Lennarti-legendid Eesti Kirjandusmuuseumile

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. 2000 a. Viljandi pärimusmuusikafestivali väisates juhtus Lennartiga selline asi, et Veljo Tormise kontserdile natuke hilinedenuna soovitas Ants Johanson tal “esimesse ritta maha istuda”.
    Mida Lennart tegigi, istudes eespool pingiridasid kügelevate punkarite keskele.
    Aga seda asja saab ka täisesti vaadata, selleks tuleb minna http://www.folk.ee
    sealt valida pildid ja video ja siis 2000 Tund tormisega.

  2. Lennu surmapäeval rääkisin kümne inimesega ja kogusin lehe jaoks kommentaare ja ka mälestusi. Siia üks tore, mis lehte kahjuks ei mahtunud. Mälestuse rääkis Urmas Sõõrumaa:

    “Kohtasin Vana ükskord Helsingi sadamas, mina olin laevale minemas ja tema tulemas. Ta oli siis välisminister. Marssis otse läbi rahva minu juurde ja küsis, et mis teed siin. Mina vastu, et koolitusel olin, turvateemadel. Mõtles siis Vana natuke aega ja siis, sealsama, ihukaitsjate, Soome välisministeeriumi ametnike ja rahvamassi keskel, karjatas “juaahaaa!!!”, kargas kõrgele õhku võttis maandudes sisse filmidest nähtud karatepoosi”.

    (Sõõrumaa näitas hüppe ja karjatuse ette ka ja see oli jube naljakas).

  3. Vabandust, Kaur. Arvestades Sõõruka karate-tausta ta ilmselt karjus õigesti, aga minu mälu vedas alt. Või siis karjus Lennart valesti. :p

  4. juaahaaa! ja kiai! on piisavalt sarnased – ntx kendos (jaapani mõõgakunst) karjutakse pähe lüües valjusti “MEEEEEEEEN – hoopis miskit muud, eks 🙂 Ilusat hommikut 🙂

  5. “On a state visit to Lithuania in the late 1990s, he stopped his official convoy, asked a girl in the street if he could borrow her bike and cycled off to find a much-loved bookshop.”

    kusjuures, see on pooltõsi. tõepoolest pidas ta konvoi kinni, väljus autost ja TAHTIS lastelt ratast laenata, et raamatupoodi sõita. päris sõitmiseni küll asi ei jõudnud.
    olin seal ja nägin pealt.

  6. kogemuse baasil võib öelda, et see 7’s võib täiesti tõepärase põhjaga olla…
    ja Eppppp, seda loodan minagi, et neid jutte räägitakse ka siis kui väike Marta juba vanaema on 🙂

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar