Natuke nuttu ja hala ka

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. tundub, et meie siin ei tea midagi röövkapitalismist.
  Aga tööle minna on tegelikult tore. Esimese hooga on jah hirmus lasta lapsest lahti, aga pärast näed, et kui tore kui ta areneb ka mõne teise inimese toel pisut. Nii lahe kui lastes hakkavad ilmnema välised mitte-oma-vanematega seonduvad impulsid. Aga kas teil seal tasub hoidja ära? Meil on ikka nii, et kui tahad väiksema koormusega töötada, siis on hoidja palk vaid pisut väiksem, kui see, mis saad.

 2. See käib Eesti asjaga kaasas, et hakatakse halvasti ütlema. Ma ei tea küll ühtegi rohkem või vähem tuntud inimest, kelle kohta eestlased kommentaarides sitta ei pilluks, vabandust väljenduse eest.
  Aga samas ma mõistan, et võid ju küll sellest ratsionaalselt aru saada, aga tegelikult ikkagi häirib…
  Mis rahamuredesse puutub, siis sa just rääkisid, et tahad vähem reisida. Nii et kui midagi julgeks soovitada (väga mittetänuväärne amet), siis ikkagi vähem reisimist, aga mitte tööle minekut, kui sa ise pole oma südames valmis last lasteaeda viima.
  Ja muidugi arvutamist soovitaksin ka!… Võimalik palk vrd võimalik lasetaiamaks või hoidjamaks. Ja iga reisi tuleks eraldi vaagida, kui palju see maksma läheks jne. Pole mustvalgeid lahendusi.

 3. Kas kinnisvaraagendi töö mitte pole selline, et endale tuleb objektid otsida ise ja need suuta maha müüa? Ja siis muudkui mööda neid objekte, vastavalt ostja soovile ja olenemata kellaajast, ringi kärutada? Mulle on millegipärast selline mulje jäänud, et on selline töö, ise ma pole ühegi kinnisvaraagendiga kokku puutunud. Võibolla tahetakse, et oleks oma auto ka veel? Kiirtoidu müügikohad tahavad vahel, et oleks oma auto, et pizzasid laiali vedada.
  No kui arvatakse, et sina oled Ameerika-ekspert, siis on meil siin blogikommentaarides ju ka hulgem Eesti-eksperte ja mõni Itaalia- ja Austraalia- ja Inglismaa- ja veel mõne toreda maa ekspert 🙂 Iga inimene oma mätta ekpert! Ma arvan, et seda eksperdivärki pole sul vaja südamesse võtta – alati on inimesi, kellele ei jõua mõte täpselt kohale ja kes kontekstist lauseid välja rebivad. Ajalehtede kommentaarides paraku kipuvad olema ülekaalus negatiivsed emotsioonid – ega asjata ei ilmunud kommentaaride juurde lause “teata sobimatust kommentaarist”. Kui keegi seal kiita viitsibki, siis saab see ka mõne käest sõimata, et on loll ja ei saanud aru. Nii et tugev närv peab oma mõtete ajalehes avaldajal olema 🙂

 4. Üldiselt võib olla rahulik, kui eestlased sulle midagi otse näkku ütlevad. Siis on kõik korras ja nad armastavad sind.
  Märksa hullem on see kui nad on vait. Siis on nad tõesti vihased.
  Eestlase jaoks on tavaline läbi lillede öelda – ma lasen su maha.
  See on armastuse avaldus.
  Pigem tuleb karta inimesi, kes kiidavad.
  Nad tahavad midagi saada.
  Kõige lihtsamal juhul lihtsalt su kodu paljaks varastada.
  Üldiselt tuleks keelustada eestlaste omavahelised abielud.

 5. Kas sa seda oled kaalunud, et võtaks näiteks pooleks päevaks mõne lapse hoida? Siis ei peaks Martat lasteaeda panema ja jääks ehk ka enda jaoks natuke aega. Ma ei tea, kuidas teie piirkonnas, aga olen lugenud, et agente on turul juba liigagi palju. Eks Justini ema oskab selle töö kohta muidugi rohkem öelda.

 6. Ma töötan ajalehes, kus kommenteerijad sõimavad isegi ajakirjanikke. Näiteks üks mees, kes sellesse samasse lehte kunagi tulutult tööle saada proovis ja lõpuks Tartus ajakirjanduse maginstratuuri astus, sõimas mind mingil ajal järjepidevalt. Kohutav, aga kõige paremini aitab see, kui lihtsalt ei loe neid kommentaare. Seda sõimu kirjutavad siiski ainult väga vähesed ja enamik inimesi suhtuvad hästi. Nii et kui Sa tunned, et leht võiks Su blogikatkendeid avaldada, siis tee seda kommijate kiuste.
  Aga Ameerika kapitalismist: mu mees näitas mulle just laupäeval Sinu artiklit Arteris (olin selle enne teda juba läbi lugenud) ja oli veendumusel (mina olen ka), et paraku liigub ka Eesti selles samas suunas, kuhu Am praegu jõudnud on.

 7. On jah see võimalus, et ei loe komme. Lehekomme. Sest blogikomm on midagi muud ja blogidabas tekib tore dialoog. Aga lehekomm… No mind on ka sõimatud pederastiks ja lolliks ja pedofiiliks ja mida vaid… Inimene loeb läbi ja purtsab ma ei tea mida.

  Soovitan endale selgeks mõelda, et see purtsav reaktsioon ei taba mitte sind, vaid teda ennast.

  Tööga, no mina ei tea, aga töötegemine om tore. lui teed tööd, mis sulle meeldib. Minu meelest on Sinu ja Justini töö kirjutamine ja soovitaks Teil asja rahulikult võtta, muudkui kirjutada ja küll see papp ka jooksma hakkab. USAs on vist mingil väga vähesel määral isegi võimalik kirjutamisest ära elada.

  A kui Marta lasteaias juba käib, no võta väike poolepäevane ots, ükskõik kus või mis. Sad jälle inimesi näha ja… Anna vene keele tunde:)

  Nii et nutt ja hala, see on mõtetu tegevus.

 8. Halvad kommentaarid viivad tuju ära, muidugi. Ja Elina, mitte et ISEGI ajakirjanikke sõimatakse, neile öeldakse halvasti ISEÄRANIS tihti ja suure mõnuga. Lehekommid võivad olla labasemad (anonüümsus, ütlen mida tahan), aga otse öeldu on tavaliselt hullem. Mina olen saanud pühapäeva hommikul telefoni teel sõimata nii et laksus ja ühel mu kolleegil oli lausa ahistaja, kes talle iga päev mitu korda ette kandis, mis ta kõik valesti on öelnud. Maniakk.

  Epp, kullake, mulle isiklikult väga meeldib, kuidas Sa meerika elust räägid. Ma püüan lugeda paljusid blogisid, mis eestlaste elust välismaal räägivad, sest see huvitab mind väga, just see päris inimese päris elu päris juhtumistega ja nii. Mismõttes ekspert, see on nii suur maa, et seal ei ole vist kohapealgi ühtegi eksperti, kes võiks midagi pädevat öelda. Mulle ei pruugi tunduda see elu väga tore, aga viis, kuidas seda kirjeldad, on hea.

  rahatu olemine on väga paha asi. mäletan ühte oma kolimist, eelviimast vist, kui olin ostnud korteri, üksi väikese lapsega, raha sai kõik otsa, puud olid märjad ja ilmad olid külmad. Ja siiamaani ajab raha vähesus mind kuidagi närviliseks. Ma kahjuks ei mäleta enam, kuidas olukord lahenes, sest elus ma olen ja pole nagu vigagi. Oma osa muidugi oli ka sõpradel, kellega saime sel perioodil kuidagi eriti lähedaseks… Tööle minna… kui saad siis mine. Rohkem ei tea miskit sooivitada.

  Väga lihtne on distantsilt öelda,et pole midagi, läheb üle ja ära pane tähelegi. Aga just nii ma ütlen: Epp, läheb paremaks ja lahenduvad ka vastikumad keerdküsimused.

  Andry: nuttu ja hala on ka vaja. mitte väga tihti, aga vahel on ikka küll.

 9. nutt ja hala käib tihti kevadega kaasas, olen ma täheldanud. endalgi hetkel selline periood käisil. nii et mulle väga meeldis lugeda, et keegi veel hädaldada tahab. 😉
  kommentaarid…mnjah, ära parem loe neid. mina ei loe kunagi ja iseäranis siis mitte kui minu töökohast jutt käib. õige mul vaja teada, mis rahvas meist arvab. meie arvame endast igatahes hästi 😛

 10. Minuarust on nõme öelda, et see või teine inimene pole mingi riigi suhtes mingi ekspert või et ta ei tea tegelikust olukorrast midagi. Minuarust saab iga inimene näha kõike alati ikka ja ainult oma vaatevinklist ja oma silmade läbi tuginedes oma selle hetke teadmistele ja kogemustele.

  Igal inimesel on oma väiksed ja suured maised mured. Me oleme ju kõik vaid inimesed. Ja iga inimese enda mured on need kõige suuremad ja tähtsamad.

  Negatiivsed kommentaarid on igal pool. Vahet pole mis artikli või teema sa avad ikka leiad halbu kommentaare. Inimesed on erinevad ja kõigile ei saa meeldida. Loomulikult tekitab see kohe ka sellise tunde, et aga mile jaoks ma seda siis üldse teen.
  Samas halva kommentaari kirjutaja on aktiivsem kui hea kommentaari kirjutaja. Ok mitte hea, aga sellise, et oli jah tore/normaalne artikkel.

  Inimesi on miljoneid ja nende arvamusi samuti. Eestis ok on neid kommentaaride kirjutajaid vaid miljoni ringis (arvestades, et osa inimesi ei käi internetis ja mõned ei oska lihtsalt veel kirjutada/lugeda)

  Sulle Epp soovin kõva närvi ja ausõna ära loe seda jama mida arteri kommenteerijad kirjutavad.

  Ja kui siin blogis on uusi halvustavaid kommentaare siis ära pööra ka neile erilist tähelepanu. Sinu blogi aadress levib paljudes kohtades ja nagu ma juba enne ütlesin inimesi on igasuguseid.

 11. Epp, ma soovitaks sulle vaga toole minekut, aga kuhu laps panna? Kas Justini ema toesti ei saaks paart paeva vabaks votta ja Martat passida? Mul endal ka sellised ule-tootavad in-laws, aga ehk raagiks augu pahe? Voi tee nii, et pane PayPal blogile – akki rahvas tuleb appi ja kogub krediitkaardi maksuks raha kokku??? Me oleme ju koik sellised lahked ja head Eestlased? 🙂

 12. Ma olen siin hoopis arutanud kuluaarides ideed panna siia (mitte plinkivad! Mitte SUV-sid reklaamivad!) reklaamibännerid. Seedin seda ideed. Nii saaks blogimisest teatud sissetulekut toov elukutse mu jaoks.

 13. Neid PM kommentaare ära südamesse võta. Järgmisel korral lihtsalt ära loe neid (kerge öelda, aga raske teha). Muidugi teeb haiget…
  Endal on hirmutav mõelda, et KES need inimesed sellised on, kelles niipalju vihkamist ja teiste halvustamise vajadust peidus. Et muidu käivad meie seas ringi ja pealtnäha on normaalsed.

  Mis puutub reklaamidesse siia saidile, siis proovi siia näiteks google adsense search saada. Ning palu oma lugejaid, kui neil midagi selle vastu ei ole, tulla siia lehele ja alustada googeldamist sellest nupust. Kasvõi kordki päevas. Muidu me kõik kasutame googlit ju niikuinii…
  https://www.google.com/adsense/ws-overview
  ja
  https://www.google.com/adsense/

  Toimib see nii, et vajutad sellele nupule siin lehel (kui paned selle nupu siia st.) ja see avab uue akna, tavalise google akna, ainult et värvid on vist natsa teised ja seal kuvatakse igakordse otsisõnaga seonduvat reklaami.
  Niiviisi saad ka jälgida, mis Su lugejaid huvitab. 😉

 14. Kuradi L@SSIE, imbetsilne ahv, kustutage tema kommentaarid nüüd kähku maha, see on üks psüühiliste häiretega tegelane, kes kommenteerib igale poole,kas teda kinni ei saaks panna?

 15. Epp! Sa oled eestimaalane. Kas sa pole varem artiklite kommentaare lugenud?
  Mina loen ja kommenteerin. Aga ma ei tahaks mingeid kommentaare kui mina midagi kirjutaksin. Isegi blogis reeglina ei lase kommenteerida. Sest olen kommentaaride tasemel liialt kõrvetada saanud.
  Ajakirjanikuna peab su nahk olema tugevam kui keskmisel eestlasel. Sa lihtsalt ei tohi kõiki ilgusi hingest läbi lasta.

 16. Tavaliselt need kes “komme” loobivad või nn kriitiliselt kirjutavad ei suuda oma egost kaugemale mõelda ja arvavad, et see kuidas nemad maailma näevad ja tunnetavad on ainuõige. Minu ülemus ikka kordas mulle, et kasvata paks nahk ja see muide on aidanud. Ei saa kõike sopa oma hingest läbi lasta ja kõigile meeldida.
  Ma mõtlesin just sel ajal kui oma tuludeklaratsiooni täitsin, et äkki Sa valgustad meidki siin sellest USA tuludeklarstsiooni täitmise korrast ja maksude maksmisest niipalju kui Sa oled sellest sotti saanud.

 17. Hi thеre just wanted to give you a quick heads up.
  Tɦe text in yօur content seem to be running off the screen in Opera.
  I’m not sure if this is a format іssue or something
  to do with internet browѕer compatibility but I thougɦt I’d post to let
  you know. The layout look greɑt thoսgh! Hope yоu get the problem resolved soon. Cheers

 18. Here are 10 top reasons you need to be hiring the expertise of experienced
  and professional consultants. Beginners without any internet marketing
  knowledge may be creating wealth in one week or less.
  The No Book DR-TA could be conducted in many different
  ways–whole class, small selection of, or even a mix of the two.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar