KOLIMISNIPPE TULEVASTELE PÕLVEDELE

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Mina lisaks siia juurde veel mõne märkuse mida ise olen tähele pannud.
    -kastide peale tuleks kindlasti kirjutada mis seal sees on.
    -kui sa võtad kaasa ka kapid siis üldjuhul lähevad sellest kapist võetud asjad samasse kappi tagasi. seda võiks pakkimisel arvestada.
    -eraldi mullikilet ja ajalehti pole vaja kui lauanõud rätikute, padjapüüride jms vaheldumisi pakkida.
    -kui sõbrad on abis siis pead sa neile ka süüa ja juua andma. meestele mõjub kolimise käigus piiratud määral lahjat õlu väga motiveerivalt.

    aga sinu esimese päeva kasti mõte on hea. kuigi minu kolimised on tavaliselt läinud sedasi, et sel ajal kui mehed kõike uude korterisse sisse veavad siis sel ajal võtavad naised juba kaste lahti ja pakivad ära. muide möögli kokku panemine on ka naistele suht jõukohane. viimasel korral panime sõbrannaga kõik voodid kokku sel ajal kui mehed tehnikat ja diivaneid ülesse vedasid.

  2. sorteerimisest veel niipalju, et mina olen teinud tavaliselt 3 hunnikut asjadest. 1 mis kindlasti alles jätta, 2 mis kindlasti minema visata, 3 mis on esialgu otsustamata. peale seda kui kastidesse on saanud esimene hunnik ja teine hunnik on viidud prügikasti/taaskasutuskeskusesse/vms siis on energia niigi otsas, et enamalt jaolt saab hulk asju sellest viimasestki kuhjast ära viidud/visatud järgmise satsiga. no tegelikult ei ole meil ju nii palju asju tarvis 🙂

  3. Mingi nõks tuleks leida, kuidas raamatuid parem kolida oleks. Nad on nii paganama rasked ja neid on nii palju. Palju väikesi kastikesi-kompsukesi või mitu suurt ja täiesti tõstetamatut kasti pole ka mingi hea lahendus. Ma ei raatsi ka kunagi ühestki loobuda

  4. Ja minu poolt:
    – varu rohkem kaste kui alguses tundub, et võiks vaja minna. Kui asjad on kapis, siis paistab, et neid polegi nii palju, aga kapist välja võttes saab neid terve tuba täis.
    – enne kolimist asju sorteerides ära takerdu kõrvalistesse tegevustesse, see raiskab aega. Näiteks ära hakka ajakirjadest retsepte välja lõikama ega vanu kirju uurima.
    – varu paks nahk kolimispäevaks. Stressiolukorras on inimesed närvilised ja võivad öelda asju, mida nad tegelikult ei mõtle (see käib pereliikmete kohta), seda pole vaja pikalt põdema jääda.

  5. Reisikogemus peaks siin aitama ju? Kui oled Indiasse pisikese märsi kokku pakkinud, ja kui aeg-ajalt käid Martaga Setauketis, siis peaks suutma ka paari sekundiga öelda, mida eluks vaja on? 🙂 No näiteks oma noa, kruusi, lusika ja KÄTERÄTIKU kaasavõtmine peas olema kogend seljakotireisija jaoks täisautomaatne tegevus 🙂

  6. Terje, mina olen leidnud, et raamatute kolimiseks on kõige parajamad sellised tüüpilised banaanikastid. Mahutavad piisavalt, sülle jaksab võtta 1-2 ja kõrval on tassimiseks ette nähtud käeaugud.

    Kui veab, saad poest koos banaanikastidega mõne banaani ka, nagu mina.

    Veel üks nõuanne: jäta põrandahari jm. pesemisvahendid viimaseks (kui koristusfirmat pole tellitud eks), koristamine on mõistlik läbi teha siis, kui asjad on vanast kohast uude viidud. Töötab sel puhul, kui neid asju kuidagi ise veel transpordid või oma pere kaheks jagad.

  7. Ma just pakin, laupäeval on kolimine, ja juba kirun ennast. Osad vajalikud asjad on juba kastides. Aga vähemalt on kastidele peale kirjutatud, mis kuskil on. Raamatutega tegin nii, et igasse riidekasti läks ka kümmekond raamatut – nii pole kast liiga raske ja annab tõsta.

  8. Mul on ka Martale üks nõuanne, selle võib talle kohe ette lugeda, ei pea kaustikusse kirja panema;) See kõlab nii:

    kruvisid ise lahti keerama õpi igal juhul, see ei ole alternatiiv mehe kallal näägutamisele, vaid vajalik oskus eluks. Alustada on sobiv just nüüd, kaheaastaselt. Peenmotoorika arendamine teeb Sulle praegu väga palju head nii ehk nii:) Vaja on kruvisid ja kruvikeerajat. Siis võtad kruvikeeraja ja paned otsapidi sinna kruvi sees olevasse õnarusse (Sa oled kindlasti palju mänginud neid mänge, kus tuleb klots õige kujuga auku sobitada, see peaks Sul käpas olema)… ja siis keerad vastupäeva. Tulebki lahti! Järgmisena võid õppida kruvide kinnikeeramist – ka seda läheb Sul vaja kindlasti varem kui 30 aasta pärast mõne kolimise käigus.

    Kui emme-issi Sulle päris kruvikeerajat ja kruvisid ei tihka kätte anda, siis on olemas ka lastele mõeldud tööriistakomplekte. Vanaema kindlasti kingib Sulle hea meelega:)

  9. Konkreetselt kruvide keeramise oskusest on tähtsam “ma saan iga asjaga ise hakkama” maailmavaade, ja seda süstivad vanemad ja vanavanemad talle küll väääääga suures doosis sisse. Siis saab vajadusel hakkama nii kruvide ise keeramisega kui keeraja leidmisega. Ma üldse ei kipu uskuma, et Martal iseseisvas elus hakkama saamisega mingeid probleeme tuleks… Geenid ja kasvatus lihtsalt ei ole sellised :)))

  10. Aga mul tuli eile õhtul see kruvide keeramise jutt eriti konkreetselt ja otseselt meelde. Käin nimelt mööbli ennistamise kursustel, inimesed võtavad oma tooli-laua-kapi vms kaasa ja siis juhendaja abiga aidatakse invaliid elule. No ja kes on kursuslased? Eks ikka tublid ja hakkajad naised (8st kursuslasest üks on mees, ja juhendaja ka). Kruvivad, haamerdavad, hööveldavad, peiteldavad, treivad jne jne. Seal ei teki küll tunnet, et selline tegevus neile kuidagi sobimatu oleks, või et oleks vaja mõnda meest seda tegema…

  11. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Etiam tincidunt sapien et massa. Aliquam ante diam, elementum et, rutrum at, congue eget,
    nibh. Aenean in risus fermentum elit vulputate imperdiet. Fusce placerat nunc quis ante. Vivamus facilisis lectus id enim. In mauris magna, gravida
    eget.

    http://www.want-to-live-forever.info

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar