Belle Harborist ja poliitilisest (eba)korrektsusest

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Mõtlen, et kuidas 20 New Yorgis veedetud aasta jooksul pole Ingast kosmopoliitsemat tegelast saanud… Mulle meenutab siinne poliitiline korrektsus vene aega, et on teemad, mida ainult koduseinte vahel arutad ja millest väljaspool seda ei piiksata, lapsedki peavad sellest aru saama. Aga samas ma pooldan, et avalikult rassistlike avalduste tegemine siin on taunitav, tuleb katsuda kuidagi viisakalt teineteise kõrval hakkama saada (lugesin just Päevalehest artiklit rassistlikest noortest Tartus).

 2. Mind on ka üllatanud elus mõnel hetkel ameeriklaste rassism, mis ju “ametlikke” jutte uskudes peaks pea olematu olema.

 3. Ameeriklased on rassistid, sest nad puutuvad selle “oma koha leidmisega rahvaste paabelis” väga konkreetselt ja naha ja karvadega kokku. Ma arvan, et New Yorgi inimesed on teistsuguses mõttes rassistid kui näiteks Texases maakohas elajad. Njujorklased on tavaliselt ikka tolerantsemad – aga nad tahavad elada selles naabruskonnas, kus nad end hästi tunnevad ja kus on omasugused.
  Ma arvan, et nii nagu Inga, mõtlevad siin väga paljud. Tema eripära on ekstsentrline lapsesuu. Enamasti jagatakse selliseid jutte vaid kitsa pere ringis ja pealispinda, avalikku suhtlust, katab “poliitilise korrektsuse” üsna õhuke kiht.

 4. …ja ma lugesin ka seda artiklit rassistlikest hoiakutest Tartus http://www.epl.ee/artikkel_316356.html
  sellest on kurb jah. Tartu on olnud kinnine kogukond ja nüüd on seal igasuguseid mustanahalisi õppureid. Nõustun sinuga, Tiina, et parim lahendus on ikkagi see “poliitiline korrektsus”, isegi kui pealispinna alla nina vingu veetakse. Koos selle poliitilise korrektsusega kasvab loodetavasti ka tõeline tolerantsus.

 5. mulle tundub, et Tartus on see rohkem poos, kui et mustanahalised kedagi tõesti häiriks. No ei saa ju see käputäis häirida! Aga neile seal tundub, et ohoo, meil ka neegrid, hakkame protesteerima, nii lahe nagu päris, nagu Ameerikas. See on jube. Ja ma ei arva, et asi oleks selle linna varasemas kinnisuses, ega need paar nõukogudeaegset neegrit ei saa ju kogu Tallinnat tolerantsemaks teha. Mulle tundub vahel, et Tartu on lihtsalt provints – oma kõigi heade ja halbade ilmingutega.
  Olen ise Tartus õppinud ja suhtun Tartusse hästi, aga paraku osutub igasugune kokkupuude ülikoolivälise rahvaga, ikka kummastavaks – jõmmlus kipub ikka valitsema. Tallinn on lihtsalt suurem, et siin need jõmmid ja rassistide (ega neid siin vähe pole) ei pääse linnapilti ilmestama.
  Aga kultuuripealinnaks – ka kõige huvitavam festival läheb seal pooltühjadele saalidele. Ja saalegi napib – no mis kultuuripealinn???

 6. Kunagi võtsin ma Tartu Ülikoolis loengusarja Kolmas Reich ehk siis natsi-Saksamaa. Sattusin siis suhtlema lähemalt nende ajalooteaduskonna poistega, kes olid Kolmanda Reichi huvilised. Mitmed neist olid rassistid.

  Näiteks avaldused (nüüd kopin, sest kirjutasin mõned neist juttudest toona üles):

  “Hitler oli ohver. Kas te aru ei saa, et Hitler võttis enda peale selle löögi, et Euroopat päästa! Maailma silmis on ta mõrtsukas. Aga vähemalt paarisajaks aastaks päästis ta Euroopa juutide ülevoolu eest!”

  “Kas te olete kunagi mõelnud, mis oleks Euroopast saanud ilma Hitlerita! Kogu Euroopa oleks niimoodi ülerahvastatud nagu Hiina, iga ruutmeetri peal elaks inimene. Ja see keskmine inimene oleks tunduvalt tumedanahalisem ja kongusninalisem kui praegu! Kui meile praegune valge Euroopa meeldib, siis – siis peame Hitlerile tänulikud olema.”

  “Tegelikult, kui me tahame uuesti valget Euroopat, oleks meile hea uus Hitler!”

  VAAT NII. Kurb, aga tõsi – need kolm purjakil tundegite tsitaati pärinevad ühest kõrtsivestlusest ja ühelt sünnipäevalt, otse elust, otse Tartust.

  PS: Sellegipoolest mulle Tartu meeldib. Kes kultuuripealinnaks – mul ausalt öeldes seisukoht puudub, sest mulle meeldivad nii Tartu kui Tallinn, nad on lihtsalt üsna erinevad keskkonnad.

 7. Jah, meie, Tartlased oleme väga karmid natsid.
  Endal on kombeks, kui kohtan kusagil kedagi, kes väidab, et ta on Tallinnast, siis küsin, et kas ta ikka teab kuspool on bussijaam…

 8. Heh, natuke teemaväliselt, aga jutulõng läks sinna suunas. Itaalia on jaotatud poliitiliselt (aga see mõjustab kogu elu) vasakpoolseteks (enamuses ektremistid kommunistid) ja parempoolseteks ( mitte kapitalistid vaid fasistid). Mu ex oli see parempoolne, seega tõsine fasist, olgugi, et ta seda mulle kunagi ei tunnistanud. Kord olime ta sõpradega pitsalauas, ning läks jälle jutt poliitikale ( tavaline). Kui siis 1 poistest arvas: ” oleks meie kallis onu (hitler siis) praegult elus ja jõus, siis poleks kõiki neid moslemeid siin igal pool!!!” Loomulikult oli kogu seltskond nõus, ning noogutasid… Mina, ainuke naine ja ainuke tõesti di razza ariana ( vot ei tea eestikeelset vastet) vastasin, et kui teie kallis onukene oleks veel elus, siis te tõmmud poisid, küll poleks sama elusad!!! Siis jäid poisid vait …

 9. Eestlane on tavaliselt kah agiselt rassist. Talle ei meeldi enda naabergi, mis siis veel rääkida käratsevast araablasest.
  Mida väiksem on asustatud punkt, seda paremini kipub see rassism väljenduma.
  Muidugi tavaliselt on metsakülade elanikule nende küla vahele lahtiselt jalutama lastud neeger suur haruldus, mille vastu ei osata midagi ette võtta.
  Tartu aga on piisavalt suur, et need, kellel vaja oma piiratust välja näidata, need ka päeva jooksul mõne õnnestunud otsa ära teha saaksid.
  Ma arvan, et palju hullem, kui mustanahaline olla Tartus oleks olla mustanahaline Rakveres, Pärnus või Kohla – Järvel.
  Tegelikult igal linnal on ka oma “vaim” nt. Võru on vägagi külalislahke.

 10. Pingback-viide: car loan
 11. Pingback-viide: acne treatment

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar