Kanasupist te ei nakatu

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Selle kohta olla uurimusi, et kogemused suurendavad empaatiavõimet. Et kes on hädadest läbi käinud, see oskab teisi hädalisi rohkem mõista. Nii et see küsimus loo lõpus on päris omal kohal.

  2. Praegu on hea mõelda sellele, et vähemasti soojad aasta-ajad on ees: ei pea muretsema külma pärast, kui elu hulluks läheb! Aga tikke peaksid küll leidma tavalisest toidupoest, küsi järele, mis osakonnast täpselt. Ainult et neid müüakse hulgim korraga. Ja küünalde jaoks see idee, et külasta Ikeat!

  3. Seal hulgilaos (BJ Wholesale Club) igatahes tikke ei müüdud, küsisin. Ja Justin oli ka võhik, ütles, et ta pole elu sees tikke ostnud, aga vahel on mõnes restoranis neid suveniirina kaasa antud arvele ja sestap ta ikka onm oma vanematekodus mõnda õhukest tikupakki näinud…

  4. kas te tõsiselt usute, et vesi võiks kraanist ära minna, kui linnugripp inimestele levib?
    mina nimetaks sellist mõtlemisviisi paranoiaks (mõeldes selle all meditsiinilist diagnoosi)
    igatahes kui nii juhtuks, ei saaks enamik tänapäeva inimesi mingis koduses karantiinis olla, sest vesi on elamiseks hädavajalik ja isegi üks päev veekatkestust lõpetaks karantiini.

  5. Meie ostame tikke 99 sendi poest, seal on nii puust (karbis 300tk.) kui vanapaberist (neid vist on 500 tk pakis) tehtud tikke müüa.

  6. Eh, ka mina ei saa aru, miks peaks gripipandeemia tõttu vesi ja elekter ära minema. No mitte ei saa. See on ju ainult viirus, samamoodi kui tavaline gripp. No mingi 30% jääb haigeks. No mis siis, suvel, puhkuste ajal on 50% tüüpe töölt ära, aga vesi ja elekter ei kao kusagile. Ja ega see toit ka ei kao kusagile, sest 70% inimestest elab ja töötab nagu muiste, järjekorrad on ka sama pikad 🙂

    Eh, teid ameeriklasi küll.

  7. ma olen juba oma mõtetes leppinud sellega, et SEE PÄEV on millalgi käes. kas just sel aastal, aga küllap ta millalgi muteerub, see gripiviirus siis. samas, ka mina arvan, et tänapäeval on võimatu panna inimesi oma koju garantiini. kohe, kui majadest vesi otsa lõpeb, läheb lahti ränne kuhugi vee järele. söögiga sama lugu. ma ei kujuta ettegi, et ma kuhugi oma korterisse koguksin 5 täiskasvanud inimese ja suure koera söögi (need teismelised söövad nigu obesed). pealegi koeraga koos garantiinis toas olla??? ma arvan, et selleks hetkeks kui vesi on ära ja korahunnikuid ei saa põrandalt ära pesta (ja prügikotti välja visata), oleksid mu teismelised nõus riskima gripiga, et koer välja viia. ja kõigele lisaks, ma kardan, et mu ülemus ei pea gripiohtu, vähemalt esialgu eriti suureks ja eeldaks, et me kõik tööl käime. 😛

  8. ohh, sorry, eeldasin vist mõttes, et karantiinil on midagi ühist garantiiga :S piinlik, piinlik…vaat mis juhtub, kui kasutad sõna harva.

  9. sa epp, oled ameerikas veel nii uus, et ei tea, et neid paanikaid ja paranoiasid on ameeriklastele ikka mingi aja tagant pähe määritud. siin ju soovitatakse tagavarasid varuda kasvõi lumetormi jaoks. ka maailmalõpust on siin vahelduva eduga ikka mingi aja tagant räägitud.
    enamus muidugi ei pööra sellele mingit tähelepanu.
    ja ma ei usu, et sinusuguseid palju on, kes nimekirjaga tõepoolest ennast pandeemia puhuks hulgilaost varustama tõttavad:))

  10. Ma ütleks nii: looda parimat, valmistu halvimaks.

    Oleme Justiniga kokku leppinud, et sellesama toidutagavaraga saaksime vajadusel kunagi matkale minna!

    Mis ameeriklaste maailmalõpu-tundesse puutub, siis seda on Justin mulle värvikalt kirjeldanud, kuidas tal paar kolledzhikaaslast läks hulluks millenniumi lõpu puhul… Näiteks võtsid nad raha pangast välja, sest levisid kuulujutud, et pangasüsteemid lähevad hulluks. Tagantjärgi hea muheleda.

    Aga mina tänases USAs küll paanikat ei näe. Ma arvan, et seekord on paanika (või valmidus, mis iganes sõnaga seda nimetada) Euroopas suurem.

  11. Võiks kihla vedada, et ei ameerika ega eesti territooriumil ei sure mitte ükski inimolend linnguripitüvesse või sellest muteerunud viirusse. Kihlveo kaotaja peab minema ja puhastama oma koduse ümbruse metsa, kandes seljas särki: “olen loll ameeriklane ja otsin oma ajusid”

  12. Tere Epp!
    Tänu Sulle olen ma enamiku oma siinseist tuttavaist selle linnugripi jutuga närvi ajanud. (Tänu Sulle sellepärast, et enne ma lihtsalt ei mõelnud selle riski peale.)Tundub, et see farm meist paarsada kilomeetrit eemal, kus üle 8000 linnu tapeti inimesele ohtliku tüvega linnugripi pärast, ei näi kedagi kottivat ning tavapärane elu läheb edasi.
    Mõtlesin siis, et ehk on viga selles, et suhtlen põhiliselt noorte, ilma perekonnata inimestega. Ometigi ka oma naabritelt (35-aastane paar koos 3-aastase lapsega) pälvisin sama üllatuse, kui küsisin, kas nad näomaskid on ostnud. Ei tea tõesti, kas olen mina paranoiline või teised liiga lihtsameelsed..

  13. Selle valiku teeb igaüks ise. Ja mina ju ei tea, mis on tõde. Küllap ma olen midagi “lolli ameeriklase, kes otsib oma ajusid” ja “jumaliku tõe” vahepealset.

    Ja minu, pisikese inimese isiklik valik on osta koju karantiiniks valmisoleku tagavarad ja pärast seda rõõmsaste edasi elada.

    Huvitav on vaadata, kuidas kommentaarides jutulõng läheb. Ma enda jaoks olen küsimused “kas vesi võib ära minna” läbi mõelnud ja seetõttu eeldasin-lootsin, et jutt hakkab siin jooksma hoopis neil teistel teemadel, mida ma tänases jutus puudutasin (vt loo lõpp).

  14. Leo ja kriitik ja teised. Te võite samamoodi kihla vedada, et te ei tee järgmise kuu aja jooksul autoavariid ega sure infarkti. Ilmselt võidate. Sellegipoolest ei ole liikluskindlustus ega haigekassa/sotsiaalmaks kasutud asjad – sest KUI teed avarii või jääd grippi, siis on ilma nendeta häda suur. Epu tagavara on samasugune kindlustus – kulu sellele on suhteliselt väike, tõenäoliselt/loodetavasti jääb see kasutamata “rumalaks” väljaminekuks, aga KUI seda peaks vaja minema, siis läheb seda vaja VÄGA.

    Ja praegu ei ole asi meedias ega meediapaanikas. “Millenniumi” ajal olid spetsialistid rahulikud ja irvitasid meediapaanika üle. Praegu on eriteadlased palju rohkem mures kui tavakodanikud.

    kaur / värske autoavarii süüdlane, õnnelik oma kasko üle

  15. Epp, New Orleans näitas hästi, mis ameeriklastege juhtus. Loomulik loomalikkus tuli kenasti tagasi, ei olnud kadunud kuhugi.

    Huvitav oleks teada küll, kuidas SuperDome’s öid ja vägivalda üle elanud inimesed muutunud on. Aga milline meediakanal sellest kirjutaks? Need artiklid, mida mina olen N.O. praeguse olu kohta lugenud, sellest ei räägi, pigem on toon “on jah hallitus ja kõnts, aga ME SAAME HAKKAMA”.

  16. veest:
    http://www.fluwikie.com/index.php?n=Consequences.WaterSupply
    võimalikud probleemid, mis võivad tekkida seoses veega

    Problem 1
    Approximately 94,000 people work in water and wastewater treatment plants in the United States (ref). During a pandemic, it is expected that a third of these workers will be seriously ill at the same time. In some places it will be less than a third, and in other places it will be more, always for a limitted time (perhaps one or more weeks).

    Problem 2
    Electricity is essential for operating pumps that move water and to work the feeder systems to add chemicals for purification. During a pandemic, the electrical supply to water treatment plants may be interrupted. This would stop the flow of clean water to homes and businesses.

    Problem 3
    Transport of supplies of chemicals used to treat water may be disrupted.

    ehk: kurb küll, aga üpris tõenäoline, et probleeme võib tulla

    (vt sealtsamast ka pakutud lahendused, samuti muid jutte veega seonduvatest probleemidest)
    isiklikul tasemel peaks olema varutud:
    – hulk tühje anumaid (mul on keldrisse laotud ca 40 tühja viieliitrist veepurki :D), mida siis tuleks nobedalt täita, kui probleeme paistma hakkab,
    – keemiline veepuhastus, mida siis kasutada ühelt poolt vee säilitamisel ja teiselt poolt hädaolukorras suvalise vee töötlemiseks (spetstabletid, jood, kloor)
    – veefilter, mis siis selle keemia veest välja võtaks..

  17. New Orleans huvitab mind ka.
    Kui maailm ja biotech-maailm edasi kestavad (see siin oli ebaõnnestunud nali), siis tuleb Justinil sügisel New Orleansis konverents ja ma tahan sinna kaasa minna. Seal elab ka üks eestlanna, kellega olen põgusalt maile vahetanud.

    Eriteadlased on mures. Just nimelt. Minu jaoks oli see Justini jutt viimane tilk karikasse.

  18. Kaur ütles hästi – varud on üks kindlustusliik 🙂
    ma olen maksnud aastate jooksul kümneid kordi rohkem igasugu kindlustusseltside kaukasse 😀 – kui ma praegu olen varudele kulutanud

  19. kuidas inimesi muudab?
    mh, noh, ma siiski usun siiralt, et inimesed on kriisiolukorras võimelised tunduvaks eneseületuseks 🙂

    ja muudab kindlasti .. sõja üleelanud inimesed eestis – no tuletage oma vanaemasid meelde? neil olid ikka toiduvarud ja olid väga kokkuhoidlikud, oskasid eimillestki kõike vajalikku teha 🙂

    praegused vanaemad on juba sõjajärgne generatsioon :p

  20. Igor Mang räägib eelmise aasta viimases Maalehes, mis ootab Ameerikat 🙂 : On loomulik, et maailmas uue korra, novus ordo loomise eesotsas on Ameerika Ühendriigid. USA vaimne eliit ja ka osa poliitilisest eliidist on seotud okult-esoteeriliste traditsioonidega, mille juured ulatuvad Atlantise aegadesse. […] Jah, tõesti siirdusid lihtrahva näol Ameerikasse eelkõige vabameelsemad, ettevõtlikumad ja seiklushimulisemad inimesed, kes oma usulistelt vaadetelt enamikus olid protestandid. Kuid koloniaalseisusest vabanemine, omariikluse loomine osutus võimalikuks tänu okult-esoteeriliste vennaskondade olemasolule, kelle suundumine Ameerikasse oli palju teadlikum: eesmärgiks ehitada üles uus Atlantis.
    Terve jutt http://www.maaleht.ee/?page=&grupp=artikkel&artikkel=4698

  21. aga kas ei ole siis äkki midagi muud, kui et ikka: oma särk… ses suhtes, et enamik inimesi ükskõik mis kriisiolukorras püüab ise ellu jääda, nii et muutuvad küll loomalikeks, aga siis selleste enamusest omakorda enamus midagi ka õpib sellest, aga peamiselt käibetõdesid (no nii umbes 10 käsu stiilis. ega ma neid küll täpselt ei mäleta, aga sinnakanti)
    no umbes nii, et et hakkad järsku vanasõnades sisu nägema? ja siis suudavad 10st tõest 3 edasi anda ka oma lastele. koduste harjumustega.

    ja siis väike osa nendest (kes nagunii on rohkem suutelised iseseisvaks mõtlemiseks) teevad sügavaid ja põhjapanevaid järeldusi, mida suudavad edasi anda ka järgmisele põlvkonnale?

    ma ei tea, aga üks varinat positiivseks edasiminekuks on sellise inimese/grupi tekkimine, kes suudab piisavalt siiralt ja karismaatiliselt lahendusi pakkuda ja ühtlasi ka süvaväärtusi atraktiivselt inimestele õpetada? (no ma mõtlesin Gandhi peale;)

    võibolla soosib öine aeg pessimismi;)

    aga muidu: ma ei tea küll Ameerika elust midagi, aga kui palju njuujorklane puutub lindude ja nende elutegevusega kokku kui ta linnas elab? äkki siis ongi olulisem küsimus, kuidas vältida salmonelloosi v linnugrippi nakatumist toore liha käitlemisel? a no võibolla on mingi oluline point minust mööda läinud.

  22. Kogu see linnugripi teema teeb mulle ainult nalja. Võibollka, et olen kiiksuga või lihtsalt fatalist või po..uist, aga igatahes mina näiteks olen loobunud muretsemast asjade üle mida ma niikui nii muuta ei saa. Kui on surm siis on surm. Nikaua kui ei ole siis tuleb elada. Paanitsegu need kes elanud ei ole või siis elada ei oska.

    Saabusin paar tundi tagasi Eestist. Ja teate mis? Mul on TOHUTULT hea meel et ma tagasi olen. Ja ometi oli mul TOHUTULT hea kaks nädalat seal. Mälestuseks nohu ja köha või mingi muu linnugripp saunas käimisest ja jääaugus suplemisest, mingid peas keerlevad fragmendid vestlustest sugulaste sõpradega isa juubelilt kus oli umbes sadakond inimest. Fantastiline. Eesti on fantastiline. USA on fantastiline. Elu on fantastiline. F linnugripp! 🙂

  23. Ma jõudsin juba mõelda, et huvitav, mis meie Aivariga juhtus. Ah et käisid Eestis.
    Jätkates su jada… Linnugripp on ka fantastiline, selles mõttes, et ergutab fantaasiat 😉
    Ja kui sureme, siis surm on ka ilus. Ja kuni ei sure, siis… oled sel nädalal oodatud ohtralt kommenteerima, täiendama ja parandama, sest ma lubasin kirjutada sel nädalal palju Ameerikast. Aga ma olen siin ju ainult kaks aastat elanud.

  24. Kaur, juhul kui Epu tagavara vaja läheb, siis pole enam teha midagi. Milleeniumi ajal oli oodata mõnepäevast segadust lihtsalt. Gripi efekt on hullemal juhul kolmandik inimesi rivist väljas. Ja see EI parane kahe päevaga. KUI neid tagavarasid hakkab VÄGA vaja minema, siis peaksid hakkama inimesed lisaks gripile ka massiliselt janusse ja nälga surema ja see samuti EI paranda olukorda. Elad 2 nädalat kauem kui teised. Mis elu see selline oleks?

    Ja noh, kõige halvem on osta neid asju hulgilaost. Screw the väikepoodnik, screw! Paras talle rajakale, tema jääb niiehknaa oma klientides esimesena ilma, tema pood rüüstatakse niiehknaa esimeste seas, milleks talle veel see paanikapapp. Olgu ilma, külakurnaja. Elagu ladu! 🙂

  25. Aga pärast seda 2 nädalat võid elada ka 20 aastat kauem kui teised. Või on sinu (ja Sue) lapsed need, kelle peal kohalik kogukond üldse alles jääb. “Taga oma järglastele teistega võrreldes suhteliselt soodsad olud” on meie elueesmärk number üks, kindlustused ja valmisolek hädaolukorraks on üks selle saavutamise viise.

  26. kuule Petka – kes see väikepoodnik veel on? 😀
    ma ei tea enam küll pea ühtegi, Tallinnas võimutsevad absoluutselt igasugused prismad-selverid-rimid ja arvukad säästu/t/co- marketid ..

  27. Kui tõesti tekib see inimeselt inimesele tüvi. Kõik me “teadjad” tõmbume karantiini. Hakkame sööma tamiflud ja oma varusid. Aga ta ei tule siia nende mõne nädala jooksul. See, et ta levib mõne tunniga üle maailma on ju ainult üks oletus, mis peab silmas erakordseid kokkusattumisi.
    Ja meil siis varud otsas ja 6-nädalat (maksimum tamiflu võtmise aeg) läbi ja …
    Küsimus selle, et kas meil õnnestub ajastada oma aktiivset gripitõrjet tõelise gripi haripunktiga?

  28. hm, no küll sa tead millal tuleb peitu pugeda 😀

    kui ajalehed on täidetud laibakuhjade piltidega ja peaminister on näost hall ja hoiab pead kätega kinni
    icic

    lisaks ma loodan sellele, et internet vähemalt algul töötab 🙂

    tamiflud profülaktikaks jagub reaalselt (ja on mõtet selleks kulutada) ainult medtöötajatele, kes reaalselt neid haigeid põetavad
    muidu .. haiguse korral, ja siis ka vaid kui kohe alguses jaole saab

    mis puutub varudesse, siis keegi ei keela sul soetada rohkem varusid kui 2 või 6 nädalaks .. 😀
    mormoonidel on kombeks aasta toiduvarud kodus hoida :p

  29. Pole mul nii suurt kodu. Elada ka veel vaja. Aga eks siin Eestis, kus linnad väiksed ja enamikul mingi maaeluvõimalus ka säilinud, ongi lihtsam. Ma väga ei muretse, vähemalt ette mitte. Aga eitusfaasi ei ole enam takerdunud tänu sulle Sue ;-).

  30. aga kas te siis SEDA UUDIST polegi lugenud, et varsti kukub terve läänemaailm kokku? see eeldab juba suuremaid varusid. minu tädi igatahes kuulis külanaistelt, et targad mehed internetis kirjutasid ja on nõutu, kust oma suhkruvarusid võimalikult odavalt täiendada..

  31. vaata 313, selle asja vastu lihtsalt ei oska valmistuda. Anna aga näpunäiteid, küll järgijaid leiad ;-).

  32. jaa, ja lisaks saab nafta otsa, ja meteoriit tuleb, ja golfi hoovus jääb kohe seisma, ja siis oli veel jutt pooluste nihkest 😀

    ühesõnaga – kogu see värk on nii segane, et paari nädala toiduvarud peaks igatahes kasulikud olema :p

  33. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=12452049

    Surmagripp mängib inimestega loteriid

    Linnugripi muutumine inimeste vahel levivaks haiguseks nõuab samasugust tõenäosustabamust nagu kolme järjestikuse Viking Loto jackpot’i võitmine, leiab Tartu Ülikooli viroloogiaprofessor Andres Merits.

    Viking Loto jackpot’i võitmiseks tuleb kuus numbrit õigesti ära arvata. Et lindude seas laialt levinud linnugripp suudaks inimeste seas levima hakata, on vaja kahtekümmet õiget kombinatsiooni, kirjutab Postimees.

    Reklaam

    Merits ei välista, et selline asi võib juhtuda. “Kolmesaja aasta pärast või järgmisel nädalal, kui õnnetud asjaolud peaksid kokku langema,” ütleb ta. “Lindudelt inimesele kandumiseks peab viirus siiski tegema väga suuri pingutusi.”

    Et linnugripp suudaks inimeste seas otse levida, on viirusel vaja teha korraga paarkümmend nukleotiidimuutust. Selliste muutuste tõenäosus on üliväike, kuid Meritsa sõnul siiski mitte olematu.

    Linnugripp hakkab praegu inimestele lindudega otsekokkupuutel külge, kuid inimeste vahel edasi ei nakka. 1958. ja 1967. aasta Hongkongi gripipandeemia sai alguse sigadest. Mõlema pandeemia ohvreid loeti paari miljoni kanti.

    Üks laialt spekuleeritud võimalus on otse linnult inimesele nakkava gripi muutumine inimeste seas nakkavaks. Selleks peaks linnugripp tugevalt muutuma, alles siis on võimalik, et linnult haiguse saanud talunik nakatab omakorda naabrit ja epideemia läheb liikvele.

    Ameerika teadlased on laboris äratanud gripiviiruse, mis 1918–1920 tappis miljoneid inimesi Hispaania gripi nime all. Meritsa sõnul on selle puhul mitmed uurimisrühmad jõudnud järeldusele, et see viirus võis olla inimeselt linnule üle läinud. “Mida rohkem inimesi nakatub lindudelt saadud grippi, seda suurem on tõenäosus, et inimese ja linnu gripp seguneb inimesel.”

    Meritsa sõnul on sadadest tuhandetest loomade seas levivatest viirustest vaid mõni üksik, millel on viimase saja aasta jooksul õnnestunud inimesele üle kanduda. Sars on pärit nahkhiirtelt, samuti ebola, HIV ahvidelt ning hantaviirused ning Sin Nombre närilistelt.

    Vat seda juttu ma usun, mitte mingit massimeedia halamist.

  34. Owing to its superb effects against erectile dysfunction as well as its efficient treatment of Multiple Sclerosis, Priapism and Crohn`s Disease, you should go for viagra only once you are afflicted with male impotency.

  35. Pingback-viide: roulette gambling
  36. Pingback-viide: cash advance today
  37. Pingback-viide: pink floyd ringtones
  38. Pingback-viide: cash advance boston
  39. Pingback-viide: cash advance kansas city
  40. Pingback-viide: fast easy payday loan
  41. Pingback-viide: online payday cash advance
  42. Pingback-viide: guaranteed cash advance
  43. Pingback-viide: faires spiel
  44. Pingback-viide: online gewinnspiele
  45. Pingback-viide: georgia payday loan
  46. Pingback-viide: cash advance fort worth
  47. Pingback-viide: bright eyes ringtones
  48. Pingback-viide: tavoli multigiocatori poker
  49. Pingback-viide: cash advance oklahoma city
  50. Pingback-viide: fast approval payday loan
  51. Pingback-viide: the flaming lip ringtones
  52. Pingback-viide: allied cash advance
  53. Pingback-viide: cingular ringtones
  54. Pingback-viide: cash advance houston
  55. Pingback-viide: juego pagina internet
  56. Pingback-viide: ameriloan cash advance
  57. Pingback-viide: check and go cash advance
  58. Pingback-viide: la fran?aise des jeux
  59. Pingback-viide: add your link payday loan
  60. Pingback-viide: cash advance san antonio
  61. Pingback-viide: ics payday loan
  62. Pingback-viide: n sync ringtone
  63. Pingback-viide: cash advance paydayloans
  64. Pingback-viide: cash advance milwaukee
  65. Pingback-viide: internet gewinnspiele
  66. Pingback-viide: cash advance tulsa
  67. Pingback-viide: cash advance sacramento
  68. Pingback-viide: emergency cash advance
  69. Pingback-viide: cash advance now
  70. Pingback-viide: relient k ringtone
  71. Pingback-viide: reba mcentire ringtones
  72. Pingback-viide: 30 day payday loan
  73. Pingback-viide: gioco gratuito
  74. Pingback-viide: download giochi
  75. Pingback-viide: cash advance detroit
  76. Pingback-viide: nevada payday loan
  77. Pingback-viide: no limit texas holdem
  78. Pingback-viide: gundam ringtones
  79. Pingback-viide: poker game online
  80. Pingback-viide: cash advance philadelphia
  81. Pingback-viide: jeu pc
  82. Pingback-viide: instant faxless payday loan
  83. Pingback-viide: tina turner ringtone
  84. Pingback-viide: cash advance riverside
  85. Pingback-viide: quick easy payday loan
  86. Pingback-viide: born lyric ringtones
  87. Pingback-viide: verizon ringtones
  88. Pingback-viide: sprint ringtones
  89. Pingback-viide: download free ringtone
  90. Pingback-viide: verizon ringtones
  91. Pingback-viide: free nokia ringtone
  92. Pingback-viide: madonna ringtones
  93. Pingback-viide: dave hollister ringtones
  94. Pingback-viide: the flaming lip ringtone
  95. Pingback-viide: free verizon ringtones
  96. Pingback-viide: butterfly ringtone
  97. Pingback-viide: black eyed pea ringtone
  98. Pingback-viide: cell phone ringtone
  99. Pingback-viide: quik payday loan
  100. Pingback-viide: online poker room review
  101. Pingback-viide: free online blackjack game
  102. Pingback-viide: tropicana casino resort
  103. Pingback-viide: craps game
  104. Pingback-viide: learn how to play poker
  105. Pingback-viide: lil scrappy ringtones
  106. Pingback-viide: internet poker game
  107. Pingback-viide: madonna ringtone
  108. Pingback-viide: free mp3 ringtones maker
  109. Pingback-viide: free online blackjack game
  110. Pingback-viide: jeu blackjack gratuit
  111. Pingback-viide: internet spiele
  112. Pingback-viide: casinos en ligne
  113. Pingback-viide: internet spiele
  114. Pingback-viide: jugar poker omaha gratis
  115. Pingback-viide: cash advance now
  116. Pingback-viide: offizielle poker regeln
  117. Pingback-viide: gioco keno inlinea
  118. Pingback-viide: kostenlose casino spiele
  119. Pingback-viide: salidores ruleta
  120. Pingback-viide: advance cash car title loan
  121. Pingback-viide: soittoäänet kännykkään
  122. Pingback-viide: virgin mobile usa ringtones
  123. Pingback-viide: free lg ringtones tracfone
  124. Pingback-viide: klingeltöne herunterladen
  125. Pingback-viide: free logo nokia ringtones
  126. Pingback-viide: mobile phone ringtones t
  127. Pingback-viide: all slots casino
  128. Pingback-viide: motorola ringtones composer
  129. Pingback-viide: trucchi casino on line
  130. Pingback-viide: le jeu du poker
  131. Pingback-viide: poker gratis multiplayer
  132. Pingback-viide: www roulette de
  133. Pingback-viide: cheap credit card rate
  134. Pingback-viide: le poker apprendre à jouer
  135. Pingback-viide: roulette de la souris
  136. Pingback-viide: texas holdem wertung
  137. Pingback-viide: jugar interactivo web
  138. Pingback-viide: hour loan one payday
  139. Pingback-viide: poker pc spiel download
  140. Pingback-viide: jeu de poker mac
  141. Pingback-viide: régles des jeux poker
  142. Pingback-viide: online roulette spiel
  143. Pingback-viide: poker spiel zum downloaden
  144. Pingback-viide: pokerstars bonus
  145. Pingback-viide: streep poker online
  146. Pingback-viide: la règle du texas holdem
  147. Pingback-viide: jouer o poker gratuitement
  148. Pingback-viide: texas holdem pokerset
  149. Pingback-viide: casino online liste
  150. Pingback-viide: gioco poker online gratis
  151. Pingback-viide: poker no limit holdem
  152. I’m really loving the theme/design of your site.
    Do you ever run into any web browser compatibility problems?
    A number of my blog audience have complained about my site not operating
    correctly in Explorer but looks great in Firefox.

    Do you have any solutions to help fix this issue?

    My blog – Shane Pellow

  153. I drop a comment whenever I appreciate a post on a website or I have something to contribute to the discussion. It is caused by the fire communicated in the article I looked at.
    And on this article Kanasupist te ei nakatu | Elust kirju: Epp Petrone ajaveeb.

    I was actually excited enough to drop a leave a responsea response 😉 I do have 2 questions for you if you do not mind.
    Could it be simply me or do a few of these remarks come across like
    written by brain dead folks? 😛 And, if you are writing at additional online social sites, I
    would like to keep up with anything new you have to post.
    Would you make a list every one of all your shared pages like your
    linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar