MILLEST TEHTUD? Vahtramaiused on tehtud 100% vahtrasiirupist. Mitte midagi muud koostises pole.
MIKS HEA? Vahtramahlast tehtud vahtrasiirup ja selle kuumutamisel tehtud kommid ja kreemid on tervislikud, täis mineraalaineid. Vahtrasiirupis ning -kreemides-kommides on mineraale isegi rohkem kui kõigile teada-tuntud mees.
MIS ON VAHTRASIIRUP? Kõigepealt: mis on vahtramahl, siirupi algaine? Sisuliselt on tegemist vihmaveega, mille puu juured on endasse tõmmanud ja mineraalidega rikastanud. Edasi kuumutatakse vahtramahla, kuni suur osa veest aurustub ja alles jääb vahtrasiirup, ameeriklaste lemmik-pannkoogikõrvane. Ning kui ka seda siirupit edasi kuumutada, siis saabki kreemi või komme.
MIKS EKSPORTIDA AMEERIKAST? See, et puudelt saab nn mahla võtta, on ka Eestis teada, aga meie kodumaise vahtramahla sees on maiustuste tegemiseks liiga väike suhkrusisaldus.
Seda, mineraalainerikast vahtrasiirupit, saab teha vaid Põhja-Ameerika teatud tüüpi nn suhruvahtrate mahlast. Eesti vahtrapuud on siirupi ja kommide tegemiseks liiga väikese suhkrusisaldusega.
KUST ME AMEERIKAS NEID KOMME SAAME? Mõnusast väikesest perefarmist, mis asub New York Cityst kahe sõidutunni kaugusel mägedes.
KES ON MAALETOOJA? Eestisse toomiseks panid pead kokku Epp Petrone, Justin Petrone ja Eve Saar. Maaletoojaks on OÜ Sina ja Mina.
KUIDAS MAITSEB? Magus,aga õrnalt mõrkja nüansiga.
KUIDAS KASUTADA? Kommid on kommid, kasutusõpetust ei vaja :). Kreemi saab määrida võileivale, pannkookidele, aga kasutada ka tee sees või lihtsalt maiustusena. Lisaks on terve rida retsepte, kus saab kasutada vahtrakreemi: küpsised, koogid, aga ka näiteks kanatoidud.
KUST TELLIDA SAAB? vahtramaiused@gmail.com, Eve Saar Tallinnas tel 53 884 889.
Kas p6hja-Ameerikas myyakse neid mingis spetsiaalses poes ka?
Ma pole osanud sellist asja otsidagi, aga tundub p6nev ja maitsev!
Küsisin sama maiuse kohta Miamis Wholefoods poest, aga müüja polnud isegi kuulnud millestki sellisest ja tunnistas, et päris huvitav idee. See on vist rohkem seal piirkonnas levinud, kus seda tehakse?:)
vabandust, et vastamata jäi!
Vahtrakommidel pole see säilitusaineid, nad säilivad 2-3 kuud ja see on põhjuseks, miks neid suurtes ketipoodides pole. Kui aga soovid osta, gugelda, neid saab otse farmipoodidest, saadetakse sulle värsked kommid koju.
Teil ikka kommibisnis käib? Ma pole saanud isegi maitsta mitte. Tartus Lõunakeskuses neid igatahes enam müügil ei ole, ma ei teagi, kust siit saaks…
Teine asi, et kui ma ei taha suhkrut tarbida, siis kas seda kommi saaksin?