerikas või Eestis, või pole vahet?

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar