AJAVEEBI KONKURSI KORRALDAMISEST

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. sellisel kujul kannataks valida ehk blogide välimust. Annad tausta ja muude tilulilude eest punkte, aga sisu ei kannataks tõesti hinnata. Seal tuleb mängu palju subjektiivsust. Kuigi, ehk on neil sisu hindamiseks ka kriteeriumid, et mitu kirjaviga keskmiselt ühes blogtiklis näiteks`? 🙂 + üldmulje…sellisel juhul veel kannataks :p

  2. aga mulle nt. meeldiks küll see edetabel. Muidugi jabur jne. Aga olen suhteliselt laisk netitaja ja hea meelega loeks, kui keegi kusagil midagi välja valinud. Lugesin nt. siin sinu lehel, Epp välja pandud blogisid. Aga blo.tr lööb silmist kirjuks ja ei viitsi lihtsalt seal olla.

  3. Mina lugesin ka neid, mis Epp üles pani ja olid päris head. Aga seal postituses Epp kirjutas, et need olid mõned uued mis ta leidis.
    Äkki Epp viitsiks millalgi kirja panna ka need blogid, mida ta siiani iga päev vaatab või siis aegajalt sirvib. Äkki leiaks ka midagi uut, mida uurida.

  4. Eestikeelne blogosfäär ja üldse ka muu netist loetava materjali hulk laieneb iga päevaga. Lugejaid aga kuskilt juurde ei tule.
    Nii et see blogindus on selline… öösse suunatud valgus.

  5. Ma vist lausa iga päev ei loe midagi (hm, kui, siis oma blogi teen iga päev lahti), aga iga nädal või vähemalt iga kahe nädala tagant vaatan sisse järgmistesse:

    http://www.emaisaleevike.blogspot.com/ Olen kade, niivõrd lahe stiilivõte, oma pere tegemistest kirjutatud läbi lapse silmade, või lapse jaoks… nagu “Onu Ööbiku lood” või “Väike Papa”
    http://blog.moment.ee/ Uus Fred Jüssi
    http://jubejuss.blogspot.com/ Uus Andrus Kivirähk
    http://marta.wordpress.com/ Filosoofia? Noorpaar ühiselt blogimas? Ei üks ega teine, vaid midagi vahepealset.
    http://www2.blog.ee/moloko/ Teateid otse Poolast ja seksuaalvähemuste elust.
    http://www.metsatagune.blogspot.com Samuti seksuaalvähemus, kel ka pisike lapsuke kodus kasvamas… Aga tegelikult pole see tähtis, vähemus või enamus, vaid see, et nii tema kui eelmisena mainitud blogitar on mõnusad kirjutajad!
    http://daki.tahvel.info/ Daki tuletab mulle niiväga meelde noorust Tartus 😉 Ja kui ma peaks surma saama, selleks puhuks on Giustino instrueeritud saatma kõik mu poolikud failid Dakile.
    http://banaaniahv.blogspot.com/ kilde päevakajalistel teemadel ja muidu kilde
    http://uudishimu.blogspot.com/ sama
    http://voyag.blogspot.com/ sama
    http://vurle.blogspot.com/ sama
    http://www.fm.ee/pronto/ sama, pluss ka pikemad arutlused

    http://larko.kolhoos.ee sama
    http://www.pilleriin.ee/h5n1/ asjalikud lingid linnugripist
    http://kaja.ekstreem.ee/ vana sõber, kes vahel kirjutab spordist, vahel oma teismelistest lastest, vahel mingitel päevakajalistel teemadel
    http://leigo.ekstreem.ee/ sama
    http://gea.tume.pri.ee Mu vana tuttav, kirjutab minimalistlikult, aga heas stiilis
    http://www.blog.ee/scribaja/ sama
    http://nuttjahala.blogspot.com/ Romantiline noormees.
    http://www.blog.ee/kajakas/ Positiivne ja koogilõhnaline, aga vahel saan ma teda lugedes kompleksi… Et mina olen kehva perenaine, kes ei viitsi kududa ja küpsetada.
    http://www.vardamoor.blogspot.com/ Sama…
    http://aab.pri.ee/ Eriti hää, kui ta oma igapäevaelu ja ümbritsevaid tegelasi, näiteks koristajatädi kirjeldab.
    http://mari-leen.blogspot.com/ lõbus ja hoogne, kõõlub seal hea ja halva maitse piiril vahel..
    http://www.kuribarbie.blogspot.com/ teismeliste elust
    http://afrodisiax.wordpress.com/ roheline marksist, vahel küll veidi kibedavõitu
    http://sverik.blogspot.com/ tudeng Inglismaalt
    http://ratastooli-tiia.blogspot.com/ Kurb. Aga loen.
    http://www.siimteller.com/ Keegi ütles mulle, et “Tellerit loevad kõik”. Ma siis hakkasin ka lugema.
    http://www.iiida.blogspot.com 2,5 aastase lapse eluolu
    http://nelladella.blogspot.com/ Head killud. Ainult et kujundus ajab pea valutama.
    http://crankymonkeys.blogspot.com/ ingl.keelne, eesti naine Autsraalias koos aastase lapsega
    http://helenhunt24.blogspot.com/ Eestlane Floridas ja eesti keeles
    http://www.acerolakuts.blogspot.com/ Kahe lapsukese tegemised Nõmmel.
    http://www.rebaseonu.net/go/aafrika Üks kutt rändamas Aafrikas.
    http://randveer.blogspot.com Eestlanna Brüsselis, koos 1,5aastase lapsukesega, mees on NATO kõrge ametnik.

    http://lettersfromestonia.blogspot.com/ Inglisekeelne, Eesti elu-olust. “Eesti Carrie Bradshaw” Kristi Luige “Mr.Big” ehk Tim on selle autoriks.

    Kindlasti läks nüüd keegi meelest ära.

    NB lisaks põikan ka kõigisse neisse, kes minu blogis on kommenteerinud ja oma lehekülje maha jätnud (Mari, Krentu, Bobik, Mustikasupp, Pilleriin, Raina, BC jt – osa neist sai eespool ära mainitud, aga neid saate siit ka ise otsida – kui kommenteerija nime klikkida saate, siis avanebki sealt ju uks uude maailma…

    Ja siinsamas paremas küljes on viited meie pere teistele blogidele.

  6. Ja kaks asja veel
    1. Kas eesti keeles blogimine on ajaraiskamine küsib L@ssie. Minu jaoks on kirjutamine hobi ja hobide kohta tavaliselt ei küsita, kas see on ajaraiskamine.
    2. Tulles tagasi oma postituse algteema juurde. Vaadake neid kommentaare, mis ma jätsin blogidele. Kas te ei saa siit rohkem informatsiooni, kui juhul, kui ma oleks välja valinud ühe ja öelnud, et vaat see on võitja?

  7. Ma arvan, et kui kujunduse puhul tuua välja viis parimat/huvitavamat, siis need, kes selle viie sisse ei mahu, ei tunne ega saagi tunda kaotajana. Seetõttu ei ole minu arust probleemi hindamisega. Reklaame ka ju reastatakse. Kuldmuna isegi tulekul. Ka see on subjektiivne ja need rekufirmad, kes auhinda ei saa, järgmine päev ju tegutsemist ei lõpeta, blogidega samuti 🙂

  8. tükk aega mõtlesin, et miks siit lehelt palju külastajaid täna tuleb minu blogisse 🙂 sa oled nii produktiivseks muutunud viimasel ajal, et ma ei jõua kõiki su postitusi enam korralikult läbi lugedagi, kommentaaridest rääkimata… millest on kahju. elu võiks tibake aeglasem olla.

  9. Punasele Hanrahanile – võibolla seda, et su tekstides on palju kriitikat maailma suhtes. Igatahes tuli selline sõnapaar keelele. Muide, minu möödunud sügisese blogi kohta ütles ka vähemalt kaks inimest, et “kisub kibedaks”. Võibolla need kibedad faasid käivad maailmaparandamisega kaasas?

    Liisule – Täna tuleb mul eetripaus… Kohe jõuab ämm külla. Loe kõik korralikult läbi, varsti tuleb valikvastustega test! 😉

  10. Ma arvan ka, et kommentaarid ja sildistamine oleks palju huvitavam kui ühe võitja valimine. Mul läheb seal http://www.ajaveeb.ee leheküljel silmade eest kohe nii kirjuks. Viitsin ma jah kõiki neid lahti klikkida. Aga niipea, kui on kommentaar juures, tekib kohe suures seos, et mis seal olla võiks. Ja kui veel nt kümme erinevat inimest kommiks, või rohkem.
    Ma kujutan ette, et kui nt sinu lugejad peaks sinu blogi üldiselt pari lausega kommima, siis sa saaks ka väga erinevaid reaktsioone.
    Nagu on üks ütlus “Lugeja on autor”. Igaüks loeb oma prillidega ju.

  11. Meeldib mulle see Epukese idee kommenteerijatest ja teistsugusest vaatenurgast hindamisele. Kohe väga õige tundub olevat.

    Kui mina blogimaailma komistasin, ja esimesed kommid kirjutasin, oli mul selja tagaja ja kukil kogemus netikommide lugemisest. Noh. Need võtab kokku kõige paremini Airi Liimets, tuntud pedagoogikateadlane ja veel tuntuma pedagoogikateadlase Heino Liimetsa tütar: tegemist on “igainimese argise ja esmase mõttereaktsiooniga”. No mis sest lugeda, eks ole.

    Teinekord on netikommides siiski ka arutlevat ja lugupidavat suhtumist. Ja kui ma ise kommima hakkasin, üritasin sedasama suhtumist lisada või asja teise nurga alt näidata.

    Ja nüüd. On blogisid, kus on mida kommida ja on blogisid, kus pole ei lugeda ega kommida kah miskit. Nii et see on kõva sõna, kui blogis puhkeb arutelu ja vaadatakse asju erinevast pointofvjuust. See ON kõva sõna.

    Ja Epu blogil, siinsel, on neid kommijaid ja arutlejaid ja vestlejaid ikka palju ning vestlus on vastastikku rikastav.

    Samas, ega see ka nüüd paha pole, see praegune süsteem blogide hindamiseks. Hea et üldse midagi olemas on ja olemasolevat saab alati parendada.

    Muide, ma arvan, et verbaalblogid panebki kinni proua Petrone:) oma American Dreamiga ja loodan, et zhürii arvestab sinna otsa ka Martat ja sinna kõrvale ka Justinit. (Muide, lugege Justini blogi, see on vastikult tumedal taustal, aga väärib vaeva)

  12. Minul on selline paha tunne, et kui ma võidan, on paha (näiteks Daki ja Emaisaleevikese ees) ja kui ma ei võida, on ka paha (eriti juhul, kui võidab mõni, kes on kõik oma sada sõpra hääletama saatnud)…

    Ma ei ole võistluste kui sellise vastu iseenesest. Aga siin puhul, milleks panna ühte kitsasse edetabelisse asju, mis võiks olla pigem laiali laotatud ja laiemalt tutvustatud.

  13. Ma mõtlesin asja üle järgi. Asi polegi niiväga võitmises ja kaotamises, aga protseduuris – selles, et osa inimesi paneb seal ühtesid, sest konkurss on niimoodi üles seatud – sõprade kindlustamiseks pannakse konkurentidele ühtesid.
    Ja see on ju nõme. Negatiivne sünergia. Ma pole kindel, kas need inimesed üldse lahtigi neid asju võtavad, või susavad kohe ühed kirja.
    (Näiteks. Kutsuge mind naiivseks, aga ma ei suuda ette kujutada, miks minu “Roheliseks kasvamise” postitus, mille ma oma südameverega kirjutasin, järjest 1-punktilisi tabamusi sai?”)

    Samas, kui need inimesed saaksid loosimisel osalemiseks koguda punkte kommenteerimise eest, siis oleks nad vabad. Vabad sirvima, lugema ja oma tegelikku arvamust avaldama. Mitte inimesi ühtedega pommitama (vaevalt, et neil endalgi viimasest hea maitse suhu jääb).
    Oleks positiivne sünergia.
    Pluss lõpptulemus oleks palju huvitavam ka järgneva aasta jooksul ajaveebide lugemiseks.

  14. Epp! Ka mulle see võistluse mõte ei meeldi. Kuidas saab üldse järjekorda panna nii erinevid asju. Lõpliku otsuse teeb õnneks žürii. Et vähemalt need ma-ei-tea-kelle pandud ühed lõppkokkuvõttes ei loe. On ka üldse raske ette kujutada minu või sinu tuttavaid teistele ühtesid panemas.

  15. Ma arvan, et blogi on nagu inimese kodu. Et seal käib aegajalt inimesi külas ja kellele see kodu meeldib, see tahab veel seal külas käia ja kellele see ei meeldi, see mõtleb omaette, et nõme kodu – mina küll ei paneks diivanit selle akna alla ja ei kohvitassi kapi otsa. Ja siis need enam ei lähe külla, kellele ei meeldinud. Aga kodu omanikul on oma kodus ikka hea olla ja tema jaoks on asjad õige koha peal, olenemata sellest, kas keegi paneb hindeks ühe või jätab panemata. Ja peaasi ju on, et oma kodus on hea.
    Nii et ärge muretsege nende ühtede pärast – teie töö väärtus ei vähene võõraste inimeste külma südamega kalkuleeritud hindamisalustest (ehk siis oma sõprade blogidele parema koha kindlustamiseks teistele ühte ladumisest) mitte grammigi. Ikka ju satuvad pärlid aegajalt ka sigade ette 🙂

  16. Ma lihtsalt täpsuse huvides panen kirja, et Epu nimekirjas oleva eelviimase blogi autor elab küll Belgias, aga mitte pealinnas, vaid 60 km sellest eemal. Tillukeses linnas nimega Mons. Ja mees on küll väga tubli, aga siiski allohvitser nii et kõrgmaid mehi on NATO-s küll ja veel 😀

  17. kuna ma e-passi ei oma siis ma täpselt neid ajaveeb.ee hääletusreegleid ei tea, aga samamoodi nagu siin on Siiri kommentaarist alates hakanud välja kooruma võrdlus koduga siis ma olen selle hindamise üle kõvasti omaette mõelnud ja lõpuks aru saanud, et mina ei suudaks kellegi blogi hinnata üleüldisel skaalal arvudega ühest kümneni…
    1-10 hindamine eeldaks seda, et hindad kõiki variante ja siis paigutad nad sinna skaalasse…
    aga pigem võiks see hindamine olla lihtsalt võimalus anda oma + sellele blogile mis meeldib… ma tean küll, et kohe öeldakse, et siis ju enamlevinud blogid saaksid hunniku plusse ja mõni uuem või vähelevinud oma 3 plussiga ei pääsekski tabelisse… aga on ju ka levik see mis näitab omamoodi ära blogide headuse…
    ja kindlasti võiks olla võimalus ka hindamisel lisada kommentaar (kasvõi vaid 1 sõna), et mille eest see plus anti…
    võrrelda blogisid ühe mõõdupuu järgi? kui mitte võimatu siis keeruline vähemalt…
    lisaks suurtele klassidele (foto/isiklik/grupi/jne) on ju ikkagi blogidel ka omad väiksed alatoonid ja shanrid mille tõttu vähemasti mina ei suuda võrrelda…

    ja eppppp saaks minu käest küll + märgi 🙂

  18. Hea mõte!
    Mina end ajaveebi ei registreerinud, kuid sealt ma end ometi avastasin,ja ka selle, et 1 (loe:ÜKS) inimene on mind märganud. Nende IP-dega ei oska mina midagi rehkendada, sest oma vaatamised lähevad ka ju kõik kirja.
    Hindamine on ühelt poolt hea kui on mingi siht, kindel eesmärk, mida taotletakse.
    Mina olen vana inimene ja mind ei huvita, mida minu mõtetest sellisel, hindamise kujul arvatakse. Avanes lihtsalt võimalus kusagil oma mõtteid tiba avalikumalt välja öelda. On lihtsalt mõtteid, mis sinus pakitsevad ja mida pead kellegagi jagama.
    Need tiimipoolsed otsused seal ajaveebis olid aga vahvad, reeglina kõigi kohta positiivsed. Lausa naerma ajas, kuidas nad paari sõnaga blogi sisu kokku oskasid võtta.
    Mis aga puutus pakutud “parimatesse postitustesse”, siis …
    Lugesin blogisid, kus oli tohutult hindajaid ja tohutult hääli. Las aga olla kui see on tase.
    Mina loen praegu igapäevaselt vaid aegiseendaga.blogspot.com-i. Lemmikutesse olen mitmed tõstnud, neid avan, kuid seal ei edene jutt nii jõudsalt. Ehk, kui asi selgem, saab mõnega ka kontakti.

  19. Mann! Kui sa paned ka kasvõi ühe punkti, oled sa osalenud hääletamises ja sellega sellisele ebameeldivale blogile pisukese tunnustuse juurde andnud.
    Mina pole kusagil hääletanud, aga rate’s käib see nii. Ah, ei, siiski! Olen hääletanud Postimehe kommentaare. Seal kisub sinu vastuhääl küll punkte maha, kuid ma ei teagi, mis siis kui on null hääletajat ja sina oma negatiivse hääle annad… Kusagil nagu nägin miinuspunkte, aga ei mäleta, kus.
    Ma arvan, et parem on selliseid teemasid/blogisid ignoreerida.

  20. Kui ignoreerida, siis pooldajad panevad ainult kümneid ja keskmine hinne ongi 10 Kuna 0 ei saanud panna, siis on 1 kõige väiksem, mis keskmist alla võtab.
    Selliste plogide juures, mis neutraalsesks jätab, võib küll hääletamata jätta.

  21. Ma arvan, et blogide hindmine rahva poolt on ülimalt keeruline. Peaks olema mingi etteantud tingimus, millele vastavas kategoorias siis inimesed oma üritusi teevad. Noh näiteks on siin matkamine, fotograafia, poliitika, inimene, kujundus, seks ja ropendamine, muusikaelamused, kunst.
    Isegi blogide esitlus peaks olema kuidagi ülevaatlikum. Mina näiteks seda rõvedat Goldi õnneks ei märganudki varem. Kui aga blogisid sirvin, siis mitmed blogid jäävad automaatselt kõrvale minule vastuvõetamatu kasutajanime tõttu, blogi pealkirja tõttu ja esimese sissekande lugemisel.

  22. Pingback-viide: superior acura on kansas
  23. Pingback-viide: swinger tale

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar