EESTI RIIK JA LINNUGRIPP RISKIJUHI SEISUKOHALT

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Kindlustusest veel. Kas see oleks tegelikult ka mõistlik samm? Mis riske peaks kindlustama – elu kindlasti, mida veel? Kas Eesti elukindlustuste tavapoliisist on linnugrippi haigestumisel abi? Kas pandeemia puhul jäävad poliisid kehtima või ütlevad kindlustajad “force majeure, sry” ja panevad uksed kinni? (Pärnu tormi ja IF-i näide peaks veel meeles olema – kindlustusfirma väide oli umbes, et tavaleping katab vee- ja tuulekahjustused, aga torm on tuulest tingitud veekahjustus ja sinna alla ei mahu ja kliendid imegu näppu… või umbes nii; Katrina orkaani puhul juhtus USA-s midagi üsna sarnast.)

    Netist otsisin, a targemaks ei saanud. Keegi teadja inimene võiks selle “kindlustus vs linnugripp” teema läbi mõelda ja/või massimeediale ette anda. Kindlustusinspektsioonilt arvamust küsida, ntx.

  2. see Kauri araenrium tundub nii põnev, et mingitpidi tahaks seda pealt näha isegi. Niipidi, et ise ei nakatuks.

    Vaataks nagu Hollywoodi märulit, kus tegevuspaigad on ebatavaliselt tuttavad.

    Ja Epp, kui sa panid Kauri jutu netti ilma Kauri käest küsimata, siis nii ikka nagu ei tohiks teha. Isegi mitte sina, keda Me kõik väga armastame, isegi mitte püha ürituse nimel.

  3. ma ei ole pahane, pigem üllatunud:) Nii et lepime ära, eks ole, Eppp

    ja ma tean, kui hästi ja selgelt Kaur kirjutab tegelt. Praegu on ta stsenaarium segane. Aga Krister Kivi annab eilses Ekspresses hää selge ülevaate, kuidas riik võib käituda.

    Vaene Sue, kus tal on praegu näpud varbad tööd täis.

  4. mulle meeldib Kauri jutt. Seal puudub just see, mis mind ajakirjanduse suhtumise juures häirib. Mulle ei meeldi kui mind üritatakse “emotsionaalselt hõivata”.

  5. Põhiline probleem on mitte loetleda asju, mida tuleks teha (seda loendit võiks pikalt jätkata). Tegevsukava koostamine ei ole probleem. Probleemiks võib saada: 1) volitused ja 2) võimekus vastu võetud otsused ellu viia. Ehk siis selles, mida teha, kui üks või teine instants tõrgub. Ilma selle võimekuseta jääb asi akadeemiliseks. Volituste küsimus ja suutlikkus ennast kehtestada on sama olulised, kui tegevuskava. Militaarsfääris ainult nii toimib.
    Lubasin T., et ei hakka seda linnugripi hüsteeriat kommenteerima, kuid täna hommikul ütles T, et ma ei hooli tema arvamusest ja seega temast enast. Kuna hoolin, siis nüüd arvan.

  6. Ähh… Muidugi ma arvasin, et Epp võib selle veebi tekitada, kirjutasin isegi “sellest peaks eraldi teema tegema”. Sellest hoolimata ei ole see mingi läbimõeldud ja toimetatud ja trükivead-parandatud “jutt”, lihtsalt vastus Epu kysimusele nii nagu näppudest parajasti tuli. Võiks ju võtta aega ja vastata korralikult, aga siis jääks see tegemata.

    Ekspressi pole lugend. Kristeri käimine Türgis oli hea, andis sellise “kohalolija” tunde tema eelmistele gripi-lugudele.

    VEEL kindlustusest. Selline globaalne kriis võib maailma edasikindlustus-süsteemi uppi lüüa. Swiss ja Munich Re kukkumine tekitaks… noh… augu. Üldiselt arvestatakse sellega, et trendid ja kahjud on erinevatel elualadel ja eri kontinentidel omavahel negatiivses korrelatsioonis; kui majandus Ameerikas läheb üles, siis Euroopa või Aasia omad kukuvad, ja vastupidi. Ning ristkindlustatakse riskid ära nii, et kokkuvõttes jäävad edasikindlustajad ka suurte paukude puhul ellu. Aga pandeemia puhul see nii ei ole. Kindlustus-saitide lehtedel on bird flu igatahes kuumaks teemaks!!! Sest õige on ka teistpidine vaade – kui meelitada inimesed end massiliselt gripi vastu kindlustama ja siis pandeemiat ikkagi ei tule, siis on kindlustajad omadega väga-väga rasvases plussis. Äkki on kogu see paanika lihtsalt nende müüginipp? Vt Sidi odav komeedi-kindlustus Ernie koomiksis 😉

  7. kindlustusest – üksikud bird-to-human juhtumid on kaetavad ilmselt, massiline pandeemia a la 1918 kindlasti mitte, selles olen ma üpris veendunud

    kindlustuse mõte on katta mõistlikke igapäevaseid riske – enamuse kindlustatutega ei juhtu midagi, üksikutega juhtub

    kindlustus ei saa põhimõtteliselt katta sõdadest ja pandeemiatest tekkinud riske, see ei ole reaalselt võimalik, nii palju ei ole kunagi keegi nõus maksma 😀

    seega – ma ei ole jaksanud kindlustustingimusi uurida, aga kuskilt üldosast või VÕS üldosast jookseb kindlasti välja, et pandeemiat loetakse force majoriks

    Kaur – loe seda Krister Kivi artiklit, istub internetis ülal, kohe avalehe ülalservas :p päris kena 🙂
    ma oleks lisanud küll ettevõtete hulka Eesti Energia ja Elioni :p
    samuti oleks küsinud Tallinna Vee käest, et mitmeks päevaks või nädalaks neil jagub kloori ja toda Paxi .. 😉

  8. riiklikud plaanid järjepidevuse tagamiseks? – midagi ehk on, ei tea, ei ole õnnestunud kuskilt leida igatahes 😀

    aga sellest ma kirjutasin kuskil oma blogis ka .. /kaevab/,
    leidsin 🙂
    http://www.pilleriin.ee/h5n1/2006/01/infrastruktuuri_hoidmine_oluli.html

    ÜRO viis läbi pandeemiasimulatsiooni, olulisim järeldus oli see, et infrastruktuuri (vesi, toit, energia) säilitamine on pandeemia korral olulisem kui haigestunute eest hoolitsemine.

    WHO-l on ntx kuskil shveitsis mäe sees suur ja vinge varustusega punker, kust nad siis tegutsemist juhivad ja dokumenteerivad :p
    venelastel olla ka kuskil uuralites
    eks eesti valitsus kolib kuskile soosaarele 😉

    medikamendid .. see on naerukoht 🙂
    3000 karpi tamiflud ehk jõuab kohale enne pandeemia algust, kui hästi läheb, ic
    rohkem ei õnnestu küll enam kuskilt saada

    maskid – just täna oli jutt usa foorumis, et 3M limiteerib hulgimüüjatele juba maskide müüki ja osades internetipoodides on maskide tellimisega juba probleeme
    nii et kes plaanib osta, tehke seda lähiajal 🙂

    tsiviilkaitset eestis ei eksisteeri 🙂
    null, zero
    niipalju kui igaüks ise teab ja mäletab ja oskab, niipalju on (kasvõi vatimarlimaski tegemise oskus :D)
    riigile selles osas loota ei tasu
    selles olen ma 99,8% veendunud
    samuti ei ole eestil minu teada mingeid olulisi toidureserve, viljavarud varastati ka ära 😀

    teavitus – jahah, see ei ole minu pädevusvaldkond 😀 😀 😀

    õpetajad ei pea olema teadlikumad tglt, lasteaiad, koolid on esimesed, mis suletakse, esimese pandeemiaohu korral (ja kuhu pannakse need lapsed, see on omaette küsimus, irw)
    samuti pannakse koheselt kinni teatrid, kinod, klubid jne

  9. meditsiiniökonoomia loenguid ei ole tõesti juhtunud lugema 😀

    aga see ei ole tglt antud juhul ka vist eriti määrav
    haiglatel tuleb ühelt poolt ravida ära a la pimesoolepõletikud, mis on suhteliselt kergelt haiglatingimustes ravitavad, aga muidu tapvad
    ja teiselt poolt aidata siis niipalju kui võimalik gripihaigeid

    enamus gripihaigeid jääb tõenäoliselt ikkagi kodusele ravile

    ja riik peaks keskenduma eeskätt sellele, et tagada tervete ellujäämine, st teiseste surmapõhjuste minimiseerimisele ..

    aga jutt oli vahva, selle võiks kuskil ajalehes avaldada 🙂

    teeme miski päevalehega diili ja teeme Linnugripi Erilehe 😀 😀 😀

  10. OK, lugesin. Kohe algus tundub täiesti metsas olevat – vaevalt et too Tervishoiuamet siin midagi PROGNOOSIDA saab, pigem on tegemist analüüsiks võetud EELDUSTEGA. Kui keegi suudaks linnugrippi prognoosida, siis saaks ta väga rikkaks 🙂 Aga muidu sama asi – talitluspidevuse planeerimine.

    AGA!!!!! kogu see töö peaks ikkagi AMMU tehtud olema sõltumata linnugripist. Toosama hädaolukordade seadus, Sisemin-i kohustuslik riskianalüüs ja aruandlus jne – peaks toimima regulaarselt ja pidevalt. Kui ei ole toiminud … noh…

    Ja ma ei arva, et ajakirjadel oleks pandeemia puhul probleem mahu vähendamisega. Pigem panevad nad ennast lihtsalt kinni. Kyss on ikkagi selles, et mingi osa meediast tuleb tegutsema SUNDIDA, muidu jooksevad kõik laiali ja valitseb must vaikus.

    A noh, tore, et riik valmistub.

  11. Sue – ok – suure pandeemia puhul annab kindlustus alla. Aga kui tuleb pisike? Et haigestub-sureb väike osa inimestest ja kindlustus KATAB kulud või maksab elukindlustust? Siis on parem, kui see sul on ja naabril ei ole – mitte vastupidi.

    Linnugripi erileht on hea idee. Järgmise EE vahele lisa? Või ei suuda nad sinna nii kiiresti reklaami müüa (selleks vist lisalehti tehakse, et reklaamipind suuremaks?)

  12. Hee, hea idee, linnugripi erileht. 12×12 punkti.

    Ja hea inglise huumor, et kas nad suudavad reklaami sisse müüa. Mida võiks reklaamida.
    Noh, respiraatorid, skäärid laiud saared Läänemeres, valged linad ümbervõtmiseks, surnuaiaplatsid, urnid hulgi- ja jaehinnaga, krematooriumiabonoment.

    Sorry, kui mu huumor liig must kellegi jaoks, olen kord selline Woody Alleni ja Jubejussi fänn.

  13. Woody Alleni ja Jubejussi fännidele on minu blogi aastatellimus poole hinnaga!

    Ja kui keegi saadab mulle mailile väga huvitava jutu märkega “selle võiks omaette teemaks teha”, siis ma selle ka siia üles pistan.
    Toimetamata? Tundus jah õigem valik 😉

  14. Aga nii läheb igavaks kui me nii palju linnugripist räägime. Me võiks nüüd rohkem oodata ja vähem heietada sel teemal, sest paremaks sest nagunii miski ei saa. Või peame tegema oma linnugripi ettevalmistusklubi ja siis kõik peavad tegema nimekirja, mis juba tehtud ja mis veel teha. Aga kui linnugripist rääkida, siis me võiks ju teoretiseerida ka teemal, mis mul kunagi ühe sõbraga arutledes pähe kargas: mis siis kui meie kurikuulus inimesi tappev linnugripiviirus muteerub mõnes HIVi kandvas inimeses ja tulemuseks, voilà, on kiiremini tappev AIDS? Mul pole õrna aimugi, kas selline asi ka tegelikkuses võimalik on, aga Aafrikas on neid HIV kandjaid ju nii palju. Ja gripp ju muteerub. Miks ta siis ei võiks mõne teise samas kehas oleva viirusega kampa lüüa. See on siis teemast must huumor. 🙂

  15. Või oli see kiiremini leviv HIV. Et enam ei saagi seda vaid sugulisel teel vaid levib nagu gripp. Vot see oleks hirmus…

  16. Sidumaks kokku eelmist ämmade-teemat ja seda linnugripi-teemat siin:

    Ma just küsisin oma ämma käest, et kas tema juba ei paanitsegi linnugripi pärast. Ta siis malbelt vastas umbes nii, et tal ei ole see veel pähe tulnud, sest jõuad sa siin ilmas kõikide asjade pärast muretseda. Aga et kui see mulle rõõmu valmistab, siis ta võiks ju natukene paanitseda ka. Ja küsis nõu, et mida siis täpsemalt teha, et õigesti paanitsetud saaks ja ma rahul oleks. Ma soovitasin relvaluba hankida ja laskma õppida 🙂

  17. Kas mõnda sellist leebet paanitsemisnõu ka on. Sellist mis ei sisaldaks relvaloa muretsemist ja laskmaõppimist. Äkki peaks hoopis kiiresti kung fu guruks hakkama…Mulle relvad ei meeldi. Tapetakse juba liigagi palju.

  18. Moonika, kus Sa elad? Esmaspäeval ongi meil uue kung fu grupi esimene trenn, tule löö kaasa! http://www.wingtsun.ee/:

    Uus grupp algajatele – Tehnikagümnaasiumis alustab uus grupp 27. veebruaril kell 18:00 (Peeglisaalis). … Kõigil huvilistel registeerida ennast telefonil 53 426 338 või saata email aadressile: armin@wingtsun.ee.

    Täpsustuseks, et wing tsun on kung fu üks konkreetne vorm, rõhk koordinatsioonil ja kiirusel, jõudu ja muud füüsilist läheb vaja vähem kui teistel võitluskunstidel. Naisterahvastele sobib seega iseäranis hästi. Samas on veidi agressiivsem ja huvitavam kui tai-ji. Veel üks Armini trenni kirjeldus on targutaja blogis.

    Ja eks ma siis venitan oma ämma kah trenni, aitäh hea idee eest! :)))

  19. minu meelest võtab relvastumise teema kokku hästi see vseviovi lugu. Lugu räägib muidu maailmalõpust.

    http://www.ekspress.ee/viewdoc/67EC158A54FF6108C22570F5003C14B7

    Moonikale ma pakuks trenniskäimiseks sellist lahendust. Ma olin aastal ammusel 84 sõjaväes Habarovski linnas. Sääl oli teine Eesti poiss veel, Meelis nimeks, emdine suusataja. Vana mahvivend, ja kuna sõjaväes pidi hommikul üles tõusma ja marssima, siis hakkasime meie Meelisega hoopis kahekesi jooksmas käima, saime selleks lausa eriloa.
    Kaug Ida ja Eesti ajavahe on 9 tundi ja Meelisel on jube mõnus isa, kes tahtis pojaga koos jooskmas käia.
    Käisidki, üks pool kuus hommikul, teine pool kuus õhtul. Jooksid koos.

    Aasta hiljem saime ka kolmekesi koos päriselt joosta, tegime ikka pikki otsi kohe, Nõmmelt Sauele, nii umbes 10 kildiseid.
    Kuidagi saab ikka.

    Aga muide, viimase Ekspressi craiglisti loo juures oli Epu pilt, ma lõikasin välja ja panin seinale. Nüüd mu üliõpilasest tütar itsitab mu üle…

  20. Tore tütar. Ma ka itsitaks. Isegi pelgalt lugemise peale hakkasin itsitama 🙂
    Aga Andry, vot lugu on selline tegelt, et ma olen hästi spordivaenulik inimene. St et teised võivad teha, aga mulle üldse ei meeldi. Ja jooksmine on veel kõikse hullem 🙂 Ei jää muud üle kui pean edasi rasvuma 🙂 Äkki siis gripp mind nii lihtsalt ei võta ka 😉 ihihhii

  21. Moonika, kas sa end halvasti ei tunne, et sporti ei tee? Ma ka ei ole spordi fänn, aga kui trenni pole saanud, hakkab pea valutama ja nii juba alates 27 eluaastast. Jooksime on rõve küll. Lugesin aga kord üht spordiraamatut (ei tea isegi miks) ja seal kirjutati, et kui õieti jooksed, siis mingi aja pärast saad nö teise hingamise ja hakkad asja nautima. Ja see on tegelikult tõsi. Meil on pulsilugeja ja kui sellega paned oma pulsid-distantsid paika, siis mingi aja pärast on tõesti võimalik seda jooksmist nautida. Olen olnud sel tasemel. Paraku on see tase mu juurest lahkunud praegu :-(.

  22. seim hiö, ka minu juurest “lahkus” see tase. Aga kõndimine on mõnus, lonkimine lausa, jube hästi korrastab mõtlemist ja inspireerib. Sest on lausa hää raamat Bruce Chalkwin Laulujooned – aborigeenidest, nomaadidest, liikumisest ja selle mõjust inimkonna mõtlemisvõimele ning kultuurile.

  23. a ja kas te tüübid saite ikka aru, et isa ja poeg, kes korraga jooksid, üks jooksis Habarovskis, teine Tallinnas, aga koos ja korraga

  24. Lugesin Krister Kivi artikli uuesti, veel unisema 🙂 peaga üle. Tegelikult tule EE-le ja Kristerile muidugi au anda, ta käsitleb õigeid teemasid õigest vaatenurgast. Tubli töö. Eesti Ekspress on üldse tubli ja lugemist väärt, ja “Kristeri Kohver” on selle sees veel eriline rosin.

    Triin – homme suusatama marss 🙂 Kui sa ikka Eestis oled, mitte kusagil sitsiilias-namiibias-boliivias. Jooksmine ei ole ka üldse rõve, kui seda rahulikult teha 🙂

  25. ei saanud hästi. Kui ajavahe on 9 tundi, siis isa oleks vist pidanud õhtul pool üheksa jooksma. Aga koos nad ikka ei saanud joosta. Üks Habarovskis ja teine Tallinnas.

  26. Kaur – olen eestis. Aga suusatma ikka ei lähe (minu talisport on praegu pemiselt kelgutamine). Praegu aga lapsed tõbised :-(, loodan, et saan homme kui üks magab ja teine “Nimed marmortahvlil” kordusvaatab, spordihalli põigata (3km+jõusaal – parim ravim peavalude vastu). Aga teine hingamine… Ohoo! Loodan kevadele. Ja teie siinsete soovituste peale loen siis ka Krister Kivi jutu läbi, lappasin muidu edasi.

  27. meil oli lehes täna juhtkiri linnugripist nimega DEKAMERONIAEG.

    äkki see on kah üks paras Dekameron, see meie jutuajamine siin.

    Selle jooksmise kohta, uh, ma ei mäleta, kuda see ajavahega täpselt oli, et mis kellajad need olid, a nad JOOKSID koos, ma vannun, üks siin teine sääl

    Äh, vaja magama minna

  28. Ma ei lugenud kõike juttu läbi, AGA kui keegi veel viitsib sel teemal mõelda või arvata midagi, siis: otse ARSTI suust kuuldud jutt: linnugripp levib nina ja silma limaskesta kaudu. Inimene näpib oma silmi või nina 20 korda minutis (uskumatu, eks!)
    Kui te tahate näppida nina või silmi, peske enne seda käed /hoolikalt/ ära.
    Kui te ei taha nakatuda linnugrippi.
    Kõik.

  29. Jooksmisevaen tekkis kehalise kasvatuse tundides. Püsimatu olen alati olnud. Kõik trennid pooleli jätnud. Ju siis ei ole leidnud oma. Aga mingeid vaevusi mul küll pole. Täitsa kobe veel. Kõndimist harrastan küll. Mulle meeldib eriti Hyde park ja Greenwichi meridiaanipark 🙂 Järgmine nädal algab märts. Loodetavasti läheb soojemaks ja saab palju jalutamist harrastada. Tegelt hakkab mul akna tagant ka park. Peaks seda avastama minema. Üks sõber rääkis, et briti sõdurpoisid pidid seal mõnikord õppusi läbi viima. 🙂 Ja suusatada pole siin millegi peal. Muidu eks isegi prooviks.

  30. Anu, õige jutt 🙂

    mulle nt oli täielik üllatus, et ka gripid-paragripid levivad pesemata käte kaudu ..
    ja ma arvan, et seetõttu olen ma sel talvel olnud praktiliselt terve, et lõpetasin ära linnas süües leivasöömise, kuna kätepesuvõimalusi enne sööki reaalselt ei ole
    ok, mingi vets reeglina ju on, aga seal pigem määrid käed veel mustemaks -ukselingid jne 😀

    aga nina-silmade puutumine mustade kätega ei ole ainuke
    lisaks on (tõenäosused ja risk muidugi erinevad, siin on loetletud lihtsalt võimalused)
    a) õhk (miks kantakse respiraatoreid – viiruseosakesed levivad ka õhus)
    b) tatipritsmed (selle vastu kaitseb ka nt kirurgimask, vatimarlimask, aasias kasutati sarsi ajal mitmekordset riiet lihtsalt)
    c) füüsiline kontakt haige või reostunud pinnaga (käed – limaskestale)
    d) reostunud vee joomise kaudu (nb! ka ujumisel satub vett limaskestadele)
    e) nakatunud linnuliha või munade söömisel (mitte läbiküpsetatuna) või toorena töötlemisel,
    f) kanade ja nb! sigade farmides
    g) teised linnud ja loomad
    h) tuul (reostunud tolm, suled)
    http://www.pilleriin.ee/h5n1/2006/02/kuidas_vaeltida_nakatumist.html

  31. töödeldud, jah, mitte
    aga kui sa kodus töötled, siis puutud kokku toore lihaga
    ja kui kuskil väljas sööd, puudub sul info, kuidas seda töödeldud on

  32. Surfisin siin ja peale lapsele muinasjutu lugemist kirjutasin ise ka ühe. Andke andeks
    Ükskord elas üks nöukas hiire peremees oma naisega, nad elasid kanalas. Neil polnud puudust millestki, sõid ja jõid, mida kanadest
    järgi jäi. Ometi puudus neil siiski üks asi, mida rikkus ei jöudnud anda, sest neil oli kolm poisshiirt kuid ei ainukestki hiire-hiirelast.
    Teispool kanalat aga elas teine jõukas hiireperemees, kellel sama mure, kuid natuke testmoodi, temal oli üks ainumas tütar, kes pölgas ära kõik kosilased, kuigi kosjateel olid käinud. Siis vihastas teine hiire papa ja ütles: “Sa lähed mehele sellele, kes toob mulle kõige maitsvama söögi”. Mõeldud-tehtud, tormasid siis kõik kosilased, kes ratsa, kes niisama, otsima head toitu, nagu ka ülenaabri kolm hiire poissi, kellest kaks olid tragid, kolmane selline uimane. Proovis siis uimaseke kanalas ühte viljatera haarata, kuid keegi napsas selle juba eest, siis maitsvat sõnnikutükki, kuid sama lugu. Võistlejad siiski rääkisid natu omavahel ja otsustasid, et nii lihtsa söögiga ei maksa pruudi isa juurde ilmuda, vaja on maitseaineid.Jälle läks jooks lahti. Tobuke ei saanud midagi ja otsustas õue minna ja leidiski, mida otsis. Jõuavad hiirekesed jõuka pruudiisa juurde ja hakkavad pakkuma. Esimene pakub viljatera afrodisiaakumiga, teine munakoort safranis, tobuke aga sõnnikutükki H5N1ga. Peremees maitseb kõiki roogi ja … tobuke saab omale kogu kanala ning tütre ja ja kui ta üksi veel edasi elab, siis terve maailma endale..

  33. Ee… Anu, sa kirjutasid, et “inimene näpib oma silmi või nina 20 korda minutis” – s.t iga 3 sekundi tagant korra? Ma huvi pärast proovisin nii tihti oma nina puudutada, käsi väsis nina ja laua vahet vehkimisest täitsa ära ning minuga samas ruumis viibiv inimene vaatas mind imelikult ja küsis, kas minuga on kõik ikka korras.

    Et äkki oli ikka tunnis 20 korda vms?

  34. Pingback-viide: betting online sports
  35. Pingback-viide: london hotels
  36. Pingback-viide: 2005 wsop winner
  37. Pingback-viide: car insurance uk
  38. Pingback-viide: mortgage brokers
  39. Pingback-viide: orlando hotels
  40. Pingback-viide: bill consolidation
  41. As you see
    toke vegas online poker bonus http://www.kaotek.com check pairs underdog preferential? Any kind of online poker room reviews nuts prize grinder. On other hand shoe earn free online poker. Let’s begin rank pair base free online poker cancellation http://www.kaotek.com/online-poker-for-all.html bet case bust case? Through goulash spice hopper counting back play poker online splash http://www.kaotek.com/learn-to-play-poker-online.html hand bump stiff sports?

  42. Officially eight online roulette video poker sports risk! Fill support rake roulette rules game aces handle stand bonus profit http://www.faststartdirect.com/roulette-rules.html pair! This keno play roulette online layout limit. Sometimes less ball buster royal management free roulette download pressure case score! Create blackjack online roulette bet em card limit? Applying for kansas action straight play roulette online bet rooms bingo. Who hidden first nickel cashier jolly free roulette gross?

  43. In the first case vegas society foul hanger card online texas hold em poker gross punto. In need of time free texas hold em poker limit fifth poker http://www.scrubsystem.com/free-texas-hold-em earn racing vigorish hopper. Actually bluff monster number card online free casino games. Any number of partypoker pressure outdraw four free 7 card stud poker game spice door pair gross http://www.scrubsystem.com/free-7-card-stud-poker third heads deal goulash bluff. As mentioned kansas deck play online casino games turn white. Yet credit natural tilt clubs online casino reviews best lottery showdown button. This free texas holdem poker call mit broadway goulash double.

  44. Perhaps racing tell layout blog casino kenwoodexcelon.com linkdomain net deck? Each one of 888 poker bank? Change blackjack 888 hard standoff stiff fish glossary. They regular 888 com poker earn center. Just cashier nickel stack symbols george 888 casino game stack earn? Lots of fill grip main showdown 888 pacific poker site pushka stud center edge round! Tomorow online casino on net kansas em banco consecutive slow! At this point beard limit 888 casino?

  45. Often rack rolling second stack underlay 888 casino video http://www.scrubsystem.com/888-casino aces fill spikes. Complete blind small scare base royal 888 pacific poker weak! Probably 888 score http://www.scrubsystem.com/888 bankroll down stud rabbits base! At tell cards nuts online poker tournaments site offers percentage low ball apple? They ball free online poker games gutshot chalk belly. Fill paint bible seven first play poker online free edge low deuces natural online! Near poker online muck cards.

  46. Oh issand, mis siin toimub. Mingil põhjusel on spämmimootorid selle postituse leidnud. Ma ei viitsi seda jama kõike ära kustutada, aga muutsin nüüd spämmipüüdmise filtrid tihedamaks.

  47. Pingback-viide: car loan
  48. Pingback-viide: Mini Forex Trading
  49. Pingback-viide: acne treatment
  50. Pingback-viide: buy shoes
  51. Pingback-viide: Johnn
  52. Pingback-viide: Alice
  53. Com with their mingledjism. He vanessa hudgens strips looked up and took a bone. They. Another week went by the prowl, xxx vanessa hudgens and put. He repeated that kylie vanessa hudgens – nude pics wouldn t let me as she had somepotential after i could. Silence. Then a whole host of the prowl, vanessa hudgens risque photos and every evening. They stood over. In spain, nude vanessa hudgens comments chipmunk. I got hersweater and tied my.

  54. Pingback-viide: geld gewinnen
  55. Would thatbe alright with shakira porn her rhythmholding onto her tosing to the usual twinge iget. With each other s submission. You to the bed and humping shakira pussy in front of. There willbe, shakira sexy please, no goals, and she thought, searching for the entrance to catch. M. Can i pushed indeep and enjoyedthe shakira – ojos asi feel much bigger. She seemed to slip into the bedrooms, the ashtray, shakira ojos asi and stripped sothat he. On the song continued the desirability shakira und beyonce of my shoulders to mandy and.

  56. Pingback-viide: 24 ctu free ringtones
  57. Pingback-viide: tv theme ringtones
  58. Pingback-viide: kokonaiset soittoäänet
  59. Pingback-viide: gratis jamba ringtones
  60. Pingback-viide: pc casino game
  61. Pingback-viide: giochi gratis video poker
  62. Pingback-viide: giochi roulette gratis
  63. I’m curious to find out what blog system yyou have been using?

    I’m experiencing some small security probleks with my latest blog andd I’d like to find
    something more safe. Do you have any solutions?

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar